Ethernet Shield

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Prin intermediul Ethernet shield, Arduino se poate conecta la Internet exact ca un PC obișnuit. Poate funcționa în regim de client (accesând alte site-uri web din Internet, așa cum faci tu când navighezi pe Internet) sau poate funcționa în regim de server web (și atunci tu – sau oricine altcineva – îl poate accesa de oriunde din Internet folosind un browser obișnuit).

Aplicațiile sunt multe și spectaculoase. Spre exemplu, poți face ca Arduino împreună cu Ethernet Shield să citească date de la senzori de mediu (temperatura, presiune atmosferica, umiditate, nivel de monoxid de carbon) și să le trimită la fiecare 5 secunde prin Internet către un formular tip Excel creat în Google Docs.

Ethernet shield Arduino Internet regim de client quiz yun vs uno

robofun.ro

Ethernet shield Arduino Internet regim de client clock galileo 9 axis shield

La fel de simplu este ca în loc de Google Docs să folosești COSM.COM, un serviciu dedicat pentru culegere și stocare de date de la senzori. Sau poți folosi un senzor de umiditate montat într-un ghiveci, și atunci când planta nu are suficientă apa, Arduino îți va trimite mesaje pe Twitter.

Sau, daca ai un spațiu comun în care se pătrunde pe baza de card-uri RFID, atunci Arduino poate anunța pe Twitter prezenta unei anumite persoane (soluție pe care chiar o folosim în acest moment pentru accesul la hacker-space-ul inventeaza.ro din București).

Arduino întreaga informație generata browser clock galileo 9 axis shield

alecoair.ro

Sau poți face ca Arduino să se conecteze la serverul weather.com, să obțină vremea probabila, și să o afișeze pe un LCD montat pe oglinda din baie.

Arduino întreaga informație generata browser

alecoair.ro

Arduino întreaga informație generata browser Ethernet Shield să citească date de la senzori Arduino poate anunța pe Twitter

Ethernet Shield să citească date de la senzori quiz yun vs uno

Client Web, IP prin DHCP

Exemplul de mai jos demonstrează o conexiune făcută cu Arduino la serverul google.com, conexiune pe care Arduino o folosește ca să caute pe Google termenul “arduino”. Rezultatul căutării (la nivel de HTML) este afișat în Serial Monitor.

arduino crossing detector 8 segment display 220 ohm resistor 7 segment

bricopro.ro%20

Arduino poate anunța pe Twitter

Înainte de a trece la cod, să povestim un pic de comunicarea prin Internet. Un browser (cel pe care îl folosești tu ca să citești știrile online) face o cerere către un server (calculatorul aflat la sediul firmei de hosting care stochează informația), iar în urma acestei cereri, serverul răspunde cu un text în format HTML.

HTML este un mod de reprezentare a informației vizuale, care conține atât textul pe care îl citești tu, cât și elementele de formatare în pagina. Poți vedea exact codul HTML al unei pagini dacă folosești opțiunea “view source” din browser. Pe lângă HTML, răspunsul serverului mai conține și un text care conține informații despre răspuns (numit “header HTTP”).

Dacă atunci când accesezi o pagina în browser, toată informația suplimentară legata de formatarea în pagina și de header HTTP este deja interpretata și folosita de browser (astfel încât tu vezi doar rezultatul final, informația vizuală), în cazul în care faceți o cerere web cu Arduino nu se întâmpla asta.

arduino without delay programming language

activitati-cadou.ro

regulator 8 bit arduino an embedded system

activitati-cadou.ro

arduino 5v input zigbee shield like boards 7 segment display library 5V

La Arduino ajunge întreaga informație generata de browser, neprocesată în vreun fel, inclusiv header-ele HTTP. Astfel, ceea ce vei vedea în Serial Monitor în cazul exemplului de mai jos nu va fi chiar ceea ce vezi în browser când faci o căutare pe Google, dar informația va fi exact aceeași.

arduino kit price oled yun shield 0-10v output 433mhz library 4-20ma input

Conținutul acestui articol este în format PDF pus la dispoziție de specialiștii RoboFun.ro. Pentru a vizualiza apăsați butonul Preview iar pentru a descărca butonul Download.

