crisstel.ro Arduino motoare stepper și Easydriver Motoarele pas cu pas sau motoarele stepper sunt motoare de curent continuu fără perii și sunt ideale dacă vrei să le integrezi într-o anumita aplicație ce necesita o anumită viteză de rotație sau dacă vrei ca motorul să se rotească până într-un anumit punct și apoi să își păstreze poziția Un motor de curent continuu poate fi controlat în sensul mișcării într-un anumit sens cu o viteza data Motorul se rotește cât timp exista tensiune aplicata O rotație completă a unui motor stepper este alcătuita din mai multi pași fiecare pas reprezentând doar o fracțiune din rotația completă a motorului un motor pas cu pas poate fi controlat extrem de precis controlul este ceva mai complicat decât în cazul unui motor de curent continuu În cele ce urmează vom prezenta folosirea EasyDriver (un driver de motor pas cu pas specializat) pentru a controla un motor pas cu pas EasyDriver iți permite să comanzi motorul în pași foarte mici Această tehnica se numește microstepping practic driverul împarte un pas în 8 micropași Asta înseamnă că motorul se poate roti cu precizie ridicată Celălalt parametru important este intensitatea curentului necesar (există o relație directă între aceasta și forța motorului; cu cât motorul necesita un curent mai mare pentru a funcționa cu atât trebuie sa te aștepți că va avea o forță mai mare)

Arduino, motoare stepper și Easydriver

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Motoarele pas cu pas sau motoarele stepper sunt motoare de curent continuu, fără perii și sunt ideale dacă vrei să le integrezi într-o anumita aplicație, ce necesita o anumită viteză de rotație sau dacă vrei ca motorul să se rotească până într-un anumit punct și apoi să își păstreze poziția.

Un motor de curent continuu poate fi controlat în sensul mișcării într-un anumit sens cu o viteza data, lucru pe care îl faci prin aplicarea unei anume tensiune la bornele sale.

robofun.ro

Motorul se rotește cât timp exista tensiune aplicata. Nu vei putea însă să ii controlezi exact rotația (spre exemplu, nu ai cum sa-l rotești cu fix 45 de grade, și apoi să îl oprești).

Modul de funcționare al motoarelor pas cu pas este diferit. O rotație completă a unui motor stepper este alcătuita din mai multi pași, fiecare pas reprezentând doar o fracțiune din rotația completă a motorului.

Lucrul asta se datorează construcției interne, rotorul fiind compus din magneți permanenți, iar statorul din înfășurări.

Din acest motiv, un motor pas cu pas poate fi controlat extrem de precis. Îl poți roti spre exemplu cu 1 grad spre stânga (adică a 360-a parte dintr-o rotație completa a axului).

Sau îl poți roti cu 45 de grade spre dreapta și apoi îl poți bloca. Sigur, și controlul este ceva mai complicat decât în cazul unui motor de curent continuu.

Arduino motoare stepper și Easydriver motor de curent continuu

bricopro.ro%20

Din fericire, folosind Arduino și un driver specializat, lucrurile devin simple. În cele ce urmează vom prezenta folosirea EasyDriver (un driver de motor pas cu pas specializat) pentru a controla un motor pas cu pas.

Arduino motoare stepper și Easydriver motor de curent continuu

EasyDriver iți permite să comanzi motorul în pași foarte mici. Această tehnica se numește microstepping, practic driverul împarte un pas în 8 micropași. Motoarele de uz general realizează o rotație completă în 200 de pași sau unghiul unui pas este de 1,8°.

Dar pentru ca EasyDriver împarte un pas în 8 micropași atunci sunt necesari 1600 de micropași pentru o rotație completă a motorului. Asta înseamnă că motorul se poate roti cu precizie ridicată.

La viteze mari, motorul dezvolta însă o forță redusă.

rca-ieftin.ro%20

Înainte de a pune în funcțiune circuitul trebuie sa fii atent când alegi sursa de tensiune, pentru ca trebuie sa respecți parametrii motorului: tensiunea de alimentare, și consum. În general, motoarele se alimentează la 12 V.

activitati-cadou.ro

Celalalt parametru important este intensitatea curentului necesar (există o relație directă între aceasta și forța motorului; cu cât motorul necesita un curent mai mare pentru a funcționa, cu atât trebuie sa te aștepți că va avea o forță mai mare)…

EasyDriver comanzi motorul microstepping parametrii motorului

Conținutul acestui articol este în format PDF pus la dispoziție de specialiștii RoboFun.ro. Pentru a vizualiza apăsați butonul Preview iar pentru a descărca butonul Download.

EasyDriver comanzi motorul microstepping parametrii motorului

Arduino, motoare stepper și Easydriver

 • Motoarele pas cu pas sau motoarele stepper sunt motoare de curent continuu, fara perii si sunt ideale daca vrei sa le integrezi intr-o anumita aplicatie, ce necesita o anumita viteza de rotatie sau daca vrei ca motorul sa se roteasca pana intr-un anumit punct si apoi sa isi pastreze pozitia. Un motor de curent continuu poate fi controlat in sensul miscarii intr-un anumit sens cu o viteza data, lucru pe care il faci prin aplicarea unei anume tensiune la bornele sale. Motorul se roteste cat timp exista tensiune aplicata. Nu vei putea insa sa ii controlezi exact rotatia (spre exemplu, nu ai cum sa-l rotesti cu fix 45 de grade, si apoi sa il opresti). Modul de functionare al motoarelor pas cu pas este diferit. O rotatie completa a unui motor stepper este alcatuita din mai multi pasi, fiecare pas reprezentand doar o fractiune din rotatie completa a motorului. Lucrul asta se datoreaza constructiei interne, rotorul fiind compus din magneti permanenti, iar statorul din infasurari. Din acest motiv, un motor pas cu pas poate fi controlat extrem de precis. Il poti roti spre exemplu cu 1 grad spre stanga (adica a 360-a parte dintr-o rotatie completa a axului). Sau il poti roti cu 45 de grade spre dreapta si apoi il poti bloca. Sigur, si controlul este ceva mai complicat decat in cazul unui motor de curent continuu. Din fericire, folosind Arduino si un driver specializat, lucrurile devin simple. In cele ce urmeaza vom prezenta folosirea EasyDriver (un driver de motor pas cu pas specializat) pentru a controla un motor pas cu pas. EasyDriver iti permite sa comanzi motorul in pasi foarte mici. Aceasta tehnica se numeste microstepping, practic driverul imparte un pas in 8 micropasi. Motoarele de uz general realizeaza o rotatie completa in 200 de pasi sau unghiul unui pas este de 1,8°. Dar pentru ca EasyDriver imparte un pas in 8 micropasi atunci sunt necesari 1600 de micropasi pentru o rotatie completa a motorului. Asta inseamna ca motorul se poate roti cu precizie ridicata. La viteze mari, motorul dezvolta insa o forta redusa. Inainte de a pune in functiune circuitul trebuie sa fii atent cand alegi sursa de tensiune, pentru ca trebuie sa respecti parametrii motorului: tensiunea de alimentare, si consum. In general, motoarele se alimenteaza la 12 V.

