Ethernet Shield Arduino se poate conecta la Internet exact ca un PC obișnuit. Poate funcționa în regim de client (accesând alte site-uri web din Internet așa cum faci tu când navighezi pe Internet) sau poate funcționa în regim de server web poți face ca Arduino împreună cu Ethernet Shield să citească date de la senzori de mediu serviciu dedicat pentru culegere și stocare de date de la senzori poți folosi un senzor de umiditate montat într-un ghiveci Arduino îți va trimite mesaje pe Twitter spațiu comun în care se pătrunde pe baza de card-uri RFID poți face ca Arduino să se conecteze la serverul weather.com HTML este un mod de reprezentare a informației vizuale Poți vedea exact codul HTML al unei pagini dacă folosești opțiunea

Ethernet Shield

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Print

Prin intermediul Ethernet shield, Arduino se poate conecta la Internet exact ca un PC obișnuit. Poate funcționa în regim de client (accesând alte site-uri web din Internet, așa cum faci tu când navighezi pe Internet) sau poate funcționa în regim de server web (și atunci tu – sau oricine altcineva – îl poate accesa de oriunde din Internet folosind un browser obișnuit).

Aplicațiile sunt multe și spectaculoase. Spre exemplu, poți face ca Arduino împreună cu Ethernet Shield să citească date de la senzori de mediu (temperatura, presiune atmosferica, umiditate, nivel de monoxid de carbon) și să le trimită la fiecare 5 secunde prin Internet către un formular tip Excel creat în Google Docs.

La fel de simplu este ca în loc de Google Docs să folosești COSM.COM, un serviciu dedicat pentru culegere și stocare de date de la senzori. Sau poți folosi un senzor de umiditate montat într-un ghiveci, și atunci când planta nu are suficientă apa, Arduino îți va trimite mesaje pe Twitter.

Sau, daca ai un spațiu comun în care se pătrunde pe baza de card-uri RFID, atunci Arduino poate anunța pe Twitter prezenta unei anumite persoane (soluție pe care chiar o folosim în acest moment pentru accesul la hacker-space-ul inventeaza.ro din București). Sau poți face ca Arduino să se conecteze la serverul weather.com, să obțină vremea probabila, și să o afișeze pe un LCD montat pe oglinda din baie.

Client Web, IP prin DHCP

Exemplul de mai jos demonstrează o conexiune făcută cu Arduino la serverul google.com, conexiune pe care Arduino o folosește ca să caute pe Google termenul “arduino”. Rezultatul căutării (la nivel de HTML) este afișat în Serial Monitor.

Înainte de a trece la cod, să povestim un pic de comunicarea prin Internet. Un browser (cel pe care îl folosești tu ca să citești știrile online) face o cerere către un server (calculatorul aflat la sediul firmei de hosting care stochează informația), iar în urma acestei cereri, serverul răspunde cu un text în format HTML.

HTML este un mod de reprezentare a informației vizuale, care conține atât textul pe care îl citești tu, cât și elementele de formatare în pagina. Poți vedea exact codul HTML al unei pagini dacă folosești opțiunea “view source” din browser. Pe lângă HTML, răspunsul serverului mai conține și un text care conține informații despre răspuns (numit “header HTTP”).

Dacă atunci când accesezi o pagina în browser, toată informația suplimentară legata de formatarea în pagina și de header HTTP este deja interpretata și folosita de browser (astfel încât tu vezi doar rezultatul final, informația vizuală), în cazul în care faceți o cerere web cu Arduino nu se întâmpla asta.

La Arduino ajunge întreaga informație generata de browser, neprocesată în vreun fel, inclusiv header-ele HTTP. Astfel, ceea ce vei vedea în Serial Monitor în cazul exemplului de mai jos nu va fi chiar ceea ce vezi în browser când faci o căutare pe Google, dar informația va fi exact aceeași.

Conținutul acestui articol este în format PDF pus la dispoziție de specialiștii RoboFun.ro. Pentru a vizualiza apăsați butonul Preview iar pentru a descărca butonul Download.

