crisstel.ro Ethernet Shield Arduino se poate conecta la Internet exact ca un PC obișnuit. Poate funcționa în regim de client (accesând alte site-uri web din Internet așa cum faci tu când navighezi pe Internet) sau poate funcționa în regim de server web poți face ca Arduino împreună cu Ethernet Shield să citească date de la senzori de mediu serviciu dedicat pentru culegere și stocare de date de la senzori poți folosi un senzor de umiditate montat într-un ghiveci Arduino îți va trimite mesaje pe Twitter spațiu comun în care se pătrunde pe baza de card-uri RFID poți face ca Arduino să se conecteze la serverul weather.com HTML este un mod de reprezentare a informației vizuale Poți vedea exact codul HTML al unei pagini dacă folosești opțiunea

Ethernet Shield

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Print

Prin intermediul Ethernet shield, Arduino se poate conecta la Internet exact ca un PC obișnuit. Poate funcționa în regim de client (accesând alte site-uri web din Internet, așa cum faci tu când navighezi pe Internet) sau poate funcționa în regim de server web (și atunci tu – sau oricine altcineva – îl poate accesa de oriunde din Internet folosind un browser obișnuit).

Aplicațiile sunt multe și spectaculoase. Spre exemplu, poți face ca Arduino împreună cu Ethernet Shield să citească date de la senzori de mediu (temperatura, presiune atmosferica, umiditate, nivel de monoxid de carbon) și să le trimită la fiecare 5 secunde prin Internet către un formular tip Excel creat în Google Docs.

Ethernet shield Arduino Internet regim de client quiz yun vs uno

robofun.ro

Ethernet shield Arduino Internet regim de client clock galileo 9 axis shield

La fel de simplu este ca în loc de Google Docs să folosești COSM.COM, un serviciu dedicat pentru culegere și stocare de date de la senzori. Sau poți folosi un senzor de umiditate montat într-un ghiveci, și atunci când planta nu are suficientă apa, Arduino îți va trimite mesaje pe Twitter.

Sau, daca ai un spațiu comun în care se pătrunde pe baza de card-uri RFID, atunci Arduino poate anunța pe Twitter prezenta unei anumite persoane (soluție pe care chiar o folosim în acest moment pentru accesul la hacker-space-ul inventeaza.ro din București).

Arduino întreaga informație generata browser clock galileo 9 axis shield

alecoair.ro

Sau poți face ca Arduino să se conecteze la serverul weather.com, să obțină vremea probabila, și să o afișeze pe un LCD montat pe oglinda din baie.

Arduino întreaga informație generata browser

alecoair.ro

Arduino întreaga informație generata browser Ethernet Shield să citească date de la senzori Arduino poate anunța pe Twitter

Ethernet Shield să citească date de la senzori quiz yun vs uno

Client Web, IP prin DHCP

Exemplul de mai jos demonstrează o conexiune făcută cu Arduino la serverul google.com, conexiune pe care Arduino o folosește ca să caute pe Google termenul “arduino”. Rezultatul căutării (la nivel de HTML) este afișat în Serial Monitor.

arduino crossing detector 8 segment display 220 ohm resistor 7 segment

bricopro.ro%20

Arduino poate anunța pe Twitter

Înainte de a trece la cod, să povestim un pic de comunicarea prin Internet. Un browser (cel pe care îl folosești tu ca să citești știrile online) face o cerere către un server (calculatorul aflat la sediul firmei de hosting care stochează informația), iar în urma acestei cereri, serverul răspunde cu un text în format HTML.

HTML este un mod de reprezentare a informației vizuale, care conține atât textul pe care îl citești tu, cât și elementele de formatare în pagina. Poți vedea exact codul HTML al unei pagini dacă folosești opțiunea “view source” din browser. Pe lângă HTML, răspunsul serverului mai conține și un text care conține informații despre răspuns (numit “header HTTP”).

