You are currently viewing Cumpărături online – 17 sfaturi utile

Cumpărături online – 17 sfaturi utile

Site-urile chinezești de cumpărături online sunt atractive pentru cumpărătorii din întreaga lume pentru o mare varietate și o listă de produse de calitate actualizată constant. Costurile de transport în China sunt foarte ieftine. Chiar și produsele la prețul de 1 $ sunt livrate la prețul de până la 1 $. De obicei produsele sunt livrate gratuit, iar costurile de transport sunt deja calculate în prețul produselor. Scopul final este de a obține produse de calitate la prețul cel mai mic.

Costurile de transport în China sunt foarte ieftine

Costurile de transport în China sunt foarte ieftine

Prin urmare, putem spune ca achizițiile din China sunt livrate gratuit oriunde în lume. Am testat personal mai multe magazine chinezești online cum ar fi AliExpress, GearBest, Banggood, TinyDeal, Wish. Fiecare are tipicul său, fiecare magazin are produse de calitate foarte ieftine și foarte scumpe comparativ cu cele găsite la noi. Important este să facem o triere, să cumpărăm ceea ce nu găsim la noi sau găsim dar la prețuri mai mari.

Pentru o comparație realistă, nu este deloc de neglijat prețul transportului nostru intern prin societățile de curierat. Prețul cel mai mic pentru primul kilogram este de 16 lei. Deci din start un preț de aproximativ 3,5$. Există la magazinele online din China mii de produse care se situează sub acest preț și au transportul gratuit. Problema este că ne bucurăm de ele după o perioadă de 15-30 zile, din experiența mea.

Costurile de transport în China sunt foarte ieftine

Costurile de transport în China sunt foarte ieftine

De cele mai multe ori putem spune ca facem adevarate afaceri cumpărând online din China. Produsele sunt listate deja cu discount-uri la care se adaugă și alte reduceri la cumpărarea mai multor produse. Nu este deloc de ignorat sistemul de reduceri al fiecarui magazin prin cupoane, puncte sau portofel virtual. Vom vorbi despre acestea în postările următoare. Cupoane de reduceri Banggood.

Dintre site-urile menționate mai sus, până în acest moment de la Banggood am făcut 27 de comenzi. Mă voi referi acest site pentru că dispun de experiența dobândita efectiv cumpărând de la ei și folosind mai multe firme de transport.

Cum scăpăm de frica cumpărătorului “de a nu lua țeapă” făcând o comandă peste oceane și mări? Simplu, urmând niște reguli simple desprinse din experiența dobândită cumpărând online. Concret la cumpărături online din China am făcut prima comandă după ce am citit mai multe review-uri și forum-uri. Nu mi-e rușine să recunosc că am învățat din greșelile altora evitându-le pe ale mele. Astfel am alcătuit o serie de reguli pe care le urmez și finalitatea comenzilor făcute mi-au arătat că nu greșesc:

1. Plățile prin PayPal

Mai întâi, toate plățile le fac prin gigantul PayPal. Acest serviciu verifică comercianții și garantează protecția consumatorului prin restituirea banilor cheltuiți în cazul unui eșec al comenzii. Disputa trebuie deschisă în termen de 180 de zile. Ambele magazine la care fac referire Banggood și GearBest au posibilitatea plății prin PayPal.

2. Politica celor 60 de zile

Una dintre cele mai importante politici ale magazinului este cea a termenului maxim al livrării de 60 zile. După aceasta perioada, dacă produsul nu a sosit, se returnează banii sau se trimite un alt produs. Aceasta, după o verificare cu transportatorul și  dacă au fost respectate cerințele vânzătoruluiPolitica celor 60 de zile.

achizițiile din China sunt livrate gratuit achizițiile din China sunt livrate gratuit

achizițiile din China sunt livrate gratuit

3. Termene de livrare

Dacă la magazinele online din țară sau din Uniunea Europeana, ne-am obișnuit cu niște termene de livrare de una la câteva zile, la cumpărăturile online din depozitele din China trebuie să ne obișnuim cu un termen de 7-35 zile lucrătoare. De aceea recomand să comandați produse de calitate de care nu aveți urgentă nevoie sau să fiți foarte predictibili. Am primit produsele comandate și în 13 zile și în 49.

cumpărături online livrate gratuit prețul cel mai mic produse chinezești Import China forum, GearBest Romania, EU  Priority Line GearBest, taxe vamale China, Cupoane reducere gratis GearBest , cupon,

4. Înregistrarea pe site

La accesarea site-ului vânzătorului vă recomand să vă înregistrați. Astfel puteți beneficia de toate facilitățile magazinului, de premiile, produsele, discount-urile oferite.  După înregistrare comenzile vor fi mult mai ușor de făcut. După confirmarea adresei de mail, veți primi cupoane în valoare de 50 $ . Acestea se pot folosi în anumite condiții și au perioadă de expirare. Am afișat pe categorii cupoane de reducere pentru magazinele Banggood și GearBest. Acestea sunt verificate, obțineți reduceri substanțiale folosind codul lor.

5. Produse multiple

Vă recomand să nu faceți comenzi la mai multe produse odată. Ele, de regulă, vor veni separat, depinde de magazinul care le trimite. Însă, dacă sunt de la același magazin, le veți primi în același colet. Odată ajunse în țară, la pachetele peste 10 euro se va percepe TVA. Cele sub această valoare sunt scutite de taxe. Spre exemplu, trei produse diferite fiecare de 8 $ nu vor fi taxate dacă vin în pachete diferite. Dacă vin împreună calculul taxelor se face astfel:

  • 3 produse * 8$=24$ ;
  • 24$ se transformă în euro, aproximativ 21,6 Euro;
  • Valoarea trimiterii depășește 10 Euro, deci se percepe TVA;
  • 21,6 Euro se transformă în lei, aproximativ 102 lei;
  • Se aplică TVA, aproximativ 19,3 lei datorați statului pe care se taie chitanță.