   Citește și:

  https://crisstel.ro/senzori-de-distanta/

  Poți folosi următorul cupon de reducere pentru a obține discount la componente electronice:

  [wpcd_coupon id=2636]

  Pentru alte cupoane de reducere apăsați aici

  Arduino pdf romana BreadBoard mini Specificatii: Numar gauri : 170 Dimensiuni: 46 mm x 35 mm Arduino motoare stepper Easydriver rotatie completa a motorului vom prezenta folosirea EasyDriver
  Exercitii arduino Roti 32x7mm Arduino motoare stepper Easydriver Dimensiuni : 32x7mm Kitul contine 2 roti . MCN RS 03___3D.3dxml MCN RS 03___3D.igs MCN RS 03___3D.jpg MCN RS 03___3D.stp MCN RS 03___Formular.pdf MCN RS  vom prezenta folosirea EasyDriver 03___Formular.xls MCN RS 03___Schita.JPG rotatie completa a motorului
  Programarea placii arduino pdf Roti 42x19mm Arduino motoare stepper Easydriver Dimensiuni : 42x19mm Kitul contine 2 roti . MCN RS 04___3D.3dxml MCN RS 04___3D.igs MCN RS 04___3D.jpg MCN RS 04___3D.stp MCN RS 04___Formular.pdf MCN RS  vom prezenta folosirea EasyDriver 04___Formular.xls MCN RS 04___Schita.JPG rotatie completa a motorului vom prezenta folosirea EasyDriver
  Carte introducere în arduino pdf Servomotor 9g Cod Sursa include Servo.h Servo myservo; int pos 0; void setup() { myservo.attach(9); } void loop() { for(pos 10; pos 10; pos 1) { myservo.write(pos); delay(15); } } Cursa acestui servo este de 180 de grade conform datasheet ului; din teste insa orice servomotor din gama hobby (pret 100 Euro) NU isi atinge limitele de 0 si 180 grade; functioneaza perfect intre 5 10 grade si 165 170 grade; fortarea dincolo de aceste limite duce la defectarea lui. Tensiune de alimentare: 4.8V 6.0V Viteza: 0.10sec 60 degree Cuplu: 1.4kg cm Dimensiuni : 22.8 x 11.8 x 20.6mm Greutate: 9g Proiect Motorasul meloman  Arduino motoare stepper Easydriver rotatie completa a motorului vom prezenta folosirea EasyDriver
  10 proiecte cu arduino pdf Senzor Apasare Circular 0.76 cm Arduino motoare stepper Easydriver Senzorul de apasare isi schimba rezistenta in functie de forta care se exercita asupra lui. Cand nu se exercita nici o forta rezistenta este egala cu 1MOhm. Rezistenta va scadea la 2.5KOhm cand se aplica forma maxima pe care poate senzorul sa o detecteze. Senzorul este usor de folosit dar nu este foarte precis. Poate sa detecteze foarte usor daca exista o forta de apasare dar nu poate sa identifice precis diferentele dintre doua forte. Aici gasesti un tutorial despre cum se foloseste acest senzor cu Arduino. Pentru o conectare extrem de simpla la Arduino iti recomandam varianta brick . Specificatii: Rezistenta: 2.5KOhm 1MOhm Lungime: 4.44 cm Latime : 0.71 cm Diametru zona senzibila: 0.76 cm rotatie completa a motorului vom prezenta folosirea EasyDriver
  Arduino kituri RFID Tag 125khz  include SoftwareSerial.h SoftwareSerial rfid(7 6); RX TX boolean stare false; int reading 0; void setup() { Serial.begin(9600); initializeaza portul serial la 9600 baud rfid.begin(9600); initializeaza modulul rfid la 9600 baud } void loop() { while (rfid.available()) { reading rfid.read(); citeste byte ul if (reading 2) { stare true; 39;2 39; reprezinta inceput de string Serial.print( Serie RFID tag: ); } if (reading 3) { stare false; 39;3 39; reprezinta sfarsit de string Serial.println( ); delay(5000); } if (stare reading ! 2 reading ! 10 reading ! 13) { transmite fiecare byte la serial monitor Serial.write(reading); } } } Specificatii: EM4102 64 bit Temperatura de operare : 40 C +85 C Frecventa : 125Khz Arduino motoare stepper Easydriver rotatie completa a motorului vom prezenta folosirea EasyDriver
  Curs arduino Senzor de apasare de forma patrata Acest senzor este capabil sa sesizeze apasarea dispunand de o suprafata sensibila de 4.47 cm . Modul de functionare este foarte simplu facand ca interfatarea cu Arduino sa fie foarte rapida. Senzorul dispune de doi conectori iar rezistenta masurata intre acesti doi conectori variaza cu apasarea. Atunci cand nimic nu apasa pe senzor rezistenta acestuia este mai mare de 1 MegaOhm iar pe masura ce este aplicata presiune rezistenta scade. Aici gasesti un tutorial despre cum se foloseste acest senzor cu Arduino. Pentru o conectare extrem de simpla cu Arduino iti recomandam varianta brick . Dimensiuni : Lungime : 8.89 cm Latime : 4.44 cm Documentatie (limba engleza) Integration Guide Arduino motoare stepper Easydriver rotatie completa a motorului vom prezenta folosirea EasyDriver
  Curs gratuit arduino lectia 2 Sonar Maxbotix LV EZ0 Acest senzor utilizeaza o tehnologie bazate pe ultrasunete si este capabil sa masoare distante intre 0 si 6.45 metri. Pentru simplitatea utilizarii senzorul ofera mai multe modalitati de conectare. Astfel unul dintre cele mai cele mai simple modalitati de conectare la Arduino este citirea tensiunii de iesire direct dependenta de distanta. Alta modalitate de conectare bazata pe un semnal PWM lungimea frontului semnalului fiind dependenta de distanta citita. In sfarsit senzorul dispune si de conexiune seriala RS232. . const int sensorPin 1; long voltage cm; int sum 0; int average 10; void setup() { Serial.begin(9600); } void loop() { for(int i 0; i average ; i++) { voltage analogRead(sensorPin) 2; sum + voltage; delay(10); } cm (sum average) 2.54; Serial.print( Distanta: ); Serial.print(cm); Serial.println( cm ); sum 0; delay(500); } Date tehnice: senzor cu ultrasunete pe 42 KHz tensiunea de alimentare intre 2.5 si 5.5 V consuma un curent de maxim 2 mA permite 20 de citire pe secunda suporta protocol serial RS232 suporta interfata analogica (10 mV la fiecare 2.54 cm) suporta interfata tip PWM (147 uS la fiecare 2.54 cm) Documentatie (limba engleza): Maxbotix FAQ Datasheet Arduino motoare stepper Easydriver rotatie completa a motorului vom prezenta folosirea EasyDriver
