Introducere în Arduino Ce este Arduino ? Arduino este una dintre cele mai simplu de utilizat platforme cu microcontroller capabil să culeagă informații din mediu și să reacționeze la acestea În jurul lui Arduino exista un ecosistem de dispozitive extrem de bine dezvoltat preluarea de informații din mediu posibilitatea de a ne conecta cu alte sisteme exista motoare de curent continuu motoare pas cu pas servomotoare afișarea informațiilor preluate ecrane LCD pentru Arduino exista placi de rețea Ethernet pentru Arduino capabile sa comunice informații prin Internet, dispozitive capabile să transmită date prin conexiune radio, placi de rețea WIFI, dispozitive GSM pentru Arduino (capabile sa trimită / recepționeze SMS-uri, sa inițieze apeluri de voce sau să trimită date prin rețeaua 3G) sau conectori Bluetooth pentru conectarea Arduino cu telefonul mobil sau laptop senzori ce determina nivelul de alcool în aerul respirat, senzor de incendiu, gaz GPL, monoxid de carbon, accelerații ale dispozitivelor în mișcare, curent consumat de diverse dispozitive casnice, forța de apăsare, gradul de rotire, cartele RFID, distante, nivel de iluminare, direcția nordului, prezenta umana, sunet, temperatura, umiditate, presiune atmosferica sau video.

Introducere în Arduino

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Print

Ce este Arduino ?

Arduino este una dintre cele mai simplu de utilizat platforme cu microcontroller. Te poți gândi la el ca la un minicalculator (are puterea de calcul a unui computer obișnuit de acum 15 ani), fiind capabil să culeagă informații din mediu și să reacționeze la acestea. În jurul lui Arduino exista un ecosistem de dispozitive extrem de bine dezvoltat.

Orice fel de informație ți-ai dori să culegi din mediu, orice fel de a ne conecta cu alte sisteme ai avea nevoie, exista o șansă foarte mare să găsești dispozitive pentru Arduino capabile să îți ofere ceea ce ai nevoie.

Astfel, dacă discutăm despre preluarea de informații din mediu, mai jos sunt doar câteva exemple de senzori : senzori ce determina nivelul de alcool în aerul respirat, senzor de incendiu, gaz GPL, monoxid de carbon, accelerații ale dispozitivelor în mișcare, curent consumat de diverse dispozitive casnice, forța de apăsare, gradul de rotire, cartele RFID, distante, nivel de iluminare, direcția nordului, prezenta umana, sunet, temperatura, umiditate, presiune atmosferica sau video.

Dacă ne referim la posibilitatea de a ne conecta cu alte sisteme, exista placi de rețea Ethernet pentru Arduino capabile sa comunice informații prin Internet, dispozitive capabile să transmită date prin conexiune radio, placi de rețea WIFI, dispozitive GSM pentru Arduino (capabile sa trimită / recepționeze SMS-uri, sa inițieze apeluri de voce sau să trimită date prin rețeaua 3G) sau conectori Bluetooth pentru conectarea Arduino cu telefonul mobil sau laptop.

În zona mecanica, exista motoare de curent continuu (utilizate pentru robotica), motoare pas cu pas (utilizate de obicei în zona industriala) sau servomotoare, controlate foarte exact.

Pentru afișarea informațiilor preluate, exista ecrane LCD pentru Arduino, începând cu cele mai simple (LCD text cu 16 caractere) pana la ecran LCD grafice. În prima parte a acestui curs vom dezvolta integrarea Arduino cu fiecare dintre dispozitivele pe care le-am amintit mai sus (și alte câteva în plus).

În cea de-a doua parte a cursului vom prezenta pe larg o serie de proiecte interesante realizate prin combinarea Arduino cu unul sau mai multe dispozitive dintre cele enumerate mai devreme….

Conținutul acestui articol este în format PDF pus la dispoziție de specialiștii RoboFun.ro. Pentru a vizualiza apăsați butonul Preview iar pentru a descărca butonul Download.