Ethernet Shield

 • Prin intermediul acestui shield, Arduino se poate conecta la Internet exact ca un PC obisnuit. Poate functiona in regim de client (accesand alte site-uri web din Internet, asa cum faci tu cand navighezi pe Internet) sau poate functiona in regim de server web (si atunci tu – sau oricine altcineva – il poate accesa de oriunde din Internet folosind un browser obisnuit). Aplicatiile sunt multe si spectaculoase. Spre exemplu, poti face ca Arduino sa citeasca date de la senzori de mediu (temperatura, presiune atmosferica, umiditate, nivel de monoxid de carbon) si sa le trimita la fiecare 5 secunde prin Internet catre un formular tip Excel creat in Google Docs. La fel de simplu este ca in loc de Google Docs sa folosesti COSM.COM, un serviciu dedicat pentru culegere si stocare de date de la senzori. Sau poti folosi un senzor de umiditate montat intr-un ghiveci, si atunci cand planta nu are suficienta apa, Arduino iti va trimite mesaje pe Twitter. Sau, daca ai un spatiu comun in care se patrunde pe baza de card-uri RFID, atunci Arduino poate anunta pe Twitter prezenta unei anumite persoane (solutie pe care chiar o folosim in acest moment pentru accesul la hacker-space-ul inventeaza.ro din Bucuresti). Sau poti face ca Arduino sa se conecteze la serverul weather.com, sa obtina vremea probabila, si sa o afiseze pe un LCD montat pe oglinda din baie. Client Web, IP prin DHCP Exemplul de mai jos demonstreaza o conexiune facuta cu Arduino la serverul google.com, conexiune pe care Arduino o foloseste ca sa caute pe Google termenul "arduino". Rezultatul cautarii (la nivel de HTML) este afisat in Serial Monitor. Inainte de a trece la cod, sa povestim un pic de comunicarea prin Internet. Un browser (cel pe care il folosesti tu ca sa citesti stirile online) face o cerere catre un server (calculatorul aflat la sediul firmei de hosting care stocheaza informatia), iar in urma acestei cereri, serverul raspunde cu un text in format HTML. HTML este un mod de reprezentare a informatiei vizuale, care contine atat textul pe care il citesti tu, cat si elementele de formatare in pagina. Poti vedea exact codul HTML al unei pagini daca folosesti optiunea "view source" din browser. Pe langa HTML, raspunsul serverului mai contine si un text care contine informatii despre raspuns (numit "header HTTP"). Daca atunci cand accesezi o pagina in browser, toata informatia suplimentara legata de formatarea in pagina si de header-e HTTP este deja interpretata si folosita de browser (astfel incat tu vezi doar rezultatul final, informatia vizuala), in cazul in care facei o cerere web cu Arduino nu se intampla asta. La Arduino ajunge intreaga informatie generata de browser, neprocesata in vreun fel, inclusiv header-ele HTTP. Astfel, ceea ce vei vedea in Serial Monitor in cazul exemplului de mai jos nu va fi chiar ceea ce vezi in browser cand faci o cautare pe Google, dar informatia va fi exact aceeasi.

  Citește și:

  https://crisstel.ro/utilizarea-placii-raspberry-pi-3-ca-platforma-blog/

  Poți folosi următorul cupon de reducere pentru a obține discount la componente electronice:

  [wpcd_coupon id=2636]