  Curs gratuit arduino lectia 10 Cutie de viteza dubla Tamiya Aceasta cutie de viteza dubla ofera o solutie excelenta pentru a construi rapid robotul tau. Cutia de viteze are incluse doua motoare si angrenajele necesare pentru doua roti motoare. Rotile sunt rotite independent una de alta atat in fata cat si in spate. Cutia de viteze poate fi deasemenea configurata pentru doua viteze diferite). Produsul include tot ceea ce este necesar : rotile dintate carcasa motoare vaselina si cheie pentru montaj. Ofera 58:1 si 203:1 ca rapoarte de tranfer. Motoarele functioneaza intre 3 si 6 V. Transmisia se poate asambla cu un raport de 58:1 sau de 203:1 (raportul de transmisie se stabileste la asamblare nu se schimba in timpul functionarii) Tutorial de asamblare Proiecte G.A.R.E.V (versiune scurta) G.A.R.E.V (versiune completa) Arduino motoare stepper Easydriver rotatie completa a motorului vom prezenta folosirea EasyDriver
  Curs arduino pdf Senzor de distanta Sharp GP2Y0A21YK (10cm 80cm) Senzorul de distanta Sharp este o componenta care poate fi utilizata impreuna cu Arduino pentru a masura distanta pana la diverse obiecte inconjuratoare. Exista 3 tipuri de senzori fiecare eficace pe o anumita zona din punct de vedere al distantelor masurate : senzor de apropiere eficient pentru masuratori intre 3 cm si 40 de cm senzor de departare medie eficient intre 10 cm si 80 cm si senzor de departare eficient intre 15 cm si 150 cm. Produsul curent este un senzor eficient intre 10 si 80 cm. Conectarea la Arduino este deosebit de simpla. Dispozitivul dispune de 3 pini doi dintre ei fiind pini de alimentare (GND si VCC) iar cel de al treilea fiind pinul care da indicatii asupra distantei prin potentialul prezent pe acesta. Pentru conectarea la Arduino vei avea nevoie de un cablu cu 3 pini (nu este inclus). Il poti adauga din zona dreapta sus daca doresti. Programul Arduino void setup() { Serial.begin(9600); } void loop() { int valoareSenzor readDistanceMediata(10 0); Serial.print( Valoare senzor: ); Serial.println(valoareSenzor); delay(100); } int readDistanceMediata(int count int pin) { int sum 0; for (int i 0; i float volts analogRead(pin) ((float) 5 1024); float distance 65 pow(volts 1.10); sum sum + distance; delay(5); } return (int) (sum count); } Formula de calcul de mai sus este dedusa din caracteristica data de producator: Documentatie (limba engleza) Datasheet Arduino motoare stepper Easydriver rotatie completa a motorului vom prezenta folosirea EasyDriver
  Curs gratuit arduino lectia 12 Senzor de distanta Sharp GP2Y0A02YK0F (20cm 150cm) Senzorul de distanta Sharp este o componenta care poate fi utilizata impreuna cu Arduino pentru a masura distanta pana la diverse obiecte inconjuratoare. Exista 3 tipuri de senzori fiecare eficace pe o anumita zona din punct de vedere al distantelor masurate : senzor de apropiere eficient pentru masuratori intre 3 cm si 40 de cm senzor de departare medie eficient intre 10 cm si 80 cm si senzor de departare eficient intre 20 cm si 150 cm. eProdusul curent este un senzor eficient intre 20 si 150 cm. Conectarea la Arduino este deosebit de simpla. Dispozitivul dispune de 3 pini doi dintre ei fiind pini de alimentare (GND si VCC) iar cel de al treilea fiind pinul care da indicatii asupra distantei prin potentialul prezent pe acesta. Pentru conectarea la Arduino vei avea nevoie de un cablu cu 3 pini (nu este inclus). Il poti adauga din zona dreapta sus daca doresti. Tutorial : http: luckylarry.co.uk arduino projects arduino using a sharp ir sensor for distance calculation Documentatie Datasheet Programul Arduino void setup() { Serial.begin(9600); } void loop() { int valoareSenzor readDistanceMediata(10 0); Serial.print( Valoare senzor: ); Serial.println(valoareSenzor); delay(100); } int readDistanceMediata(int count int pin) { int sum 0; for (int i 0; i Arduino motoare stepper Easydriver rotatie completa a motorului vom prezenta folosirea EasyDriver
  Robotica curs pdf Memorie EEPROM 256 Kilo Biti Aceasta memorie comunica pe protocol serial I2C (2 fire) si este capabila sa memoreze informatia stocata chiar si atunci cand nu este alimentata. Documentatie datasheet tutorial + cod Arduino (limba romana prin Google Translate) Arduino motoare stepper Easydriver rotatie completa a motorului vom prezenta folosirea EasyDriver
  10 proiecte cu arduino Senzor de apasare circular Acest senzor este capabil sa sesizeze apasarea dispunand de o suprafata sensibila de 1.27 cm . Modul de functionare este foarte simplu facand ca interfatarea cu Arduino sa fie foarte rapida. Senzorul dispune de doi conectori iar rezistenta masurata intre acesti doi conectori variaza cu apasarea. Atunci cand nimic nu apasa pe senzor rezistenta acestuia este mai mare de 1 MegaOhm iar pe masura ce este aplicata presiune rezistenta scade. Aici gasesti un tutorial despre cum se foloseste acest senzor cu Arduino. Pentru o conectare extrem de simpla cu Arduino iti recomandam varianta brick . Documentatie (limba engleza) Integration Guide Arduino motoare stepper Easydriver rotatie completa a motorului vom prezenta folosirea EasyDriver
  Lectia 1 arduino Set senile cauciuc Acest set de senile ofera tot ceea ce este necesar pentru a va crea propriul dvs. vehicul tip tanc. Setul contine atat senilele din cauciuc cat si rotile si axele pentru montaj. Functioneaza excelent cu cutia dubla de viteza Tamiya . Un set contine : 2 senile 2 roti mari motoare 2 roti mari de ghidaj 6 roti mici de ghidaj 10 roti mici de ghidaj axe din metal pentru montaj Pentru alimentarea robotului va recomandam o cutie de baterii si un cablu de conectare pentru aceasta (nu sunt incluse in acest kit) sau daca doriti acumulatori LI PO la alegerea dvs (ideal 7.4 V). Proiecte G.A.R.E.V (versiunea scurta) G.A.R.E.V (versiunea completa) Arduino motoare stepper Easydriver rotatie completa a motorului vom prezenta folosirea EasyDriver
