crisstel.ro Ethernet Shield Arduino se poate conecta la Internet exact ca un PC obișnuit. Poate funcționa în regim de client (accesând alte site-uri web din Internet așa cum faci tu când navighezi pe Internet) sau poate funcționa în regim de server web poți face ca Arduino împreună cu Ethernet Shield să citească date de la senzori de mediu serviciu dedicat pentru culegere și stocare de date de la senzori poți folosi un senzor de umiditate montat într-un ghiveci Arduino îți va trimite mesaje pe Twitter spațiu comun în care se pătrunde pe baza de card-uri RFID poți face ca Arduino să se conecteze la serverul weather.com HTML este un mod de reprezentare a informației vizuale Poți vedea exact codul HTML al unei pagini dacă folosești opțiunea

Ethernet Shield

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Prin intermediul Ethernet shield, Arduino se poate conecta la Internet exact ca un PC obișnuit. Poate funcționa în regim de client (accesând alte site-uri web din Internet, așa cum faci tu când navighezi pe Internet) sau poate funcționa în regim de server web (și atunci tu – sau oricine altcineva – îl poate accesa de oriunde din Internet folosind un browser obișnuit).

Aplicațiile sunt multe și spectaculoase. Spre exemplu, poți face ca Arduino împreună cu Ethernet Shield să citească date de la senzori de mediu (temperatura, presiune atmosferica, umiditate, nivel de monoxid de carbon) și să le trimită la fiecare 5 secunde prin Internet către un formular tip Excel creat în Google Docs.

Ethernet shield Arduino Internet regim de client quiz yun vs uno

robofun.ro

Ethernet shield Arduino Internet regim de client clock galileo 9 axis shield

La fel de simplu este ca în loc de Google Docs să folosești COSM.COM, un serviciu dedicat pentru culegere și stocare de date de la senzori. Sau poți folosi un senzor de umiditate montat într-un ghiveci, și atunci când planta nu are suficientă apa, Arduino îți va trimite mesaje pe Twitter.

Sau, daca ai un spațiu comun în care se pătrunde pe baza de card-uri RFID, atunci Arduino poate anunța pe Twitter prezenta unei anumite persoane (soluție pe care chiar o folosim în acest moment pentru accesul la hacker-space-ul inventeaza.ro din București).

Arduino întreaga informație generata browser clock galileo 9 axis shield

alecoair.ro

Sau poți face ca Arduino să se conecteze la serverul weather.com, să obțină vremea probabila, și să o afișeze pe un LCD montat pe oglinda din baie.

Arduino întreaga informație generata browser

alecoair.ro

Arduino întreaga informație generata browser Ethernet Shield să citească date de la senzori Arduino poate anunța pe Twitter

Ethernet Shield să citească date de la senzori quiz yun vs uno

Client Web, IP prin DHCP

Exemplul de mai jos demonstrează o conexiune făcută cu Arduino la serverul google.com, conexiune pe care Arduino o folosește ca să caute pe Google termenul “arduino”. Rezultatul căutării (la nivel de HTML) este afișat în Serial Monitor.

arduino crossing detector 8 segment display 220 ohm resistor 7 segment

bricopro.ro%20

Arduino poate anunța pe Twitter

Înainte de a trece la cod, să povestim un pic de comunicarea prin Internet. Un browser (cel pe care îl folosești tu ca să citești știrile online) face o cerere către un server (calculatorul aflat la sediul firmei de hosting care stochează informația), iar în urma acestei cereri, serverul răspunde cu un text în format HTML.

HTML este un mod de reprezentare a informației vizuale, care conține atât textul pe care îl citești tu, cât și elementele de formatare în pagina. Poți vedea exact codul HTML al unei pagini dacă folosești opțiunea “view source” din browser. Pe lângă HTML, răspunsul serverului mai conține și un text care conține informații despre răspuns (numit “header HTTP”).