  Pentru alte cupoane de reducere apăsați aici

   
  10 proiecte cu arduino pdf Regulator Step Down 5V 15A D24V150F5 Ethernet shield Arduino Internet
  Arduino kituri Regulator Step Down 12V 15A D24V150F12 Ethernet shield Arduino Internet
  Curs arduino Arduboy Ethernet shield Arduino Internet
  Instalare Arduino Uno Microfon cu Breakout Ethernet shield Arduino Internet
  Robotica pentru copii LED Driver Breakout LP55231 Ethernet shield Arduino Internet
  Robotica curs pdf Actuator liniar LACT2P 12V 20 cu feedback 5.08cm Stroke 12V 1.27 cm s Ethernet shield Arduino Internet
  Micul programator SparkFun 9DoF Razor IMU M0 Ethernet shield Arduino Internet
  Cursuri robotica sibiu Carcasa placaj pentru LattePanda regim de server web
  Cursuri robotica sector 6 Senzor curent non invaziv 100A regim de server web
  Curs gratuit arduino lectia 12 RedBear DUO Wi Fi BLE regim de server web
  Curs gratuit arduino lectia 2 Dispozitiv USB infrarosu  regim de server web
  Curs arduino pdf Raspberry Pi LoRa GPS HAT regim de server web
  Blog robofun ro Kit senzori pentru LattePanda regim de server web
  Arduino pdf romana Retras Espruino Pico temperatura presiune atmosferica umiditate
  Exercitii arduino Sursa 12V 21A temperatura presiune atmosferica umiditate
  Programarea placii arduino pdf Carcasa metalica 121mm 171mm 55mm IP65 temperatura presiune atmosferica umiditate
  Carte introducere în arduino pdf SparkFun nRF52832 Breakout temperatura presiune atmosferica umiditate
  10 proiecte cu arduino pdf Suport pentru baterii 3xAAA cu switch si clema curea temperatura presiune atmosferica umiditate
  Arduino kituri Kit incepatori Raspberry Pi temperatura presiune atmosferica umiditate
  Curs arduino Mini Releu FeatherWing nivel monoxid de carbon
  Curs gratuit arduino lectia 2 Retras SmartiPi Touch Suport Display Raspberry Pi de 7  nivel monoxid de carbon
  Curs gratuit arduino lectia 10 Suport pentru baterii 3xAA cu switch si clema curea nivel monoxid de carbon
  Curs arduino pdf SparkFun Mini GPS Shield nivel monoxid de carbon
  Curs gratuit arduino lectia 12 SparkFun Wireless Joystick Kit nivel monoxid de carbon
  Robotica curs pdf SparkFun SSOP to DIP Adapter 16 Pin nivel monoxid de carbon
  10 proiecte cu arduino Pimoroni Explorer HAT Pro Raspberry Pi nivel monoxid de carbon
  Lectia 1 arduino Set surub otel M4 x 5 mm fara cap set 10 buc
  Magazin arduino Releu Beefcake Kit (Ver. 2.0)
  Cartea arduino Set surub otel M4 x 10mm fara cap set 10 buc
  Robotica pentru incepatori Cheie Inbus 2mm
  Curs gratuit arduino lectia 14 Retras Motor 80 RPM 131:1 Pololu cu encoder
  Curs gratuit arduino lectia 15 Surub inox 4mm X 60mm (1 buc)
  Curs gratuit arduino lectia 5 Music Maker FeatherWing MP3 OGG WAV MIDI Synth Player
  Curs gratuit arduino lectia 7 Motor 500 RPM 19:1 cu encoder Pololu
  Proiecte arduino interesante RETRAS Motocicleta LEGO Technic BMW R 1200 GS Adventure L42063 Client Web IP DHCP
  Curs gratuit arduino lectia 10 RETRAS Transportoare de containere LEGO Technic L42062 Client Web IP DHCP
  Curs gratuit arduino lectia 4 RETRAS FISHER TEHNIC ADV Tractor IR Control 524325 Client Web IP DHCP
  Curs gratuit arduino lectia 13 RETRAS Elicopter ultrausor LEGO Technic L42057 Client Web IP DHCP
  Arduino in limba romana Adaptor pentru ax de 6mm la ax de 12mm. Lungime 20mm Client Web IP DHCP
  Cursuri arduino Mini USB Microfon Client Web IP DHCP
  Arduino pdf romana Cablu de extensie de 20 inch LEGO 8871Client Web IP DHCP
  Exercitii arduino Motor electric micro metal 50:1 HPCB cu ax pentru encoder (Perii De Carbon) Client Web IP DHCP
  Programarea placii arduino pdf Set provocare spatiala EV3 LEGO 45570
  Carte introducere în arduino pdf Emitator infrarosu EV3 LEGO 45508

Citește și:

Poți folosi următorul cupon de reducere pentru a obține discount la componente electronice:

Uprade Deals

Buy 3 Get 8% Off,

Buy 5 Get 18% Off

More Less
8%-18%
Expiră la: 01-04-2024
LinkedIn

Pentru alte cupoane de reducere apăsați aici

Arduino and Raspberry Pi news
 • Monitoring bees with a Raspberry Pi and BeeMonitor
  by Rob Zwetsloot (Raspberry Pi Blog – Raspberry Pi) on 1 June 2020

  Keeping an eye on bee life cycles is a brilliant example of how Raspberry Pi sensors help us understand the world around us, says Rosie Hattersley Getting to design and build things for a living sounds like a dream job, especially if it also involves Raspberry Pi and wildlife. Glyn Hudson has always enjoyed making The post Monitoring bees with a Raspberry Pi and BeeMonitor appeared first on Raspberry Pi.

 • Let’s make digital art at home this week
  by Kevin Johnson (Raspberry Pi Blog – Raspberry Pi) on 31 May 2020

  Digital Making at Home: Make art Subscribe to our YouTube channel: http://rpf.io/ytsub Help us reach a wider audience by translating our video content: http://rpf.io/yttranslate Buy a Raspbe… Digital Making at Home is our initiative to encourage young people to code along with us in their homes across the world. We support them with weekly themed The post Let’s make digital art at home this week appeared first on Raspberry Pi.