arduino and servo motor raspberry pi reddit esp8266 yun tutorial xloader

Ethernet Shield

 • Prin intermediul acestui shield, Arduino se poate conecta la Internet exact ca un PC obisnuit. Poate functiona in regim de client (accesand alte site-uri web din Internet, asa cum faci tu cand navighezi pe Internet) sau poate functiona in regim de server web (si atunci tu – sau oricine altcineva – il poate accesa de oriunde din Internet folosind un browser obisnuit). Aplicatiile sunt multe si spectaculoase. Spre exemplu, poti face ca Arduino sa citeasca date de la senzori de mediu (temperatura, presiune atmosferica, umiditate, nivel de monoxid de carbon) si sa le trimita la fiecare 5 secunde prin Internet catre un formular tip Excel creat in Google Docs. La fel de simplu este ca in loc de Google Docs sa folosesti COSM.COM, un serviciu dedicat pentru culegere si stocare de date de la senzori. Sau poti folosi un senzor de umiditate montat intr-un ghiveci, si atunci cand planta nu are suficienta apa, Arduino iti va trimite mesaje pe Twitter. Sau, daca ai un spatiu comun in care se patrunde pe baza de card-uri RFID, atunci Arduino poate anunta pe Twitter prezenta unei anumite persoane (solutie pe care chiar o folosim in acest moment pentru accesul la hacker-space-ul inventeaza.ro din Bucuresti). Sau poti face ca Arduino sa se conecteze la serverul weather.com, sa obtina vremea probabila, si sa o afiseze pe un LCD montat pe oglinda din baie. Client Web, IP prin DHCP Exemplul de mai jos demonstreaza o conexiune facuta cu Arduino la serverul google.com, conexiune pe care Arduino o foloseste ca sa caute pe Google termenul "arduino". Rezultatul cautarii (la nivel de HTML) este afisat in Serial Monitor. Inainte de a trece la cod, sa povestim un pic de comunicarea prin Internet. Un browser (cel pe care il folosesti tu ca sa citesti stirile online) face o cerere catre un server (calculatorul aflat la sediul firmei de hosting care stocheaza informatia), iar in urma acestei cereri, serverul raspunde cu un text in format HTML. HTML este un mod de reprezentare a informatiei vizuale, care contine atat textul pe care il citesti tu, cat si elementele de formatare in pagina. Poti vedea exact codul HTML al unei pagini daca folosesti optiunea "view source" din browser. Pe langa HTML, raspunsul serverului mai contine si un text care contine informatii despre raspuns (numit "header HTTP"). Daca atunci cand accesezi o pagina in browser, toata informatia suplimentara legata de formatarea in pagina si de header-e HTTP este deja interpretata si folosita de browser (astfel incat tu vezi doar rezultatul final, informatia vizuala), in cazul in care facei o cerere web cu Arduino nu se intampla asta. La Arduino ajunge intreaga informatie generata de browser, neprocesata in vreun fel, inclusiv header-ele HTTP. Astfel, ceea ce vei vedea in Serial Monitor in cazul exemplului de mai jos nu va fi chiar ceea ce vezi in browser cand faci o cautare pe Google, dar informatia va fi exact aceeasi.

  Citește și:

  https://crisstel.ro/utilizarea-placii-raspberry-pi-3-ca-platforma-blog/

  Poți folosi următorul cupon de reducere pentru a obține discount la componente electronice:

  [wpcd_coupon id=2636]

