crisstel.ro Introducere în Arduino Ce este Arduino ? Arduino este una dintre cele mai simplu de utilizat platforme cu microcontroller capabil să culeagă informații din mediu și să reacționeze la acestea În jurul lui Arduino exista un ecosistem de dispozitive extrem de bine dezvoltat preluarea de informații din mediu posibilitatea de a ne conecta cu alte sisteme exista motoare de curent continuu motoare pas cu pas servomotoare afișarea informațiilor preluate ecrane LCD pentru Arduino exista placi de rețea Ethernet pentru Arduino capabile sa comunice informații prin Internet, dispozitive capabile să transmită date prin conexiune radio, placi de rețea WIFI, dispozitive GSM pentru Arduino (capabile sa trimită / recepționeze SMS-uri, sa inițieze apeluri de voce sau să trimită date prin rețeaua 3G) sau conectori Bluetooth pentru conectarea Arduino cu telefonul mobil sau laptop senzori ce determina nivelul de alcool în aerul respirat, senzor de incendiu, gaz GPL, monoxid de carbon, accelerații ale dispozitivelor în mișcare, curent consumat de diverse dispozitive casnice, forța de apăsare, gradul de rotire, cartele RFID, distante, nivel de iluminare, direcția nordului, prezenta umana, sunet, temperatura, umiditate, presiune atmosferica sau video.

Introducere în Arduino

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Ce este Arduino ?

Arduino este una dintre cele mai simplu de utilizat platforme cu microcontroller. Te poți gândi la el ca la un minicalculator (are puterea de calcul a unui computer obișnuit de acum 15 ani), fiind capabil să culeagă informații din mediu și să reacționeze la acestea.

În jurul lui Arduino exista un ecosistem de dispozitive extrem de bine dezvoltat.

Curs introducere în Arduino platformă microcontroller minicalculator

robofun.ro

Curs introducere în Arduino platformă microcontroller minicalculator

Orice fel de informație ți-ai dori să culegi din mediu, orice fel de a ne conecta cu alte sisteme ai avea nevoie, exista o șansă foarte mare să găsești dispozitive pentru Arduino capabile să îți ofere ceea ce ai nevoie.

Astfel, dacă discutăm despre preluarea de informații din mediu, mai jos sunt doar câteva exemple de senzori : senzori ce determina nivelul de alcool în aerul respirat, senzor de incendiu, gaz GPL, monoxid de carbon, accelerații ale dispozitivelor în mișcare, curent consumat de diverse dispozitive casnice, forța de apăsare, gradul de rotire, cartele RFID, distante, nivel de iluminare, direcția nordului, prezenta umana, sunet, temperatura, umiditate, presiune atmosferica sau video.

senzori alcool aer respirat incendiu gaz GPl forță apăsare grad rotire RFID

bricopro.ro%20

Dacă ne referim la posibilitatea de a ne conecta cu alte sisteme, exista placi de rețea Ethernet pentru Arduino capabile sa comunice informații prin Internet, dispozitive capabile să transmită date prin conexiune radio, placi de rețea WIFI, dispozitive GSM pentru Arduino (capabile sa trimită / recepționeze SMS-uri, sa inițieze apeluri de voce sau să trimită date prin rețeaua 3G) sau conectori Bluetooth pentru conectarea Arduino cu telefonul mobil sau laptop.

senzori alcool aer respirat incendiu gaz GPl forță apăsare grad rotire RFID

În zona mecanica, exista motoare de curent continuu (utilizate pentru robotica), motoare pas cu pas (utilizate de obicei în zona industriala) sau servomotoare, controlate foarte exact.

Pentru afișarea informațiilor preluate, exista ecrane LCD pentru Arduino, începând cu cele mai simple (LCD text cu 16 caractere) pana la ecran LCD grafice. În prima parte a acestui curs vom dezvolta integrarea Arduino cu fiecare dintre dispozitivele pe care le-am amintit mai sus (și alte câteva în plus).

ecrane LCD pentru Arduino senzori prezență iluminare alcool accelerație

activitati-cadou.ro

Arduino motoare curent continuu utilizate robotica motoare pas cu pas

În cea de-a doua parte a cursului vom prezenta pe larg o serie de proiecte interesante realizate prin combinarea Arduino cu unul sau mai multe dispozitive dintre cele enumerate mai devreme….