 • Latest Raspberry Pi OS update – May 2020
  by Simon Long (Raspberry Pi Blog – Raspberry Pi) on 29 May 2020

  Along with yesterday’s launch of the new 8GB Raspberry Pi 4, we launched a beta 64-bit ARM version of Debian with the Raspberry Pi Desktop, so you could use all those extra gigabytes. We also updated the 32-bit version of Raspberry Pi OS (the new name for Raspbian), so here’s a quick run-through of what The post Latest Raspberry Pi OS update – May 2020 appeared first on Raspberry Pi.

 • 8GB Raspberry Pi 4 on sale now at $75
  by Eben Upton (Raspberry Pi Blog – Raspberry Pi) on 28 May 2020

  The long-rumoured 8GB Raspberry Pi 4 is now available, priced at just $75. Raspberry Pi 4 is almost a year old, and it’s been a busy year. We’ve sold nearly 3 million units, shipped a couple of minor board revisions, and reduced the price of the 2GB variant from $45 to $35. On the software The post 8GB Raspberry Pi 4 on sale now at $75 appeared first on Raspberry Pi.

 • Learning AI at school — a peek into the black box
  by Sue Sentance (Raspberry Pi Blog – Raspberry Pi) on 27 May 2020

  “In the near future, perhaps sooner than we think, virtually everyone will need a basic understanding of the technologies that underpin machine learning and artificial intelligence.” — from the 2018 Informatics Europe & EUACM report about machine learning As the quote above highlights, AI and machine learning (ML) are increasingly affecting society and will continue The post Learning AI at school — a peek into the black box appeared first on Raspberry Pi.

 • Meet your new robotic best friend: the MiRo-E dog
  by Ashley Whittaker (Raspberry Pi Blog – Raspberry Pi) on 26 May 2020

  When you’re learning a new language, it’s easier the younger you are. But how can we show very young students that learning to speak code is fun? Consequential Robotics has an answer… The MiRo-E is an ’emotionally engaging’ robot platform that was created on a custom PCB  and has since moved onto Raspberry Pi. The The post Meet your new robotic best friend: the MiRo-E dog appeared first on Raspberry Pi.

 • The Raspberry Pi Press store is looking mighty fine
  by Alex Bate (Raspberry Pi Blog – Raspberry Pi) on 22 May 2020

  Eagle-eyed Raspberry Pi Press fans might have noticed some changes over the past few months to the look and feel of our website. Today we’re pleased to unveil a new look for the Raspberry Pi Press website and its online store. Did you know? Raspberry Pi Press is the publishing imprint of Raspberry Pi (Trading) The post The Raspberry Pi Press store is looking mighty fine appeared first on Raspberry Pi.

 • Design your own Internet of Things with HackSpace magazine
  by Andrew Gregory (Raspberry Pi Blog – Raspberry Pi) on 21 May 2020

  In issue 31 of HackSpace magazine, out today, PJ Evans looks at DIY smart homes and homemade Internet of Things devices. In the last decade, various companies have come up with ‘smart’ versions of almost everything. Microcontrollers have been unceremoniously crowbarred into devices that had absolutely no need for microcontrollers, and often tied to phone The post Design your own Internet of Things with HackSpace magazine appeared first on Raspberry Pi.

 • Adding Ethernet to a Pi Zero
  by Matt (Raspberry Pi Spy) on 20 May 2020

  The Pi Zero has no Ethernet port. If your project requires Ethernet you can add it using either an Ethernet module or a USB to Ethernet adapter. At this point someone is going to question why you would want to add Ethernet to a Pi Zero. Why not just use a standard Pi which already [...] The post Adding Ethernet to a Pi Zero appeared first on Raspberry Pi Spy.

 • Share your keyboard and mouse between computers with Barrier
  by Gordon Hollingworth (Raspberry Pi Blog – Raspberry Pi) on 20 May 2020

  Declutter your desk by sharing your mouse and keyboard across multiple computers at once, including your Raspberry Pis, with Barrier. Raspberry Pi Director of Software Engineering, Gordon Hollingworth, shows you how. Barrier walkthrough Subscribe to our YouTube channel: http://rpf.io/ytsub Help us reach a wider audience by translating our video content: http://rpf.io/yttranslate Buy a Raspbe… Desk The post Share your keyboard and mouse between computers with Barrier appeared first on Raspberry Pi.

Leave a Reply