Dacă atunci când accesezi o pagina în browser, toată informația suplimentară legata de formatarea în pagina și de header HTTP este deja interpretata și folosita de browser (astfel încât tu vezi doar rezultatul final, informația vizuală), în cazul în care faceți o cerere web cu Arduino nu se întâmpla asta.

arduino without delay programming language

activitati-cadou.ro

regulator 8 bit arduino an embedded system

activitati-cadou.ro

arduino 5v input zigbee shield like boards 7 segment display library 5V

La Arduino ajunge întreaga informație generata de browser, neprocesată în vreun fel, inclusiv header-ele HTTP. Astfel, ceea ce vei vedea în Serial Monitor în cazul exemplului de mai jos nu va fi chiar ceea ce vezi în browser când faci o căutare pe Google, dar informația va fi exact aceeași.

arduino kit price oled yun shield 0-10v output 433mhz library 4-20ma input

Conținutul acestui articol este în format PDF pus la dispoziție de specialiștii RoboFun.ro. Pentru a vizualiza apăsați butonul Preview iar pentru a descărca butonul Download.

arduino and servo motor raspberry pi reddit esp8266 yun tutorial xloader

Ethernet Shield

 • Prin intermediul acestui shield, Arduino se poate conecta la Internet exact ca un PC obisnuit. Poate functiona in regim de client (accesand alte site-uri web din Internet, asa cum faci tu cand navighezi pe Internet) sau poate functiona in regim de server web (si atunci tu – sau oricine altcineva – il poate accesa de oriunde din Internet folosind un browser obisnuit). Aplicatiile sunt multe si spectaculoase. Spre exemplu, poti face ca Arduino sa citeasca date de la senzori de mediu (temperatura, presiune atmosferica, umiditate, nivel de monoxid de carbon) si sa le trimita la fiecare 5 secunde prin Internet catre un formular tip Excel creat in Google Docs. La fel de simplu este ca in loc de Google Docs sa folosesti COSM.COM, un serviciu dedicat pentru culegere si stocare de date de la senzori. Sau poti folosi un senzor de umiditate montat intr-un ghiveci, si atunci cand planta nu are suficienta apa, Arduino iti va trimite mesaje pe Twitter. Sau, daca ai un spatiu comun in care se patrunde pe baza de card-uri RFID, atunci Arduino poate anunta pe Twitter prezenta unei anumite persoane (solutie pe care chiar o folosim in acest moment pentru accesul la hacker-space-ul inventeaza.ro din Bucuresti). Sau poti face ca Arduino sa se conecteze la serverul weather.com, sa obtina vremea probabila, si sa o afiseze pe un LCD montat pe oglinda din baie. Client Web, IP prin DHCP Exemplul de mai jos demonstreaza o conexiune facuta cu Arduino la serverul google.com, conexiune pe care Arduino o foloseste ca sa caute pe Google termenul "arduino". Rezultatul cautarii (la nivel de HTML) este afisat in Serial Monitor. Inainte de a trece la cod, sa povestim un pic de comunicarea prin Internet. Un browser (cel pe care il folosesti tu ca sa citesti stirile online) face o cerere catre un server (calculatorul aflat la sediul firmei de hosting care stocheaza informatia), iar in urma acestei cereri, serverul raspunde cu un text in format HTML. HTML este un mod de reprezentare a informatiei vizuale, care contine atat textul pe care il citesti tu, cat si elementele de formatare in pagina. Poti vedea exact codul HTML al unei pagini daca folosesti optiunea "view source" din browser. Pe langa HTML, raspunsul serverului mai contine si un text care contine informatii despre raspuns (numit "header HTTP"). Daca atunci cand accesezi o pagina in browser, toata informatia suplimentara legata de formatarea in pagina si de header-e HTTP este deja interpretata si folosita de browser (astfel incat tu vezi doar rezultatul final, informatia vizuala), in cazul in care facei o cerere web cu Arduino nu se intampla asta. La Arduino ajunge intreaga informatie generata de browser, neprocesata in vreun fel, inclusiv header-ele HTTP. Astfel, ceea ce vei vedea in Serial Monitor in cazul exemplului de mai jos nu va fi chiar ceea ce vezi in browser cand faci o cautare pe Google, dar informatia va fi exact aceeasi.