Dacă atunci când accesezi o pagina în browser, toată informația suplimentară legata de formatarea în pagina și de header HTTP este deja interpretata și folosita de browser (astfel încât tu vezi doar rezultatul final, informația vizuală), în cazul în care faceți o cerere web cu Arduino nu se întâmpla asta.

arduino without delay programming language

activitati-cadou.ro

regulator 8 bit arduino an embedded system

activitati-cadou.ro

arduino 5v input zigbee shield like boards 7 segment display library 5V

La Arduino ajunge întreaga informație generata de browser, neprocesată în vreun fel, inclusiv header-ele HTTP. Astfel, ceea ce vei vedea în Serial Monitor în cazul exemplului de mai jos nu va fi chiar ceea ce vezi în browser când faci o căutare pe Google, dar informația va fi exact aceeași.

arduino kit price oled yun shield 0-10v output 433mhz library 4-20ma input

Conținutul acestui articol este în format PDF pus la dispoziție de specialiștii RoboFun.ro. Pentru a vizualiza apăsați butonul Preview iar pentru a descărca butonul Download.

arduino and servo motor raspberry pi reddit esp8266 yun tutorial xloader

Ethernet Shield

 • Prin intermediul acestui shield, Arduino se poate conecta la Internet exact ca un PC obisnuit. Poate functiona in regim de client (accesand alte site-uri web din Internet, asa cum faci tu cand navighezi pe Internet) sau poate functiona in regim de server web (si atunci tu – sau oricine altcineva – il poate accesa de oriunde din Internet folosind un browser obisnuit). Aplicatiile sunt multe si spectaculoase. Spre exemplu, poti face ca Arduino sa citeasca date de la senzori de mediu (temperatura, presiune atmosferica, umiditate, nivel de monoxid de carbon) si sa le trimita la fiecare 5 secunde prin Internet catre un formular tip Excel creat in Google Docs. La fel de simplu este ca in loc de Google Docs sa folosesti COSM.COM, un serviciu dedicat pentru culegere si stocare de date de la senzori. Sau poti folosi un senzor de umiditate montat intr-un ghiveci, si atunci cand planta nu are suficienta apa, Arduino iti va trimite mesaje pe Twitter. Sau, daca ai un spatiu comun in care se patrunde pe baza de card-uri RFID, atunci Arduino poate anunta pe Twitter prezenta unei anumite persoane (solutie pe care chiar o folosim in acest moment pentru accesul la hacker-space-ul inventeaza.ro din Bucuresti). Sau poti face ca Arduino sa se conecteze la serverul weather.com, sa obtina vremea probabila, si sa o afiseze pe un LCD montat pe oglinda din baie. Client Web, IP prin DHCP Exemplul de mai jos demonstreaza o conexiune facuta cu Arduino la serverul google.com, conexiune pe care Arduino o foloseste ca sa caute pe Google termenul "arduino". Rezultatul cautarii (la nivel de HTML) este afisat in Serial Monitor. Inainte de a trece la cod, sa povestim un pic de comunicarea prin Internet. Un browser (cel pe care il folosesti tu ca sa citesti stirile online) face o cerere catre un server (calculatorul aflat la sediul firmei de hosting care stocheaza informatia), iar in urma acestei cereri, serverul raspunde cu un text in format HTML. HTML este un mod de reprezentare a informatiei vizuale, care contine atat textul pe care il citesti tu, cat si elementele de formatare in pagina. Poti vedea exact codul HTML al unei pagini daca folosesti optiunea "view source" din browser. Pe langa HTML, raspunsul serverului mai contine si un text care contine informatii despre raspuns (numit "header HTTP"). Daca atunci cand accesezi o pagina in browser, toata informatia suplimentara legata de formatarea in pagina si de header-e HTTP este deja interpretata si folosita de browser (astfel incat tu vezi doar rezultatul final, informatia vizuala), in cazul in care facei o cerere web cu Arduino nu se intampla asta. La Arduino ajunge intreaga informatie generata de browser, neprocesata in vreun fel, inclusiv header-ele HTTP. Astfel, ceea ce vei vedea in Serial Monitor in cazul exemplului de mai jos nu va fi chiar ceea ce vezi in browser cand faci o cautare pe Google, dar informatia va fi exact aceeasi.