  Pentru alte cupoane de reducere apăsați aici

   
  10 proiecte cu arduino pdf Regulator Step Down 5V 15A D24V150F5 Ethernet shield Arduino Internet
  Arduino kituri Regulator Step Down 12V 15A D24V150F12 Ethernet shield Arduino Internet
  Curs arduino Arduboy Ethernet shield Arduino Internet
  Instalare Arduino Uno Microfon cu Breakout Ethernet shield Arduino Internet
  Robotica pentru copii LED Driver Breakout LP55231 Ethernet shield Arduino Internet
  Robotica curs pdf Actuator liniar LACT2P 12V 20 cu feedback 5.08cm Stroke 12V 1.27 cm s Ethernet shield Arduino Internet
  Micul programator SparkFun 9DoF Razor IMU M0 Ethernet shield Arduino Internet
  Cursuri robotica sibiu Carcasa placaj pentru LattePanda regim de server web
  Cursuri robotica sector 6 Senzor curent non invaziv 100A regim de server web
  Curs gratuit arduino lectia 12 RedBear DUO Wi Fi BLE regim de server web
  Curs gratuit arduino lectia 2 Dispozitiv USB infrarosu  regim de server web
  Curs arduino pdf Raspberry Pi LoRa GPS HAT regim de server web
  Blog robofun ro Kit senzori pentru LattePanda regim de server web
  Arduino pdf romana Retras Espruino Pico temperatura presiune atmosferica umiditate
  Exercitii arduino Sursa 12V 21A temperatura presiune atmosferica umiditate
  Programarea placii arduino pdf Carcasa metalica 121mm 171mm 55mm IP65 temperatura presiune atmosferica umiditate
  Carte introducere în arduino pdf SparkFun nRF52832 Breakout temperatura presiune atmosferica umiditate
  10 proiecte cu arduino pdf Suport pentru baterii 3xAAA cu switch si clema curea temperatura presiune atmosferica umiditate
  Arduino kituri Kit incepatori Raspberry Pi temperatura presiune atmosferica umiditate
  Curs arduino Mini Releu FeatherWing nivel monoxid de carbon
  Curs gratuit arduino lectia 2 Retras SmartiPi Touch Suport Display Raspberry Pi de 7  nivel monoxid de carbon
  Curs gratuit arduino lectia 10 Suport pentru baterii 3xAA cu switch si clema curea nivel monoxid de carbon
  Curs arduino pdf SparkFun Mini GPS Shield nivel monoxid de carbon
  Curs gratuit arduino lectia 12 SparkFun Wireless Joystick Kit nivel monoxid de carbon
  Robotica curs pdf SparkFun SSOP to DIP Adapter 16 Pin nivel monoxid de carbon
  10 proiecte cu arduino Pimoroni Explorer HAT Pro Raspberry Pi nivel monoxid de carbon
  Lectia 1 arduino Set surub otel M4 x 5 mm fara cap set 10 buc
  Magazin arduino Releu Beefcake Kit (Ver. 2.0)
  Cartea arduino Set surub otel M4 x 10mm fara cap set 10 buc
  Robotica pentru incepatori Cheie Inbus 2mm
  Curs gratuit arduino lectia 14 Retras Motor 80 RPM 131:1 Pololu cu encoder
  Curs gratuit arduino lectia 15 Surub inox 4mm X 60mm (1 buc)
  Curs gratuit arduino lectia 5 Music Maker FeatherWing MP3 OGG WAV MIDI Synth Player
  Curs gratuit arduino lectia 7 Motor 500 RPM 19:1 cu encoder Pololu
  Proiecte arduino interesante RETRAS Motocicleta LEGO Technic BMW R 1200 GS Adventure L42063 Client Web IP DHCP
  Curs gratuit arduino lectia 10 RETRAS Transportoare de containere LEGO Technic L42062 Client Web IP DHCP
  Curs gratuit arduino lectia 4 RETRAS FISHER TEHNIC ADV Tractor IR Control 524325 Client Web IP DHCP
  Curs gratuit arduino lectia 13 RETRAS Elicopter ultrausor LEGO Technic L42057 Client Web IP DHCP
  Arduino in limba romana Adaptor pentru ax de 6mm la ax de 12mm. Lungime 20mm Client Web IP DHCP
  Cursuri arduino Mini USB Microfon Client Web IP DHCP
  Arduino pdf romana Cablu de extensie de 20 inch LEGO 8871Client Web IP DHCP
  Exercitii arduino Motor electric micro metal 50:1 HPCB cu ax pentru encoder (Perii De Carbon) Client Web IP DHCP
  Programarea placii arduino pdf Set provocare spatiala EV3 LEGO 45570
  Carte introducere în arduino pdf Emitator infrarosu EV3 LEGO 45508

arduino 8×8 led matrix heart code near infrared sensor 8266 wifi 50hz

Citește și:

arduino and raspberry pi difference arduino qr code reader 9600 cost pret

arduino 9v battery connector 9g servo arduino 9v battery life home

Poți folosi următorul cupon de reducere pentru a obține discount la componente electronice:

arduino or raspberry pi for drone arduino bootloader works dimmer

for robotics genuino board automation 6 pin header romania programmed

Pentru alte cupoane de reducere apăsați aici

arduino 9V output heart code inverter without soldering 64 led matrix

robofun.ro

Leave a Reply

Arduino și Raspberry Pi news