  Citește și:

  https://crisstel.ro/utilizarea-placii-raspberry-pi-3-ca-platforma-blog/

  Poți folosi următorul cupon de reducere pentru a obține discount la componente electronice:

  [wpcd_coupon id=2636]

  Pentru alte cupoane de reducere apăsați aici

   
  10 proiecte cu arduino pdf Regulator Step Down 5V 15A D24V150F5 Ethernet shield Arduino Internet
  Arduino kituri Regulator Step Down 12V 15A D24V150F12 Ethernet shield Arduino Internet
  Curs arduino Arduboy Ethernet shield Arduino Internet
  Instalare Arduino Uno Microfon cu Breakout Ethernet shield Arduino Internet
  Robotica pentru copii LED Driver Breakout LP55231 Ethernet shield Arduino Internet
  Robotica curs pdf Actuator liniar LACT2P 12V 20 cu feedback 5.08cm Stroke 12V 1.27 cm s Ethernet shield Arduino Internet
  Micul programator SparkFun 9DoF Razor IMU M0 Ethernet shield Arduino Internet
  Cursuri robotica sibiu Carcasa placaj pentru LattePanda regim de server web
  Cursuri robotica sector 6 Senzor curent non invaziv 100A regim de server web
  Curs gratuit arduino lectia 12 RedBear DUO Wi Fi BLE regim de server web
  Curs gratuit arduino lectia 2 Dispozitiv USB infrarosu  regim de server web
  Curs arduino pdf Raspberry Pi LoRa GPS HAT regim de server web
  Blog robofun ro Kit senzori pentru LattePanda regim de server web
  Arduino pdf romana Retras Espruino Pico temperatura presiune atmosferica umiditate
  Exercitii arduino Sursa 12V 21A temperatura presiune atmosferica umiditate
  Programarea placii arduino pdf Carcasa metalica 121mm 171mm 55mm IP65 temperatura presiune atmosferica umiditate
  Carte introducere în arduino pdf SparkFun nRF52832 Breakout temperatura presiune atmosferica umiditate
  10 proiecte cu arduino pdf Suport pentru baterii 3xAAA cu switch si clema curea temperatura presiune atmosferica umiditate
  Arduino kituri Kit incepatori Raspberry Pi temperatura presiune atmosferica umiditate
  Curs arduino Mini Releu FeatherWing nivel monoxid de carbon
  Curs gratuit arduino lectia 2 Retras SmartiPi Touch Suport Display Raspberry Pi de 7  nivel monoxid de carbon
  Curs gratuit arduino lectia 10 Suport pentru baterii 3xAA cu switch si clema curea nivel monoxid de carbon
  Curs arduino pdf SparkFun Mini GPS Shield nivel monoxid de carbon
  Curs gratuit arduino lectia 12 SparkFun Wireless Joystick Kit nivel monoxid de carbon
  Robotica curs pdf SparkFun SSOP to DIP Adapter 16 Pin nivel monoxid de carbon
  10 proiecte cu arduino Pimoroni Explorer HAT Pro Raspberry Pi nivel monoxid de carbon
  Lectia 1 arduino Set surub otel M4 x 5 mm fara cap set 10 buc
  Magazin arduino Releu Beefcake Kit (Ver. 2.0)
  Cartea arduino Set surub otel M4 x 10mm fara cap set 10 buc
  Robotica pentru incepatori Cheie Inbus 2mm
  Curs gratuit arduino lectia 14 Retras Motor 80 RPM 131:1 Pololu cu encoder
  Curs gratuit arduino lectia 15 Surub inox 4mm X 60mm (1 buc)
  Curs gratuit arduino lectia 5 Music Maker FeatherWing MP3 OGG WAV MIDI Synth Player
  Curs gratuit arduino lectia 7 Motor 500 RPM 19:1 cu encoder Pololu
  Proiecte arduino interesante RETRAS Motocicleta LEGO Technic BMW R 1200 GS Adventure L42063 Client Web IP DHCP
  Curs gratuit arduino lectia 10 RETRAS Transportoare de containere LEGO Technic L42062 Client Web IP DHCP
  Curs gratuit arduino lectia 4 RETRAS FISHER TEHNIC ADV Tractor IR Control 524325 Client Web IP DHCP
  Curs gratuit arduino lectia 13 RETRAS Elicopter ultrausor LEGO Technic L42057 Client Web IP DHCP
  Arduino in limba romana Adaptor pentru ax de 6mm la ax de 12mm. Lungime 20mm Client Web IP DHCP
  Cursuri arduino Mini USB Microfon Client Web IP DHCP
  Arduino pdf romana Cablu de extensie de 20 inch LEGO 8871Client Web IP DHCP
  Exercitii arduino Motor electric micro metal 50:1 HPCB cu ax pentru encoder (Perii De Carbon) Client Web IP DHCP
  Programarea placii arduino pdf Set provocare spatiala EV3 LEGO 45570
  Carte introducere în arduino pdf Emitator infrarosu EV3 LEGO 45508