Multă lume nu înțelege că taxele se aplică pe valoarea coletului indiferent dacă produsele luate individual sunt sub 10 euro. Cel mai important, să reținem, sub 10 euro nu se percepe nici o taxă.

6. Limba română

Site-ul Banggood are posibilitatea setării limbii române . Folosiți această facilitate pentru a vă familiariza cu site-ul.

7. Funcția My Wishlist

Pentru cumpărături online din China, folosiți la trecerea printre miile de produse funcția My wishlist. Produsele din listă vor fi salvate și le puteți accesa ulterior. Din lista de produse de calitate puteți tria acum lucrurile de care aveți într-adevăr nevoie.

8. Puncte BG discount

Folosiți punctele oferite de magazine prin diferite metode pentru a beneficia de reduceri la produsele aflate în coșul de cumpărături. Atenție că nu beneficiază de reduceri produsele care sunt deja reduse substanțial și au eticheta promo. 100 puncte reprezintă 1$. Nu neglijați punctele, vor aduce reale bucurii. 

9. Descriere produs

În momentul în care aveți afișat produsul, citiți totul despre el. Citiți informațiile aflate mai jos în pagina la descriere, verificați caracteristicile. Cele mai multe produse au dimensiuni foarte mici, însă toate, dintre cele pe care le-am comandat până acum corespund descrierii. În cele din urmă, o atenție deosebită acordați-o compunerii pachetului. În descriere, la compunerea pachetului, este trecut exact ce se trimite, ce primiți. Fotografiile expuse de multe ori prezintă întregul, iar pagina ofertează părți componente, nu întreg ansamblul. Atenție deci la formula magica Package Included (pachetul cuprinde), nu finalizați comanda până nu ați văzut ce primiți. Sunt produse care se ofertează pe diferite caracteristici cum ar fi mărimea, diametrul interior, putere, tensiune etc. La produsele electrice sau electrocasnice bifați 220 V și nu 110 V, ștecherul format EU și așa mai departe. 

10. Disponibilitate în diferite depozite

În continuare, verificați disponibilitatea produselor dorite în depozitele din Europa care vor fi scutite de taxe. Însa atenție că prețurile de cele mai multe ori sunt mai mari decât cele din depozitele din China. În situația în care se găsesc în depozitele din Europa și sunt mai convenabile, produsele vor ajunge la destinație mai repede. Este aplicabilă politica celor 30 de zile maxim pentru livrare.

11. Întrebări despre produs

Puneți-vă întrebări despre produs. Dacă aveți întrebări, nelămuriri după ce a-ți citit descrierea, în josul paginii, se găsesc întrebări și răspunsuri despre produs. De asemenea, citiți review-uri de la cei care au cumpărat deja produsul. De multe ori, review-urile sunt însoțite de fotografii sau chiar de clipuri video.

12. Scrieți review-uri

Faceți la rândul vostru review-uri și primiți puncte. 10 pentru text, 20 pentru text și foto și 40 pentru text și video. Nu e cine cine știe ce, dar se adună iar la următoarea comandă puteți beneficia de reduceri pentru ele.  Cum putem aduna puncte bonus.

13. Vânați reducerile!

Când faceți cumpărături online din China, dintre produsele aflate în My Wishlist  de multe ori apar reduceri între  20-50% pentru perioade scurte de timp. Am beneficiat de o asemenea reducere pentru o mini cameră video de la 7.02$ la 4,86$.

Consultanță import China, Banggood vamă, Air Parcel Register Banggood, EORI, unde vin comenzile de pe Banggood, Banggood coupons, cupon, online shopping china market, Marfă China en-gros, GearBest comerț forum, EMS Express Mail Service , taxe vamale China, cupon GearBest, voucher GearBest, cupon,

14. Serviciul Clienți

Următorul sfat ar fi să contactați serviciul clienți pentru orice probleme sau nelămuriri. Sunt foarte prompți, specializați pe categorii de probleme legate de cumpărături online din China și chiar le rezolvă. Eu personal am contactat serviciul prin chat și în câteva minute problema a fost clarificată.

15. kit-uri de instalare

Cumpărați kit-uri de instalare și instalați produsele dumneavoastră acasă după instrucțiunile de pe site și din prezentările video. Economisiți astfel mai bine de o treime din prețul produsului asamblat de ei și transportat întreg.

16. Produse similare

Căutați produsele similare. Odată ce ați ales produsul , verificați în josul paginii la rubrica Hot Products Related to this Item.  Vă asigur că veți găsi produse asemănătoare iar prețurile pot diferi și cu 500%.  Vânați prețul cel mai mic! 

17. Preț scăzut

În situația în care a-ți comandat un produs și în termen de 72 ore prețul acestuia a scăzut, vă puteți adresa serviciului Clienți pentru a solicita diferența.

În concluzie, sunt convins că există mult mai multe sfaturi bune, nedescoperite încă de mine sau pur și simplu neglijate. Fac invitația ca prin comentariile dumneavoastră să mă ajutați să măresc acestă listă.

Spor la cumpărături!

Update:

18. Print screen

După fiecare operațiune importantă în legătură cu comanda dumneavoastră faceți câte un Print Screen și păstrați corespondența cu vânzătorul. Acestea vor fi deosebit de importante în cazul unei dispute. Eu personal deschid un document Word cu numele comenzii în care salvez cele spuse înainte.

robofun.ro

Leave a Reply