  Magazin arduino Arduino Pro Mini 328 5V 16MHz Aceasta este versiunea Arduino Mini produsa de Sparkfun. Este proiectata special pentru a obtine performanta la cost redus. Platforma Arduino Pro Mini este identica cu Arduino Mini din punct de vedere al pinilor doar ca dispune de un procesor ATMEGA 328 (in loc de 168). Pentru programare este necesar un conector FTDI Specificatii ATMega328 la 16 MHz suporta auto reset regulator 5V suporta maxim 150 mA in curent de iesire protectie la supracurent protectie la inversarea polaritatii Documentatie Arduino Pro Mini Homepage Getting Started Tutorial Automatizarea utilizarii dispozitivelor radio ASK Utilizarea bibliotecii V USB Antifur Arduino motoare stepper Easydriver rotatie completa a motorului vom prezenta folosirea EasyDriver
  Cartea arduino Conector Bluetooth Mate Silver pentru Arduino (clasa 2 10 metri) Acest modem Bluetooth functioneaza excelent cu Arduino. Este foarte simplu de utilizat (pur si simplu datele scrise pe pinii RX TX sunt disponibili la receptor) din acest punct de vedere putem considera ca si cum pinii RX TX sunt conectati prin fire obisnuite intre emitator si receptor. Modemul dispune de un modul de clasa 2 RN 42 simplu de utilizat si cu documentatie excelenta. Modemul are regulatoare de tensiune pe placa astfel incat poate fi alimentat intre 5V si 6 V. Cum se configureaza 2 conectori Bluetooth Mate . Auto configurare Baud Rate folosind Software Serial Din fabrica chip ul Bluetooth are rata de transfer configurata la 115 200. Daca ai nevoie sa il utilizezi la un baud rate mai scazut (de exemplu pentru ca ai un device care nu este suficient de rapid pentru a tine pasul) poti folosi codul de mai jos. Codul de mai jos utilizeaza o conexiune de tip Software Serial intre Arduino si Bluetooth si inainte de a l utiliza in vreun fel (rutina setup ) ii trimite comenzile necesare pentru a l configura la 9600 pentru sesiunea curenta. Conexiuni Hardware Bluetooth CTS I nu se conecteaza Bluetooth VCC Arduino 5V Bluetooth GND Arduino GND Bluetooth TX O Arduino Digital 2 Bluetooth RX I Arduino Digital 3 Bluetooth RTS O nu se conecteaza include SoftwareSerial.h ; int bluetoothTx 2; int bluetoothRx 3; SoftwareSerial bluetooth(bluetoothTx bluetoothRx); void setup() { Serial.begin(9600); bluetooth.begin(115200); bluetooth.print( ); delay(100); bluetooth.println( U 9600 N ); bluetooth.begin(9600); } void loop() { if(bluetooth.available()) { char toSend (char)bluetooth.read(); Serial.print(toSend); } if(Serial.available()) { char toSend (char)Serial.read(); bluetooth.print(toSend); } } Auto configurare Baud Rate folosind conexiune seriala clasica Din fabrica chip ul Bluetooth are rata de transfer configurata la 115 200. Daca ai nevoie sa il utilizezi la un baud rate mai scazut (de exemplu pentru ca ai un device care nu este suficient de rapid pentru a tine pasul) poti folosi codul de mai jos. Codul de mai jos utilizeaza o conexiune de tip serial clasic intre Arduino si Bluetooth si inainte de a l utiliza in vreun fel (rutina setup ) ii trimite comenzile necesare pentru a l configura la 9600 pentru sesiunea curenta. Un avantaj fata de utilizarea conexiunii Software Serial (de mai sus) este faptul ca in acest fel comunicare dispune de un buffer hardware. Dezavantajul este ca nu poti programa placa Arduino cat timp Bluetooth ul este conectat. Iti recomand sa incerci Software Serial si doar daca ai probleme sa folosesti exemplul de mai jos. Conexiuni Hardware Bluetooth CTS I nu se conecteaza Bluetooth VCC Arduino 5V Bluetooth GND Arduino GND Bluetooth TX O Arduino RX Bluetooth RX I Arduino TX Bluetooth RTS O nu se conecteaza void setup() { Serial.begin(115200); Serial.print( ); delay(100); Serial.println( U 9600 N ); Serial.begin(9600); } void loop() { } Specificatii: modem Bluetooth clasa 2 atinge 10 metri ca distanta de transmisie consuma in medie 25 mA conexiune criptata frecventa 2.4 2.524 GHz tensiune de alimentare 3.3 6 V capabil de rate de transfer intre 2400 115200 bps ( configurata by default la 115200 bps ) temperatura de operare 40 + 70 C antena inclusa pe placa Exemplu void setup() { Serial.begin(9600); } long time millis(); void loop() { if (Serial.available()){ Serial.println(Serial.read()); } if ((millis() time) 2000) { Serial.println(time); time millis(); } } Documentatie: schema fisiere Eagle set de comenzi AT datasheet tutorial Bluetooth Proiect ceas calendar cu termometru si configurare prin bluetooth Arduino motoare stepper Easydriver rotatie completa a motorului rotatie completa a motorului vom prezenta folosirea EasyDriver
  Robotica pentru incepatori LCD 20x4 Serial Ecranul LCD Serial permite afisarea de text utilizand doar un singur fir (pe langa firul de alimentare si masa). Dispozitivul se cupleaza la Arduino prin trei fire : VCC si GND cuplate respectiv la portul de 5 V si GND al Arduino si un al treilea fir pentru semnalul util fir care se cupleaza pe portul TX al Arduino. Mai departe orice caracter este scris pe portul Serial al Arduino apare scris pe ecranul LCD (spre exemplu caracterul a scris pe portul serial determina aparitia literei a pe ecranul LCD). Acest lucru se intampla pentru aproape toate caracterele cu exceptia caracterului cu codul ASCII 254 si caracterului cu codul ASCII 124 care sunt rezervate ca si caractere de control. Cele doua caractere de control sunt folosite pentru a transmite comenzi speciale ecranului LCD (spre exemplu comenzi referitoare la reglarea luminozitatii). In ceea ce urmeaza voi trece direct la prezentarea unui program Arduino care include toate comenzile care se pot da ecranului LCD serial fiecare comanda fiind grupata intr o metoda