  Citește și:

  https://crisstel.ro/utilizarea-placii-raspberry-pi-3-ca-platforma-blog/

  Poți folosi următorul cupon de reducere pentru a obține discount la componente electronice:

  [wpcd_coupon id=2636]

  Pentru alte cupoane de reducere apăsați aici

   
  10 proiecte cu arduino pdf Regulator Step Down 5V 15A D24V150F5 Ethernet shield Arduino Internet
  Arduino kituri Regulator Step Down 12V 15A D24V150F12 Ethernet shield Arduino Internet
  Curs arduino Arduboy Ethernet shield Arduino Internet
  Instalare Arduino Uno Microfon cu Breakout Ethernet shield Arduino Internet
  Robotica pentru copii LED Driver Breakout LP55231 Ethernet shield Arduino Internet
  Robotica curs pdf Actuator liniar LACT2P 12V 20 cu feedback 5.08cm Stroke 12V 1.27 cm s Ethernet shield Arduino Internet
  Micul programator SparkFun 9DoF Razor IMU M0 Ethernet shield Arduino Internet
  Cursuri robotica sibiu Carcasa placaj pentru LattePanda regim de server web
  Cursuri robotica sector 6 Senzor curent non invaziv 100A regim de server web
  Curs gratuit arduino lectia 12 RedBear DUO Wi Fi BLE regim de server web
  Curs gratuit arduino lectia 2 Dispozitiv USB infrarosu  regim de server web
  Curs arduino pdf Raspberry Pi LoRa GPS HAT regim de server web
  Blog robofun ro Kit senzori pentru LattePanda regim de server web
  Arduino pdf romana Retras Espruino Pico temperatura presiune atmosferica umiditate
  Exercitii arduino Sursa 12V 21A temperatura presiune atmosferica umiditate
  Programarea placii arduino pdf Carcasa metalica 121mm 171mm 55mm IP65 temperatura presiune atmosferica umiditate
  Carte introducere în arduino pdf SparkFun nRF52832 Breakout temperatura presiune atmosferica umiditate
  10 proiecte cu arduino pdf Suport pentru baterii 3xAAA cu switch si clema curea temperatura presiune atmosferica umiditate
  Arduino kituri Kit incepatori Raspberry Pi temperatura presiune atmosferica umiditate
  Curs arduino Mini Releu FeatherWing nivel monoxid de carbon
  Curs gratuit arduino lectia 2 Retras SmartiPi Touch Suport Display Raspberry Pi de 7  nivel monoxid de carbon
  Curs gratuit arduino lectia 10 Suport pentru baterii 3xAA cu switch si clema curea nivel monoxid de carbon
  Curs arduino pdf SparkFun Mini GPS Shield nivel monoxid de carbon
  Curs gratuit arduino lectia 12 SparkFun Wireless Joystick Kit nivel monoxid de carbon
  Robotica curs pdf SparkFun SSOP to DIP Adapter 16 Pin nivel monoxid de carbon
  10 proiecte cu arduino Pimoroni Explorer HAT Pro Raspberry Pi nivel monoxid de carbon
  Lectia 1 arduino Set surub otel M4 x 5 mm fara cap set 10 buc
  Magazin arduino Releu Beefcake Kit (Ver. 2.0)
  Cartea arduino Set surub otel M4 x 10mm fara cap set 10 buc
  Robotica pentru incepatori Cheie Inbus 2mm
  Curs gratuit arduino lectia 14 Retras Motor 80 RPM 131:1 Pololu cu encoder
  Curs gratuit arduino lectia 15 Surub inox 4mm X 60mm (1 buc)
  Curs gratuit arduino lectia 5 Music Maker FeatherWing MP3 OGG WAV MIDI Synth Player
  Curs gratuit arduino lectia 7 Motor 500 RPM 19:1 cu encoder Pololu
  Proiecte arduino interesante RETRAS Motocicleta LEGO Technic BMW R 1200 GS Adventure L42063 Client Web IP DHCP
  Curs gratuit arduino lectia 10 RETRAS Transportoare de containere LEGO Technic L42062 Client Web IP DHCP
  Curs gratuit arduino lectia 4 RETRAS FISHER TEHNIC ADV Tractor IR Control 524325 Client Web IP DHCP
  Curs gratuit arduino lectia 13 RETRAS Elicopter ultrausor LEGO Technic L42057 Client Web IP DHCP
  Arduino in limba romana Adaptor pentru ax de 6mm la ax de 12mm. Lungime 20mm Client Web IP DHCP
  Cursuri arduino Mini USB Microfon Client Web IP DHCP
  Arduino pdf romana Cablu de extensie de 20 inch LEGO 8871Client Web IP DHCP
  Exercitii arduino Motor electric micro metal 50:1 HPCB cu ax pentru encoder (Perii De Carbon) Client Web IP DHCP
  Programarea placii arduino pdf Set provocare spatiala EV3 LEGO 45570
  Carte introducere în arduino pdf Emitator infrarosu EV3 LEGO 45508

