Despre Shield-uri Arduino Shield-urile Arduino reprezintă o modalitate foarte simplă de a extinde funcționalitățile Arduino pinii acestuia se potrivesc perfect peste pinii plăcii Arduino pinii shield-ului sunt prelungiți în sus cu conectori de tip mama înfipți în pinii Arduino Fiecare shield utilizează anumiți pini pentru a se conecta cu Arduino Acești pini nu mai pot fi folosiți în același timp cu shield-ul se poate întâmpla chiar să avem doua shield-uri care utilizează aceeași pini acești pini se conectează pe deasupra cu pini tata-tata cu alți pini Arduino nefolosiți s-ar putea sa fie nevoie sa faci modificări în librăria asociata senzorului sau sa modifici doar codul sursa din programul tău

Despre Shield-uri Arduino

Shield-urile Arduino reprezintă o modalitate foarte simplă de a extinde funcționalitățile Arduino. Orice shield Arduino este standard, în sensul ca pinii acestuia se potrivesc perfect peste pinii plăcii Arduino. În plus, în marea majoritate a cazurilor, pinii shield-ului sunt prelungiți în sus cu conectori de tip mama.

Acești pini, fiind înfipți în pinii Arduino, ii prelungesc practic în sus pe aceștia. Astfel, dacă am pus un shield peste Arduino și vrem să conectam un senzor la pinul A0 al Arduino, atunci vom conecta senzorul la pinul A0 al shield-ului, și totul va funcționa exact ca și cum l-am fi înfipt în pinul A0 al Arduino.

Fiecare shield Arduino utilizează anumiți pini pentru a se conecta cu Arduino. Astfel, spre exemplu, shield-ul cu LCD 16X2 utilizează pinii 7, 6, 5, 4, 3, 2 iar shield-ul Wifly folosește pinii 10, 11, 12, 13. Acești pini nu mai pot fi folosiți în același timp cu shield-ul. Astfel, dacă avem un senzor care se conectează pe pinul 3 la Arduino, și noi folosim deja shield-ul cu L298 (care folosește pinii 3, 5, 6 si 9), atunci nu vom putea conecta senzorul în același timp cu shield-ul L298.

Mai mult, se poate întâmpla chiar să avem doua shield-uri care utilizează aceeași pini (sau o parte dintre pini sunt aceeași). În aceasta situație, de cele mai multe ori se poate aplica o soluție clasică. Anume, pinii shield-ului care intra în Arduino se indoaie un pic în afară, astfel încât să nu mai intre în Arduino, ci sa iasă în afara.

Apoi, acești pini se conectează pe deasupra cu pini tata-tata cu alți pini Arduino nefolosiți. De la caz la caz, s-ar putea sa fie nevoie sa faci modificări în librăria asociata senzorului, sau sa modifici doar codul sursa din programul tău, astfel încât pinii pe care i-ai mutat în alta parte sa fie actualizați și în cod…

Conținutul acestui articol este în format PDF pus la dispoziție de specialiștii RoboFun.ro. Pentru a vizualiza apăsați butonul Preview iar pentru a descărca butonul Download.

Despre Shield-uri Arduino

  • Shield-urile Arduino reprezinta o modalitate foarte simpla de a extinde functionalitatile Arduino. Orice shield Arduino este standard, in sensul ca pinii acestuia se potrivesc perfect peste pinii placii Arduino. In plus, in marea majoritate a cazurilor, pinii shield-ului sunt prelungiti in sus cu conectori de tip mama. Acesti pini, fiind infipti in pinii Arduino, ii prelungesc practic in sus pe acestia. Astfel, daca am pus un shield peste Arduino si vrem sa conectam un senzor la pinul A0 al Arduino, atunci vom conecta senzorul la pinul A0 al shield-ului, si totul va functiona exact ca si cum l-am fi infipt in pinul A0 al Arduino. Fiecare shield utilizeaza anumiti pini pentru a se conecta cu Arduino. Astfel, spre exemplu, shield-ul cu LCD 16X2 utilizeaza pinii 7, 6, 5, 4, 3, 2 iar shield-ul Wifly foloseste pinii 10, 11, 12, 13. Acesti pini nu mai pot fi folositi in acelasi timp cu shield-ul. Astfel, daca avem un senzor care se conecteaza pe pinul 3 la Arduino, si noi folosim deja shield-ul cu L298 (care foloseste pinii 3, 5, 6 si 9), atunci nu vom putea conecta senzorul in acelasi timp cu shield-ul L298. Mai mult, se poate intampla chiar sa avem doua shield-uri care utilizeaza aceeasi pini (sau o parte dintre pini sunt aceeasi). In aceasta situatie, de cele mai multe ori se poate aplica o solutie clasica. Anume, pinii shield-ului care intra in Arduino se indoaie un pic in afara, astfel incat sa nu mai intre in Arduino, ci sa iasa in afara. Apoi, acesti pini se conecteaza pe deasupra cu pini tata-tata cu alti pini Arduino nefolositi. De la caz la caz, s-ar putea sa fie nevoie sa faci modificari in libraria asociata senzorului, sau sa modifici doar codul sursa din programul tau, astfel incat pinii pe care i-ai mutat in alta parte sa fie actualizati si in cod.

Citește și:

Poți folosi următorul cupon de reducere pentru a obține discount la componente electronice:

Upgrade Deals

Buy 2 Get 8% Off,Buy 4 Get 18% Off

More Less
8%-18%
Expiră la: 01-01-2024
LinkedIn

Pentru alte cupoane de reducere apăsați aici

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Print

Leave a Reply

Close Menu