separata. Specificatii: Numar de caractere : 20x4 Culoare caractere : Negru Culoare fundal : Verde Baud rates : 2400 4800 9600 (default) 14400 19200 si 38400 Viteza : 10MHz Bufer : 80 caractere Boot up display poate fi activat din firmware Suporta splash screen Linkuri: SerLCD v2.5 Datasheet SerLCD v2 Schematic Exemplu: SparkFun Serial LCD example 1 Clear the display and say Hello World! This sketch is for Arduino versions 1.0 and later If you 39;re using an Arduino version older than 1.0 use the other example code available on the tutorial page. Use the softwareserial library to create a new soft serial port for the display. This prevents display corruption when uploading code. include Attach the serial display 39;s RX line to digital pin 2 SoftwareSerial mySerial(3 2); pin 2 TX pin 3 RX (unused) void setup () { mySerial. begin (9600); set up serial port for 9600 baud delay (500); wait for display to boot up } void loop () { mySerial. write (254); move cursor to beginning of first line mySerial. write (128); mySerial. write ( ); clear display mySerial. write ( ); mySerial. write (254); move cursor to beginning of first line mySerial. write (128); mySerial. write ( Hello world! ); while (1); wait forever } Linkuri: SparkSoftLCD Arduino motoare stepper Easydriver rotatie completa a motorului vom prezenta folosirea EasyDriver
  Curs gratuit arduino lectia 14 Arduino Pro Arduino Pro este un microcontroler bazat pe ATmega328. Microcontrolerul are 14 pini digitali(6PMW) 6 pini analogici un conector pentru baterie buton power buton reset conector ICSP conector FTDI. Pentru comunicare se foloseste un FTDI de 5V. Arduino Pro este mai subtire decat un Arduino Uno fiind construit cu componente SMD. Arduino Pro este proiectat si produs de Sparkfun. Specificatii: Controller: ATmega328 Tensiune de lucru : 3.3V sau 5V Tensiune de intrare : 5 12V Pini digitali : 14 ( 6 PWM) Pini analogici : 6 Curent pe pin: 40 mA Memorie Flash: 32 KB ( 2Kb sunt folositi pentru bootloader) SRAM : 2Kb EEPROM : 1Kb Clock : 16 MHz Curent de pin : max 150 mA Clock : 16 MHz Linkuri: Schema Eagle Files Arduino Pro Hompage Getting Started rotatie completa a motorului vom prezenta folosirea EasyDriver
  Curs gratuit arduino lectia 15 Cablu senzor 3 fire Cablu poate conecta un LCD serial sau un senzor Sharp ( GP2D120XJ00F GP2Y0A02YK0F si GP2Y0A21YK ) cu Arduino. Lungime : 12.7 cm Arduino motoare stepper Easydriver rotatie completa a motorului
  Curs gratuit arduino lectia 5 Senzor monoxid de carbon MQ 7 Senzorul detecteaza monoxidul de carbon din aer. MQ 7 poate sa detecteze o concentratie de monoxid de carbon intre 20 si 2000ppm Pentru o conectare simpla a senzorului la un microcontroller va recomandam acest kit . Specificatii: Tensiune : 5V Linkuri: Datasheet Exemplu vom prezenta folosirea EasyDriver
  Curs gratuit arduino lectia 7 Mini Difuzor Brick Mini difuzorul ul brick este un difuzor simplu pentru Arduino care poate fi conectat direct pe unul dintre pinii PWM ai placii pentru a crea efecte sonore sau melodii. Pinul de semnal (rosu) se cupleaza la pinul digital 8 al placii Arduino; Pinul de masa (negru) se cupleaza la pinul GND al placii Arduino; define NOTE_B0 31 define NOTE_C1 33 define NOTE_CS1 35 define NOTE_D1 37 define NOTE_DS1 39 define NOTE_E1 41 define NOTE_F1 44 define NOTE_FS1 46 define NOTE_G1 49 define NOTE_GS1 52 define NOTE_A1 55 define NOTE_AS1 58 define NOTE_B1 62 define NOTE_C2 65 define NOTE_CS2 69 define NOTE_D2 73 define NOTE_DS2 78 define NOTE_E2 82 define NOTE_F2 87 define NOTE_FS2 93 define NOTE_G2 98 define NOTE_GS2 104 define NOTE_A2 110 define NOTE_AS2 117 define NOTE_B2 123 define NOTE_C3 131 define NOTE_CS3 139 define NOTE_D3 147 define NOTE_DS3 156 define NOTE_E3 165 define NOTE_F3 175 define NOTE_FS3 185 define NOTE_G3 196 define NOTE_GS3 208 define NOTE_A3 220 define NOTE_AS3 233 define NOTE_B3 247 define NOTE_C4 262 define NOTE_CS4 277 define NOTE_D4 294 define NOTE_DS4 311 define NOTE_E4 330 define NOTE_F4 349 define NOTE_FS4 370 define NOTE_G4 392 define NOTE_GS4 415 define NOTE_A4 440 define NOTE_AS4 466 define NOTE_B4 494 define NOTE_C5 523 define NOTE_CS5 554 define NOTE_D5 587 define NOTE_DS5 622 define NOTE_E5 659 define NOTE_F5 698 define NOTE_FS5 740 define NOTE_G5 784 define NOTE_GS5 831 define NOTE_A5 880 define NOTE_AS5 932 define NOTE_B5 988 define NOTE_C6 1047 define NOTE_CS6 1109 define NOTE_D6 1175 define NOTE_DS6 1245 define NOTE_E6 1319 define NOTE_F6 1397 define NOTE_FS6 1480 define NOTE_G6 1568 define NOTE_GS6 1661 define NOTE_A6 1760 define NOTE_AS6 1865 define NOTE_B6 1976 define NOTE_C7 2093 define NOTE_CS7 2217 define NOTE_D7 2349 define NOTE_DS7 2489 define NOTE_E7 2637 define NOTE_F7 2794 define NOTE_FS7 2960 define NOTE_G7 3136 define NOTE_GS7 3322 define NOTE_A7 3520 define NOTE_AS7 3729 define NOTE_B7 3951 define NOTE_C8 4186 define NOTE_CS8 4435 define NOTE_D8 4699 define NOTE_DS8 4978 int melody[] { NOTE_C4 NOTE_G3 NOTE_G3 NOTE_A3 NOTE_G3 0 NOTE_B3 NOTE_C4}; int noteDurations[] { 4 8 8 4 4 4 4 4 }; void setup() { for (int thisNote 0; thisNote 8; thisNote++) { int noteDuration 1000 noteDurations[thisNote]; tone(8 melody[thisNote] noteDuration); int pauseBetweenNotes noteDuration 1.30; delay(pauseBetweenNotes); noTone(8); } } void loop() { } Tutoriale Arduino Tone Tutorial Generating Sound With Arduino Proiect Sistem antifurt pentru cadourile de Craciun motoare de curent continuu