arduino 8×8 led matrix heart code near infrared sensor 8266 wifi 50hz

Citește și:

arduino and raspberry pi difference arduino qr code reader 9600 cost pret

arduino 9v battery connector 9g servo arduino 9v battery life home

Poți folosi următorul cupon de reducere pentru a obține discount la componente electronice:

arduino or raspberry pi for drone arduino bootloader works dimmer

Robofun – Dragoste la primul impuls – Senzori Robotica
Expiră la:

Această campanie se derulează în luna februarie, sub conceptul "Îndrăgostește-te de proiectul tău de robotică" și are în focus categoria de senzori pentru proiecte personale de robotică. Aceștia sunt componente ce pot fi incluse în diverse proiecte, pentru a măsura indicatori precum forța, tensiunea sau a detecta diverse impulsuri externe.

More Less
LinkedIn

for robotics genuino board automation 6 pin header romania programmed

Pentru alte cupoane de reducere apăsați aici

arduino 9V output heart code inverter without soldering 64 led matrix

Leave a Reply

Arduino și Raspberry Pi news

 • Pi Day at the Raspberry Pi Foundation
  by Eben Upton (Raspberry Pi Blog – Raspberry Pi) on 26 February 2021

  Pi Day is a special occasion for people all around the world (your preferred date format notwithstanding), and I love seeing all the ways that makers, students, and educators celebrate. This year at the Raspberry Pi Foundation, we’re embracing Pi Day as a time to support young learners and creators in our community. Today, we… The post Pi Day at the Raspberry Pi Foundation appeared first on Raspberry Pi.

 • #MonthOfMaking is back in The MagPi 103!
  by Rob Zwetsloot (Raspberry Pi Blog – Raspberry Pi) on 25 February 2021

  Hey folks, Rob from The MagPi here! I hope you’ve been doing well. Despite how it feels, a brand-new March is just around the corner. Here at The MagPi, we like to celebrate March with our annual #MonthOfMaking event, where we want to motivate you to get making. But what should I make? Making what?… The post #MonthOfMaking is back in The MagPi 103! appeared first on Raspberry Pi.

 • Universal design for learning in computing | Hello World #15
  by Hayley Leonard (Raspberry Pi Blog – Raspberry Pi) on 24 February 2021

  In our brand-new issue of Hello World magazine, Hayley Leonard from our team gives a primer on how computing educators can apply the Universal Design for Learning framework in their lessons. Universal Design for Learning (UDL) is a framework for considering how tools and resources can be used to reduce barriers and support all learners.… The post Universal design for learning in computing | Hello World #15 appeared first on Raspberry Pi.

 • How to get started with FUZIX on Raspberry Pi Pico
  by Alasdair Allan (Raspberry Pi Blog – Raspberry Pi) on 23 February 2021

  FUZIX is an old-school Unix clone that was initially written for the 8-bit Zilog Z80 processor and released by Alan Cox in 2014. At one time one of the most active Linux developers, Cox stepped back from kernel development in 2013. While the initial announcement has been lost in the mists because he made it… The post How to get started with FUZIX on Raspberry Pi Pico appeared first on Raspberry Pi.