Proiecte Arduino servomotoare robotica automatizări Raspberry Pi

Conținutul acestui articol este în format PDF pus la dispoziție de specialiștii RoboFun.ro. Pentru a vizualiza apăsați butonul Preview iar pentru a descărca butonul Download.

placi rețea Ethernet pentru Arduino transmită date prin conexiune radio

Introducere în Arduino

 • Ce este Arduino ? Arduino este una dintre cele mai simplu de utilizat platforme cu microcontroller. Te poti gandi la el ca la un minicalculator (are puterea de calcul a unui computer obisnuit de acum 15 ani), fiind capabil sa culeaga informatii din mediu si sa reactioneze la acestea. In jurul lui Arduino exista un ecosistem de dispozitive extrem de bine dezvoltat. Orice fel de informatie ti-ai dori sa culegi din mediu, orice fel de conexiuni cu alte sisteme ai avea nevoie, exista o sansa foarte mare sa gasesti un dispozitiv pentru Arduino capabil sa iti ofere ceea ce ai nevoie. Astfel, daca discutam despre preluarea de informatii din mediu, mai jos sunt doar cateva exemple de senzori : senzori ce determina nivelul de alcool in aerul respirat, senzor de incediu, gaz GPL, monoxid de carbon, acceleratii ale dispozitivelor in miscare, curent consumat de diverse dispozitive casnice, forta de apasare, gradul de rotire, cartele RFID, distante, nivel de iluminare, directia nordului, prezenta umana, sunet, temperatura, umiditate, presiune atmosferica sau video. Daca ne referim la posibilitatea de a ne conecta cu alte sisteme, exista placi de retea Ethernet pentru Arduino capabile sa comunice informatii prin Internet, dispozitive capabile sa transmita date prin conexiune radio, placi de retea WIFI, dispozitive GSM pentru Arduino (capabile sa trimita / receptioneze SMS-uri, sa initieze apeluri de voce sau sa trimita date prin reteaua 3G) sau conectori Bluetooth pentru conectarea Arduino cu telefonul mobil sau laptop. In zona mecanica, exista motoare de curent continuu (utilizate pentru robotica), motoare pas cu pas (utilizate de obicei in zona industriala) sau servomotoare, controlate foarte exact. Pentru afisarea informatiilor preluate, exista ecrane LCD pentru Arduino, incepand cu cele mai simple (LCD text cu 16 caractere) pana la ecran LCD grafice. In prima parte a acestui curs vom dezvolta integrarea Arduino cu fiecare dintre dispozitivele pe care le-am amintit mai sus (si alte cateva in plus). In cea de-a doua parte a cursului vom prezenta pe larg o serie de proiecte interesante realizate prin combinarea Arduino cu unul sau mai multe dispozitive dintre cele enumerate mai devreme.

  Citește și:

  https://crisstel.ro/pedometru-iot/

  Poți folosi următorul cupon de reducere pentru a obține discount la componente electronice:

  [wpcd_coupon id=2636]