  Proiecte arduino interesante Senzor Lumina Brick Senzorul de lumina este o componenta care sesizeaza nivelul de iluminare al mediului. Valoarea iluminarii variaza liniar intre 0 si 1024. Acest senzor nu este calibrat (in sensul ca nu obtineti direct o valoare a iluminarii exprimata in lucsi ci doar o valoare numerica direct proportionala cu nivelul de iluminare fara o unitate de masura). Daca aveti nevoie de un senzor profesional va recomandam http: www.robofun.ro senzor lumina precis TSL235R . Cod Sursa void setup() { Serial.begin(9600); } void loop() { int valoareIluminare analogRead(0); Serial.println(valoareIluminare DEC); delay(10); } Pinul de semnal (OUT) se cupleaza la un pin analogic al placii Arduino; Pinul de alimentare (VCC) se cupleaza la pinul VCC al placii Arduino; Pinul de masa (GND) se cupleaza la pinul GND al placii Arduino; Datasheet (PDF) motoare de curent continuu
  Curs gratuit arduino lectia 10 Ecran Grafic 128 X 64 Ecranul grafic 128 X 64 dispune de iluminare si utilizeaza conexiune paralela de tip KS0108B ( descarca datasheet ). Dimensiuni : totale (inclusiv rama de protectie) : 75 mm X 52.7 mm doar zona vizibila : 55.01 mm X 27.49 mm Documentatie (limba engleza) : GDM12864H.pdf http: www.partco.biz verkkokauppa datasheet adm12864h.pdf Utility Meter App Note Serial Graphic LCD App Note Pong Clock App Note http: jormungand.net dev avrlcd http: www.arduino.cc playground Code GLCDks0108 http: www.arduino.cc cgi bin yabb2 YaBB.pl?num 1210427907 http: saki tech.tumblr.com post 509580787 this is my christmas project for my little http: sites.google.com site abdulla877 about pic tutorials glcd clock motoare de curent continuu
  Curs gratuit arduino lectia 4 Senzor de indoire 11.4 cm Acest senzor masoara gradul de indoire (spre exemplu cusut pe un deget de manusa va indica cat de mult iti indoi degetul). Pe masura ce senzorul este indoit rezistenta electrica a acestuia creste. Tehnologia este patentata de catre Spectra Symbols si a fost utilizata pentru constructia Nintendo Power Glove . Pentru o conectare extrem de simpla la Arduino iti recomandam varianta brick . Documentatie (limba engleza) : Datasheet ITP Senzor Workshop http: hackedgadgets.com 2008 04 13 map bot floor mapping robot motoare de curent continuu
  Curs gratuit arduino lectia 13 Accelerometru ADXL335 Placa este bazata pe ADXL335. ADXL335 este un accelerometru pe 3 axe cu un nivel de zgomot foarte scazut si un consum de putere scazut ( doar 320 uA). Scala este de +3g. Pe placa nu se afla niciun regulator de tensiune asa ca trebuie sa alimentati placa cu o tensiune intre 1.8V si 3.6V. Specificatii: Dimensiuni : 1.77cm x 1.77 cm Linkuri: ADXL335 Data Sheet Schematic 3D cube Exemplu Exemplu Bildr motoare de curent continuu
  Arduino in limba romana Tag RFID 16 mm Acesta este un tag RFID simplu de dimensiunea unei unghii. Aceste tag uri sunt foarte bune pentru a inregistra prezenta identificarea etc. si sunt mici deci pot fi cusute usor in imbracaminte sau introduse in diferite incinte. Fiecare tag are un cod unic de identificare pe 32 de biti si nu este reprogramabil. Frecventa purtatoare a acestui marcaj este de 125 kHz deci merge foarte bine cu cititoarele RFID ID 12 si ID 20 . Am testat acest marcaj RFID cu unul dintre cititoarele noastre ID 12 si am masurat o distanta de citire maxima de aproximativ 32 mm. include SoftwareSerial.h SoftwareSerial rfid(7 6); RX TX boolean stare false; int reading 0; void setup() { Serial.begin(9600); initializeaza portul serial la 9600 baud rfid.begin(9600); initializeaza modulul rfid la 9600 baud } void loop() { while (rfid.available()) { reading rfid.read(); citeste byte ul if (reading 2) { stare true; 39;2 39; reprezinta inceput de string Serial.print( Serie RFID tag: ); } if (reading 3) { stare false; 39;3 39; reprezinta sfarsit de string Serial.println( ); delay(5000); } if (stare reading ! 2 reading ! 10 reading ! 13) { transmite fiecare byte la serial monitor Serial.write(reading); } } } Specificatii: identificator unic pe 32 de biti ne reprogramabil frecventa de citire 125 kHz circuit integrat RFID EM4001 bazat pe ISO codare Manchester diametru: 16mm grosime: 1 85mm motoare de curent continuu
  Cursuri arduino Universal Plate 60 x 160 mm Acest set include o placuta de plastic cu un grilaj de 60x160 mm format din gauri de 3 mm cu spatii de 5 mm intre ele spatiu pentru multe conexiuni mecanice. Cele doua brate unghiulare cu opt gauri pot conecta placuta la alte placute universale sau pot deservi ca punct de montare pentru un ax. Placuta include si doi suporti de arbore pentru a sustine un ax. Kit ul furnizeaza zece suruburi si zece piulite pentru conectarea bratelor unghiulare si suportilor de arbore pe placuta. Acest set este compatibil : cutia de viteze setul de senile si rotile Motoarele pas cu pas motoare de curent continuu
  Arduino pdf romana ProtoShield Kit Modul pentru construirea propriei placi de extensie compatibile Arduino . Kitul include: 1x ProtoShield PCB 2x LED uri galbene de 5mm 2x rezistori de 220 Ohm 1x rezistor de 10k 2x butoane 2x condensatori de ceramica de 0.1uF Pentru conectare peste placa Arduino ai nevoie de un set de pini Arduino (sau o bareta cu 40 de pini ). Motoarele pas cu pas motoare de curent continuu
