crisstel.ro Numar EORI

Ce este și cum obțin un număr EORI?

La achiziția produselor din afara Uniunii Europene formalitățile vamale printr-o serie de transportatori vor merge mult mai repede și fără taxe suplimentare deținând acest număr EORI.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Print

Ce este numărul EORI?

Numărul EORI (Numărul de înregistrare și Identificare a Operatorilor Economici) este un număr unic în Uniunea Europeană, pe care autoritățile vamale sau alte autorități desemnate de către statele membre îl atribuie operatorilor economici și altor persoane interesate, în vederea utilizării acestuia la toate operațiunile vamale derulate de acestea pe întreg teritoriului Uniunii Europene.

decathlon.ro

Baza legală la nivelul Uniunii Europene este Regulamentul (UE) nr. 952/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului din 9 octombrie 2013 de stabilire a Codului vamal al Uniunii.

L-am găsit sub diferite denumiri, care mai de care mai ciudate: Număr EORI, Codul EORI, customs EORI sistem informatic, Cerere EORI, E customs EORI, tutorial EORI, format număr EORI, etc.

La ce folosește numărul EORI?

Scopul introducerii numărului EORI este atribuirea unui număr de înregistrare și identificare fiecărui operator economic și, când este cazul, altor persoane, pentru a servi drept referință comună a acestora în relațiile acestora cu autoritățile vamale de pe întreg teritoriul Uniunii, precum şi pentru schimbul de informații între autoritățile vamale și între autoritățile vamale şi alte autorități.

În situația în care faceți mai multe cumpărături din China, în cazul nostru, sau în general vorbind din afara Uniunii, formalitățile vamale vor fi trecute mult mai ușor având numărul EORI. După cum am relatat în postarea mea, Taxe și comisioane vamale,transportatori și timpi de expediție , compania DHL poate avea rolul de comisionar vamal contra unui comision de aproximativ 100 lei, lucru pe care trebuie să îl cunoașteți dinainte de a cumpăra produsul sau de a alege transportatorul. 100 de lei, plus taxele vamale, plus TVA ar putea face ca produsul dumneavoastră să nu mai renteze a fi achiziționat din  afară. Tocmai de aceea , dacă aveți de gând să faceți mai multe achiziții, recomand obținerea numărului EORI.

Cum obținem numărul EORI?

 El poate fi obținut prin mai multe societăți comerciale care fac acest lucru tot pentru aproximativ 100 lei, însă îl puteți obține și personal fără costuri dar, trebuie să vă previn , cu nervi și chin. La mine a durat aproximativ 5 ore, dar l-am obținut în aceeași zi. De ce spun cu nervi și chin? Pentru că esti norocos doar dacă ai un calculator foarte vechi pe care să ruleze un sistem de operare Windows XP sau mai vechi, Internet explorer 6 sau 7 ( atenție nu Chrome sau  nici un alt browser) și cu Java SE 6 U25. Încurajator nu?      Am ajuns pe site-ul Direcției Generale a Vămilor folosind link-ul din mesajul DHL, sau îl puteți accesa și utilizând http://www.customs.ro/e-customs/eori.

numărul EORI autoritățile  vamale

De aici accesați  Sistem informatic, formular cerere online și manual de utilizare.

numărul EORI autoritățile  vamale

Manualul de utilizare EORI pus la dispoziție conține 21 de pagini de instrucțiuni care trebuie urmate pas cu pas până la victoria finală. Cum cumpărăm online din China-17 sfaturi utile.

numărul EORI autoritățile  vamale

Dacă e necesar, este pus la dispoziție și clientul Java SE 6 U25 la următoarea adresă: ftp://80.96.3.90/pub/Versiune%20Java%20pentru%20aplicatia%20SIIV/ .

În situația în care vor apărea ferestre de actualizare Java, vă recomand să nu permiteți actualizarea și, de asemenea, să salvați local numerele de înregistrare care se generează pentru a putea fi folosite la nevoie, dacă nu se reușește salvarea și listarea cererii. De asemenea să acordați atenție alegerii biroului regional vamal căruia îi adresați cererea. În situația în care întâmpinați probleme sunați la Help-desk EORI:

–  e-mail: eori_aeo_helpdesk@customs.ro;

–  program: 08.30 – 16.30  în zile lucrătoare, de luni până vineri, cu excepția sărbătorilor legale, sau la Direcțiile regionale Vamale găsind numerele de contact pe site.

          Pentru persoanele fizice stabilite în Romania, codul EORI va avea forma: RO+ codul numeric personal. Acesta este și motivul pentru care la preluarea trimiterii DHL solicită CNP și conținutul pachetului, pentru a vedea dacă destinatarul are sau Codul EORI.

Citește și:

Poți folosi următorul cupon de reducere pentru a obține discount la componente electronice:

Uprade Deals

Buy 3 Get 8% Off,

Buy 5 Get 18% Off

More Less
8%-18%
Expiră la: 01-04-2024
LinkedIn

Pentru alte cupoane de reducere apăsați aici

Leave a Reply