 • Closing the digital divide with Raspberry Pi computers
  by Philip Colligan (Raspberry Pi Blog – Raspberry Pi) on 22 February 2021

  One of the harsh lessons we learned last year was that far too many young people still don’t have a computer for learning at home. There has always been a digital divide; the pandemic has just put it centre-stage. The good news is that the cost of solving this problem is now trivial compared to… The post Closing the digital divide with Raspberry Pi computers appeared first on Raspberry Pi.

 • Raspberry Pi makes LEGO minifigures play their own music
  by Ashley Whittaker (Raspberry Pi Blog – Raspberry Pi) on 19 February 2021

  We shared Dennis Mellican’s overly effective anti-burglary project last month. Now he’s back with something a whole lot more musical and mini. Inspiration Dennis was inspired by other jukebox projects that use Raspberry Pi, NFC readers, and tags to make music play. Particularly this one by Mark Hank, which we shared on the blog last… The post Raspberry Pi makes LEGO minifigures play their own music appeared first on Raspberry Pi.

 • NeoPixel fireflies jar with Raspberry Pi | HackSpace 40
  by Andrew Gregory (Raspberry Pi Blog – Raspberry Pi) on 18 February 2021

  This twinkly tutorial is fresh from the latest issue of HackSpace magazine, out now. Adding flashing lights to a project is a great way to make it a little more visually appealing, and WS2812B LEDs (sometimes known as NeoPixels) are a great way to do that. They have their own mini communications protocol, so you… The post NeoPixel fireflies jar with Raspberry Pi | HackSpace 40 appeared first on Raspberry Pi.

 • Coding on Raspberry Pi remotely with Visual Studio Code
  by Ashley Whittaker (Raspberry Pi Blog – Raspberry Pi) on 17 February 2021

  Jim Bennett from Microsoft, who showed you all how to get Visual Studio Code up and running on Raspberry Pi last week, is back to explain how to use VS Code for remote development on a headless Raspberry Pi. Like a lot of Raspberry Pi users, I like to run my Raspberry Pi as a… The post Coding on Raspberry Pi remotely with Visual Studio Code appeared first on Raspberry Pi.

 • Raspberry Pi 1 Model B units brought back to life for charity
  by Ashley Whittaker (Raspberry Pi Blog – Raspberry Pi) on 16 February 2021

  When we heard that James Dawson had rescued a load of well-worn Raspberry Pi 1 Model B and Model A computers from eBay, refurbished them, and sold them on, we felt warm and fuzzy knowing that some of our oldest devices would be finding new homes. But the feels really hit when we learned that… The post Raspberry Pi 1 Model B units brought back to life for charity appeared first on Raspberry Pi.

 • Check beer stock with Keg Punk on Raspberry Pi
  by Ashley Whittaker (Raspberry Pi Blog – Raspberry Pi) on 15 February 2021

  Do you remember the Danger Shed? New Orleans-based Raspberry Pi-powered home brewing monitoring set up in a… shed? Well, Patrick Murphy and his brewing crew are back with a new toy. What is it? It’s called Keg Punk – inventory software written in Python, specifically for running on Raspberry Pi and the 7″ Raspberry Pi… The post Check beer stock with Keg Punk on Raspberry Pi appeared first on Raspberry Pi.

 • Pi Pico Pinout and Power Pins
  by Matt (Raspberry Pi Spy) on 24 January 2021

  Understanding the Pi Pico Pinout is vital to getting the best out of Pi Pico. The Raspberry Pi Pico is a microcontroller board that makes use of the RP2040 chip developed by the designers of the Raspberry Pi. The Pico can accept 0.1″ pin-headers which can be soldered to the board as required. Pi Pico [...] The post Pi Pico Pinout and Power Pins appeared first on Raspberry Pi Spy.

 • Install Arduino IDE on Raspberry Pi
  by Matt (Raspberry Pi Spy) on 28 December 2020

  The Arduino IDE is a vital tool for flashing Arduino devices. You can install Arduino IDE on Raspberry Pi OS using these easy steps. You could use apt: but this results in the installation of Arduino IDE version 1.6. This is an extremely outdated version which makes it difficult to use or impossible to flash [...] The post Install Arduino IDE on Raspberry Pi appeared first on Raspberry Pi Spy.