  Exercitii arduino LCD 16x2 pentru serial rosu pe negru 5V Aceasta este ultima variana a LCD ului nostru serial. Pe o singura placa sunt incluse un LCD 16x2 si un circuit bazat pe un PIC 16F88. PIC ul integrat are intrare TTL serial si afiseaza caracterele primite pe LCD. Firmware ul instalat permite si cateva comenzi speciale ca sa puteti goli ecranul modifica intensitatea iluminarii din spate porni opri ecranul si altele.Comunicarea cu SerLCD necesita un serial TTL 5V la o rata baud default de 9600bps (8 N 1). Puteti aduce rata baud la orice valoare standard intre 2400 si 38400bps. Pinii de alimentare (VDD) masa (GND) si RX sunt toti pusi la dispozitie si intr o zona de grosime 0 1 toli si intr un conector JST cu 3 pini. Ser LCD are capacitatea de a diminua iluminarea din spate pentru a conserva energie daca este nevoie. De asemenea exista si un potentiometru pe spatele afisajului pentru a ajusta contrastul. Specificatii: PIC 16F88 integrat foloseste UART integrat pentru acuratete mai mare a comunicarii rate baud ajustabile de 2400 4800 9600 (valoarea implicita) 14400 19200 si 38400 Backspace functional viteza de procesare mai mare la 10MHz buffer de intrare stocheaza pana la 80 de caractere tranzistor pentru iluminarea din spate poate suporta pana la 1A modularea amplitudinii pulsului iluminarii din spate permite controlul direct al intensitatii si consumului de curent al iluminarii proiectat cu toate componentele montate pe suprafata permite existenta unei carcase mari cat jumatate din cea originala timp de boot mai rapid afisajul de boot poate fi pornit oprit prin firmware ecran de intampinare personalizabil Dimensiuni: PCB: 103x36mm LCD: 71 4x26 4mm Linkuri: DateSheet SerLCD v2.5 Schema SerLCD v2.5 Biblioteca Arduino Cod Sursa Motoarele pas cu pas motoare de curent continuu cupon, Motoarele pas cu pas
  Programarea placii arduino pdf AVR cu 8 pini 20MHz 8K 4A D ATtiny85 Este un procesor ATtiny85 de 8biti extrem de mic de la Atmel. Specificatii: Spatiu pentru programe de 8k 6 I O ADC cu 4 canale de 10 biti Functioneaza cu pana la 20MHz cu cristal extern Linkuri : Atmel ATtiny85 Product Card Motoarele pas cu pas motoare de curent continuu cupon, Motoarele pas cu pas
  Carte introducere în arduino pdf Microfon capacitiv Un microfon capacitiv mic. Folositor in aplicatii acustice si audio. Linkuri Datasheet Examplu Audio LED Motoarele pas cu pas motoare de curent continuu
  10 proiecte cu arduino pdf Arduino Pro Mini 328 3.3V 8MHz Acesta este un Arduino de 3.3V care functioneaza cu un bootloader de 8MHz. Arduino Pro Mini nu are conectori integrati asa ca poti lipi orice conector sau fir in orice directie ai nevoie. Aceasta placa se conecteaza direct la placa FTDI Basic si suporta auto resetarea. Arduino Pro Mini functioneaza si cu cablu FTDI dar acesta nu scoate pinul DTR astfel incat caracteristica auto reset nu va functiona. Specificatii: ATmega328 functioneaza la 8MHz cu rezonator extern (toleranta de 0 5%) Placa cu voltaj scazut nu are nevoie de circuite pentru device uri si module populare de 3 3V (GPS acceleratometru senzori etc.) Conexiune USB in afara placii Suport resetare automata Regulator 3 3V Iesire de maxim 150mA Protectie pentru curent depasit Protectie pentru polaritate inversata Alimentare DC de la 3.3V pana la 12V LED uri pentru Power si Status Dimensiuni : 18x32 mm Greutate 2 grame Linkuri: Fisierele Eagle Schema Arduino Pro Mini Homepage Tutorial Motoarele pas cu pas motoare de curent continuu
  Arduino kituri Sonar Maxbotix LV EZ4 Acest senzor utilizeaza o tehnologie bazate pe ultrasunete si este capabil sa masoare distante intre 0 si 6.45 metri. Pentru simplitatea utilizarii senzorul ofera mai multe modalitati de conectare. Astfel unul dintre cele mai cele mai simple modalitati de conectare la Arduino este citirea tensiunii de iesire direct dependenta de distanta. Alta modalitate de conectare bazata pe un semnal PWM lungimea frontului semnalului fiind dependenta de distanta citita. In sfarsit senzorul dispune si de conexiune seriala RS232. const int sensorPin 1; long voltage cm; int sum 0; int average 10; void setup() { Serial.begin(9600); } void loop() { for(int i 0; i average ; i++) { voltage analogRead(sensorPin) 2; sum + voltage; delay(10); } cm (sum average) 2.54; Serial.print( Distanta: ); Serial.print(cm); Serial.println( cm ); sum 0; delay(500); } Date tehnice senzor cu ultrasunete pe 42 KHz tensiunea de alimentare intre 2.5 si 5.5 V consuma un curent de maxim 2 mA permite 20 de citire pe secunda suporta protocol serial RS232 suporta interfata analogica (10 mV la fiecare 2.54 cm) suporta interfata tip PWM (147 uS la fiecare 2.54 cm) Documentatie (limba engleza) Beam LV EZ4 Datasheet Maxbotix FAQ Motoarele pas cu pas motoare de curent continuu
  Curs arduino Sonar XL Maxbotix EZ0 Seria XL din MaxSonar sunt versiuni de foarte mare performanta ale telemetrului sonar usor de folosit de la Maxbotix. Seria XL a acestui senzor prezinta rezolutie mai mare raza mai mare putere mai mare si calibrare mai buna atunci cand este comparat cu versiunea LV. Suntem deosebit de multumiti cu dimensiunile calitatea si usurinta folosirii acestui mic telemetru. Senzorul furnizeaza citiri de inalta acuratete de la 0 la 765 cm (0 pana la 25 1 picioare) cu rezolutie de 1 cm. Senzorul poate fi alimentat cu orice voltaj intre 3 3 si 5V CC. Informatia despre raza de actiune poate fi culeasa prin una din trei metode analog serial sau PWM toate fiind active in acelasi timp. Iesirea analogica va produce un voltaj proportional cu distanta masurata cu o senzitivitate de (Vcc 1024)V cm. Interfata seriala este simpla si formatata RS 232 cu voltaje de la 0 la Vcc si setari de terminal 9600 8 N 1. In sfarsit pinul PWM emite o reprezentare pe baza latimii pulsului a razei cu un factor de scala de 58us cm. Seria Maxsonar XL este oferita in versiunile EZ0 EZ1 EZ2 EZ3 si EZ4 fiecare cu unghiuri ale fasciculului din ce in ce mai inguste permitand senzorului sa se potriveasca aplicatiei. Va rugam sa consultati explicatia latimii fasciculului de mai jos. const int sensorPin 1; long voltage cm; int sum 0; int average 10; void setup() { Serial.begin(9600); } void loop() { for(int i 0; i average ; i++) { voltage analogRead(sensorPin) 2; sum + voltage; delay(10); } cm (sum average) 2.54; Serial.print( Distanta: ); Serial.print(cm); Serial.println( cm ); sum 0; delay(500); } Specificatii: Alimentare intre 3 3V si 5V cu un consum mediu de curent foarte scazut Emitere de mare putere acustica Toate interfetele sunt active simultan: RS 232 serial Iesire de la 0 la Vcc 9600 baud 8 N 1 Analogic (Vcc 1024) cm Latimea pulsului Auto calibrare in timp real si inlaturarea zgomotului pentru fiecare ciclu de masurare a razei Unghi al fasciculului calibrat Detectarea obiectelor include obiectele din raza zero Citirea poate fi facuta la fiecare 100ms (rata de 10 Hz) Operarea la liber poate masura continuu si furniza informatia despre raza Operarea declansata furnizeaza citirea razei dupa dorinta Senzorul opereaza la 42 KHz Linkuri: DataSheet Ghidul de selectionare Maxsonar Explicatia latimii fasciculului Intrebari frecvente Maxbotix Motoarele pas cu pas motoare de curent continuu