arduino 8×8 led matrix heart code near infrared sensor 8266 wifi 50hz

Citește și:

arduino and raspberry pi difference arduino qr code reader 9600 cost pret

arduino 9v battery connector 9g servo arduino 9v battery life home

Poți folosi următorul cupon de reducere pentru a obține discount la componente electronice:

arduino or raspberry pi for drone arduino bootloader works dimmer

Uprade Deals

Buy 3 Get 8% Off,

Buy 5 Get 18% Off

More Less
8%-18%
Expiră la: 01-04-2024
LinkedIn

for robotics genuino board automation 6 pin header romania programmed

Pentru alte cupoane de reducere apăsați aici

arduino 9V output heart code inverter without soldering 64 led matrix

Arduino și Raspberry Pi news

 • Code a GUI live with Digital Making at Home
  by Kevin Johnson (Raspberry Pi Blog – Raspberry Pi) on 19 September 2020

  This week, we’re introducing young people around the world to coding GUIs, or graphical user interfaces. Let them tune in this Wednesday at 5.30pm BST / 12.30pm EDT / 10.00pm IST for a fun live stream code-along session with Christina and special guest Martin! They’ll learn about GUIs, can ask us questions, and get to… The post Code a GUI live with Digital Making at Home appeared first on Raspberry Pi.

 • Build an arcade cabinet | Hackspace 35
  by Ben Everard (Raspberry Pi Blog – Raspberry Pi) on 18 September 2020

  Games consoles might be fast and have great graphics, but they’re no match for the entertainment value of a proper arcade machine. In this month’s issue of Hackspace magazine, you’re invited to relive your misspent youth with this huge build project. There’s something special about the comforting solidity of a coin-eating video game monolith, and… The post Build an arcade cabinet | Hackspace 35 appeared first on Raspberry Pi.

 • How is computing taught in schools around the world?
  by Sue Sentance (Raspberry Pi Blog – Raspberry Pi) on 17 September 2020

  Around the world, formal education systems are bringing computing knowledge to learners. But what exactly is set down in different countries’ computing curricula, and what are classroom educators teaching? This was the topic of the first in the autumn series of our Raspberry Pi research seminars on Tuesday 8 September. We heard from an international… The post How is computing taught in schools around the world? appeared first on Raspberry Pi.

 • Raspberry Pi enables world’s smallest iMac
  by Ashley Whittaker (Raspberry Pi Blog – Raspberry Pi) on 16 September 2020

  This project goes a step further than most custom-made Raspberry Pi cases: YouTuber Michael Pick hacked a Raspberry Pi 4 and stuffed it inside this Apple lookalike to create the world’s smallest ‘iMac’. Michael designed and 3D printed this miniature ‘iMac’ with what he calls a “gently modified” Raspberry Pi 4 at the heart. Everything… The post Raspberry Pi enables world’s smallest iMac appeared first on Raspberry Pi.