  Pentru alte cupoane de reducere apăsați aici

  Cartea arduino A Star 32U4 Mini LV Introducere în Arduino
  Robotica pentru incepatori Motor de precizie 6 RPM Actobotics Introducere în Arduino
  Curs gratuit arduino lectia 14 NeoPixel Ring 24 x WS2812 5050 RGB LED Adresabile Introducere în Arduino
  Curs gratuit arduino lectia 15 Receptor GPS EM 506 (48 Canale) Introducere în Arduino
  Curs gratuit arduino lectia 5 PCB Prototipare dublu fata mini Introducere în Arduino
  Curs gratuit arduino lectia 7 NeoPixel Ring 16 x WS2812 5050 RGB LED Adresabile Introducere în Arduino
  Proiecte arduino interesante Senzor de presiune MS5803 14BA Breakout Introducere în Arduino
  Curs gratuit arduino lectia 10 Buton concav rosu Introducere în Arduino
  Curs gratuit arduino lectia 4 Buton concav verde simplu de utilizat platforme cu microcontroller
  Curs gratuit arduino lectia 13 30 Arduino Projects for the Evil Genius by Simon Monk 2nd Ed.
  Arduino in limba romana Buton concav Galben simplu de utilizat platforme cu microcontroller
  Cursuri arduino Shield NFC RFID PN532 simplu de utilizat platforme cu microcontroller
  Arduino pdf romana Shield driver motor stepper servo v2 Kit simplu de utilizat platforme cu microcontroller
  Exercitii arduino Driver PWM Servo 16 canale simplu de utilizat platforme cu microcontroller
  Programarea placii arduino pdf Roata dintata 25 dinti simplu de utilizat platforme cu microcontroller
  Carte introducere în arduino pdf Convertor de nivel logic bidirectional 8 canale simplu de utilizat platforme cu microcontroller
  10 proiecte cu arduino pdf USB Incarcator LiPo 1 Celula senzori ce determina nivelul de alcool in aerul respirat
  Arduino kituri 2.8 TFT Touch Shield for Arduino Capacitive Touch senzori ce determina nivelul de alcool in aerul respirat
  Curs arduino FLORA Accelerometru + Compas LSM303DLHC senzori ce determina nivelul de alcool in aerul respirat
  Instalare Arduino Uno Regulator step up PowerBoost 1000 Basic 5V USB senzori ce determina nivelul de alcool in aerul respirat
  Robotica pentru copii DSO Nano V3 Pocket Sized Osciloscop digital senzori ce determina nivelul de alcool in aerul respirat
  Robotica curs pdf NeoPixel Shield 40 RGB LED Matrice leduri senzori ce determina nivelul de alcool in aerul respirat
  Micul programator MCP4725 Breakout Board 12 Bit DAC I2C senzori ce determina nivelul de alcool in aerul respirat
  Cursuri robotica sibiu Termocuplu Breakout Board MAX31850K senzori ce determina nivelul de alcool in aerul respirat
  Cursuri robotica sector 6 Senzor temperatura si umiditate pentru sol
  Curs gratuit arduino lectia 12 Flora RGB LEd Smart NeoPixel WS2812 kit 4 bucati
  Curs gratuit arduino lectia 2 Fir textil conductor cu 3 straturi 18 metri senzor de incediu, gaz GPL
  Curs arduino pdf Massive Arcade Buton cu LED 100mm Verde senzor de incediu, gaz GPL
  Blog robofun ro Massive Arcade Buton cu LED 100mm Rosu senzor de incediu, gaz GPL
  Arduino pdf romana Beginning NFC with Arduino Android and PhoneGap senzor de incediu, gaz GPL
  Exercitii arduino Suport pentru baterii 3xAAA senzor de incediu, gaz GPL
  Programarea placii arduino pdf Espruino Open Source Javascript Microcontroller 1.4 senzor de incediu, gaz GPL
  Carte introducere în arduino pdf Senzor de distanta Sharp 100cm 500cm dispozitive GSM pentru Arduino
  10 proiecte cu arduino pdf Velostat dispozitive GSM pentru Arduino
  Arduino kituri microSD Shield dispozitive GSM pentru Arduino
  Curs arduino GEMMA dispozitive GSM pentru Arduino
  Curs gratuit arduino lectia 2 I2C Non Volatile FRAM Breakout 256Kbit 32KByte dispozitive GSM pentru Arduino
  Curs gratuit arduino lectia 10 DRV8835 Dual Motor Driver Shield dispozitive GSM pentru Arduino
  Curs arduino pdf A4990 Dual Motor Driver Shield dispozitive GSM pentru Arduino
  Curs gratuit arduino lectia 12 Mini Cellular GSM GPRS Breakout FONA SMA Version
  Robotica curs pdf P Star 25K50 Micro
  10 proiecte cu arduino Set surub fara cap M3 X 10 inbus (10 bucati)
  Lectia 1 arduino Curea GT2 la metru liniar
  Magazin arduino Cheie inbus 1.5 mm
   

placi rețea WIFI dispozitive GSM pentru Arduino SMS-uri Bluetooth laptop

Citește și:

sa inițieze apeluri de voce sau să trimită date prin rețeaua 3G

conectori Bluetooth pentru conectarea Arduino telefonul mobil sau laptop

arduino string functions digitalwrite cc forum random tone if analogwrite

Poți folosi următorul cupon de reducere pentru a obține discount la componente electronice:

arduino keypad wifi module ethernet eeprom logo timer interrupt arduino

arduino weather station boolean keyboard int adc humidity sensor case

Pentru alte cupoane de reducere apăsați aici

Arduino light sensor led strip data types nano pins touch screen blink

robofun.ro

Leave a Reply

Arduino și Raspberry Pi news