  Instalare Arduino Uno Senzor de indoire 5.5 cm Un senzor simplu care isi modifica rezistenta proportional cu gradul de indoire. Lungimea senzorului este de 5.5 cm . Pe masura ce senzorul este indoit rezistenta senzorului (masurata intre cei doi pini metalici) se modifica. Tehnologie patentata de catre Spectra Symbol eacesti senzori au fost folositi in Nintendo Power Glove. Pinii sunt spatiati la 0.2 cm si sunt compatibili cu breadboard ul. Vedeti foaia de date pentru specificatii complete. Pentru o conectare extrem de simpla cu Arduino iti recomandam varianta brick . Linkuri: Foaie de date ITP Sensor Workshop Motoarele pas cu pas motoare de curent continuu
  Robotica pentru copii Servo full rotation mediu Este un motor simplu de inalta calitate cu rotatii complete continue. Un cablu standard cu 3 pini pentru alimentare si control este atasat si toate piesele aratate sunt incluse. Este important de mentionat faptul ca desi acest produs se numeste servo el seamana foarte bine cu un motor de curent continuu cu driver incorporat. Adica acest servo full rotation NU poate fi controlat in sensul 25 de grade spre stanga si apoi stop (ca un servomotor obisnuit) ci tot ce i poate comanda este sensul in care sa se miste (stanga sau dreapta). Daca ai nevoie de o miscare controlata precis in numar de grade acest servomotor NU este potrivit. Acest servomotor este potrivit pentru situatii in care ai nevoie de o miscare continua intr un sens. Cod Sursa include Servo.h Servo myservo; int pos 0; void setup() { myservo.attach(9); } void loop() { for(pos 10; pos 10; pos 1) { myservo.write(pos); delay(15); } } Specificatii: rotatie 360 continua voltaj de operare: 4 8 6 0V CC viteza maxima de operare: 50 60RPM (respectiv 4 8 6 0V CC) cuplu: 3 3 4 8 kg cm (respectiv 4 8 6 0V CC) rulment dublu Linkuri: desen dimensional foaie de date (SM S3317S) Motoarele pas cu pas motoare de curent continuu
  Robotica curs pdf Roti 50x30mm Kit ul include: 1 x ax hexagonal 2.54 mm lung de 100 mm din otel zincat 2 x roata off road asamblata. Janta galbena cu butuc hexagonal 2.54 mm. Cauciuc moale 50 x 30 de culoare neagra Observatii: Axul este compatibil cu motoreductoarele Tamiya 70093 (67) 70097 (61 MCN MOT 01) 70103 (69) 70110 (68) 70167 (118) 70168 (114). Orice alte date necesare montarii se pot lua din modelul 3D sau din schita. Pentru a obtine un cauciuc mai rigid interiorul lui se poate umple cu burete cu urmatoarele dimensiuni 13 x 25 x 141 mm. MCN RS 06___3D.3dxml MCN RS 06___3D.igs MCN RS 06___3D.jpg MCN RS 06___3D.stp MCN RS 06___Formular.pdf MCN RS 06___Formular.xls MCN RS 06___Schita.pdf Motoarele pas cu pas
  Micul programator Antena GSM GPRS Quad Band SMA Antena GSM GPRS Specificatii: GSM 850E : 824 to 894MHz GSM : 880 to 960MHz DCS : 1710 to 1880MHz PCS : 1850 to 1990MHz Linkuri : GSM Antenna 850 1900MHzMotoarele pas cu pas
  Cursuri robotica sibiu Adaptor baterie 9V Adaptor pentru baterie de 9V. Merge perfect cu Arduino. Motoarele pas cu pas
  Cursuri robotica sector 6 Servo Medium Cod Sursa include Servo.h Servo myservo; int pos 0; void setup() { myservo.attach(9); } void loop() { for(pos 10; pos 10; pos 1) { myservo.write(pos); delay(15); } } Specificatii: 180 de grade (conform datasheet); din teste orice servomotor din gama hobby (pret 100 Euro) NU isi atinge limitele de 0 si 180 grade; functioneaza perfect intre 5 10 grade si 165 170 grade; fortarea dincolo de aceste limite duce la defectarea lui. Tensiunea de alimentare : 4.8V 6.0V Viteza : 0.20sec 60 grade(4.8V) Viteza: 0.18sec 60 grade (6V) Cuplu: 2.8kg cm (19.6oz in) (4.8V) Cuplu: 3.2kg cm (19.6oz in) (6V) Dimensiuni: 28.8 x 13.8 x 30.2mm Motoarele pas cu pas
  Curs gratuit arduino lectia 12 Ball Caster 9.5 mm Ball Caster Motoarele pas cu pas
  Curs gratuit arduino lectia 2 RJ45 Ethernet MagJack Conector ethernet RJ45 . Conectorul ethernet RJ45 se potriveste cu placa RJ45 . Linkuri: Datasheet SFE Eagle Motoarele pas cu pas
  Curs arduino pdf Universal Plate 210x160 mm Acest set include o placuta de plastic cu un grilaj de 210x160 mm format din gauri de 3 mm cu spatii de 5 mm intre ele spatiu pentru multe conexiuni mecanice. Cele 4 brate unghiulare cu 18 gauri pot conecta placuta la alte placute universale sau pot deservi ca punct de montare pentru un ax. Placuta include si 4 suporti de arbore pentru a sustine un ax. Kit ul furnizeaza 18 suruburi si 18 piulite pentru conectarea bratelor unghiulare si suportilor de arbore pe placuta. Motoarele pas cu pas
   

conectori Bluetooth pentru conectarea Arduino telefonul mobil sau laptop

Citește și:

Instalare drivere Arduino IDE program Arduino upload port serial port

Sketch-ul încarcă placa Arduino valorile se citesc în Monitorului Serial

ecrane LCD pentru Arduino senzori prezență iluminare alcool accelerație

Poți folosi următorul cupon de reducere pentru a obține discount la componente electronice:

Arduino motoare curent continuu utilizate robotica motoare pas cu pas

Proiecte Arduino servomotoare robotica automatizări Raspberry Pi

Pentru alte cupoane de reducere apăsați aici

placi rețea Ethernet pentru Arduino transmită date prin conexiune radio

robofun.ro

Leave a Reply

Arduino și Raspberry Pi news