 • Global sunrise/sunset Raspberry Pi art installation
  by Ashley Whittaker (Raspberry Pi Blog – Raspberry Pi) on 15 September 2020

  24h Sunrise/Sunset is a digital art installation that displays a live sunset and sunrise happening somewhere in the world with the use of CCTV. Artist Dries Depoorter wanted to prove that “CCTV cameras can show something beautiful”, and turned to Raspberry Pi to power this global project. Harnessing CCTV The arresting visuals are beamed to… The post Global sunrise/sunset Raspberry Pi art installation appeared first on Raspberry Pi.

 • How young people can run their computer programs in space with Astro Pi
  by Claire Given (Raspberry Pi Blog – Raspberry Pi) on 14 September 2020

  Do you know young people who dream of sending something to space? You can help them make that dream a reality! We’re calling on educators, club leaders, and parents to inspire young people to develop their digital skills by participating in this year’s European Astro Pi Challenge. The European Astro Pi Challenge, which we run… The post How young people can run their computer programs in space with Astro Pi appeared first on Raspberry Pi.

 • Coding for concentration with Digital Making at Home
  by Kevin Johnson (Raspberry Pi Blog – Raspberry Pi) on 12 September 2020

  September is wellness month at Digital Making at Home. Your young makers can code along with our educators every week to create projects that focus on their well-being. This week’s brand-new projects are all about helping young people concentrate better. Through Digital Making at Home, we invite parents and kids all over the world to… The post Coding for concentration with Digital Making at Home appeared first on Raspberry Pi.

 • What the blink is my IP address?
  by Ashley Whittaker (Raspberry Pi Blog – Raspberry Pi) on 11 September 2020

  Picture the scene: you have a Raspberry Pi configured to run on your network, you power it up headless (without a monitor), and now you need to know which IP address it was assigned. Matthias came up with this solution, which makes your Raspberry Pi blink its IP address, because he used a Raspberry Pi… The post What the blink is my IP address? appeared first on Raspberry Pi.

 • Turn a watermelon into a RetroPie games console
  by Ashley Whittaker (Raspberry Pi Blog – Raspberry Pi) on 10 September 2020

  OK Cedrick, we don’t need to know why, but we have to know how you turned a watermelon into a games console. This has got to be a world first. What started out as a regular RetroPie project has blown up reddit due to the unusual choice of casing for the games console: nearly 50,000… The post Turn a watermelon into a RetroPie games console appeared first on Raspberry Pi.

 • It’s a brand-new NODE Mini Server!
  by Ashley Whittaker (Raspberry Pi Blog – Raspberry Pi) on 9 September 2020

  NODE has long been working to create open-source resources to help more people harness the decentralised internet, and their easily 3D-printed designs are perfect to optimise your Raspberry Pi. NODE wanted to take advantage of the faster processor and up to 8GB RAM on Raspberry Pi 4 when it came out last year. Now that… The post It’s a brand-new NODE Mini Server! appeared first on Raspberry Pi.

 • CrowPi2 Raspberry Pi Laptop and Learning Platform
  by Matt (Raspberry Pi Spy) on 11 August 2020

  CrowPi2 is a new product that has been launched by Elecrow on KickStarter. It is a laptop-style shell that includes a huge selection of pre-connected sensors, switches and displays. As with the original CrowPi the idea behind it is that you can easily create and test projects without needing to worry about lots of wiring. [...] The post CrowPi2 Raspberry Pi Laptop and Learning Platform appeared first on Raspberry Pi Spy.

 • Raspberry Pi VPN Setup Guide
  by Matt (Raspberry Pi Spy) on 18 June 2020

  Setting up a Raspberry Pi VPN connection is easy. Once subscribed to a VPN service you can access the internet using it and protect your privacy. A VPN (Virtual Private Network) creates an encrypted tunnel between your computer and a remote server. All your internet traffic is routed through the tunnel and appears to the [...] The post Raspberry Pi VPN Setup Guide appeared first on Raspberry Pi Spy.

Leave a Reply