Introducere în Arduino

 • Ce este Arduino ? Arduino este una dintre cele mai simplu de utilizat platforme cu microcontroller. Te poti gandi la el ca la un minicalculator (are puterea de calcul a unui computer obisnuit de acum 15 ani), fiind capabil sa culeaga informatii din mediu si sa reactioneze la acestea. In jurul lui Arduino exista un ecosistem de dispozitive extrem de bine dezvoltat. Orice fel de informatie ti-ai dori sa culegi din mediu, orice fel de conexiuni cu alte sisteme ai avea nevoie, exista o sansa foarte mare sa gasesti un dispozitiv pentru Arduino capabil sa iti ofere ceea ce ai nevoie. Astfel, daca discutam despre preluarea de informatii din mediu, mai jos sunt doar cateva exemple de senzori : senzori ce determina nivelul de alcool in aerul respirat, senzor de incediu, gaz GPL, monoxid de carbon, acceleratii ale dispozitivelor in miscare, curent consumat de diverse dispozitive casnice, forta de apasare, gradul de rotire, cartele RFID, distante, nivel de iluminare, directia nordului, prezenta umana, sunet, temperatura, umiditate, presiune atmosferica sau video. Daca ne referim la posibilitatea de a ne conecta cu alte sisteme, exista placi de retea Ethernet pentru Arduino capabile sa comunice informatii prin Internet, dispozitive capabile sa transmita date prin conexiune radio, placi de retea WIFI, dispozitive GSM pentru Arduino (capabile sa trimita / receptioneze SMS-uri, sa initieze apeluri de voce sau sa trimita date prin reteaua 3G) sau conectori Bluetooth pentru conectarea Arduino cu telefonul mobil sau laptop. In zona mecanica, exista motoare de curent continuu (utilizate pentru robotica), motoare pas cu pas (utilizate de obicei in zona industriala) sau servomotoare, controlate foarte exact. Pentru afisarea informatiilor preluate, exista ecrane LCD pentru Arduino, incepand cu cele mai simple (LCD text cu 16 caractere) pana la ecran LCD grafice. In prima parte a acestui curs vom dezvolta integrarea Arduino cu fiecare dintre dispozitivele pe care le-am amintit mai sus (si alte cateva in plus). In cea de-a doua parte a cursului vom prezenta pe larg o serie de proiecte interesante realizate prin combinarea Arduino cu unul sau mai multe dispozitive dintre cele enumerate mai devreme.

  Citește și:

  https://crisstel.ro/pedometru-iot/

  Poți folosi următorul cupon de reducere pentru a obține discount la componente electronice:

  [wpcd_coupon id=2636]

  Pentru alte cupoane de reducere apăsați aici

  Cartea arduino A Star 32U4 Mini LV Introducere în Arduino
  Robotica pentru incepatori Motor de precizie 6 RPM Actobotics Introducere în Arduino
  Curs gratuit arduino lectia 14 NeoPixel Ring 24 x WS2812 5050 RGB LED Adresabile Introducere în Arduino
  Curs gratuit arduino lectia 15 Receptor GPS EM 506 (48 Canale) Introducere în Arduino
  Curs gratuit arduino lectia 5 PCB Prototipare dublu fata mini Introducere în Arduino
  Curs gratuit arduino lectia 7 NeoPixel Ring 16 x WS2812 5050 RGB LED Adresabile Introducere în Arduino
  Proiecte arduino interesante Senzor de presiune MS5803 14BA Breakout Introducere în Arduino
  Curs gratuit arduino lectia 10 Buton concav rosu Introducere în Arduino
  Curs gratuit arduino lectia 4 Buton concav verde simplu de utilizat platforme cu microcontroller
  Curs gratuit arduino lectia 13 30 Arduino Projects for the Evil Genius by Simon Monk 2nd Ed.
  Arduino in limba romana Buton concav Galben simplu de utilizat platforme cu microcontroller
  Cursuri arduino Shield NFC RFID PN532 simplu de utilizat platforme cu microcontroller
  Arduino pdf romana Shield driver motor stepper servo v2 Kit simplu de utilizat platforme cu microcontroller
  Exercitii arduino Driver PWM Servo 16 canale simplu de utilizat platforme cu microcontroller
  Programarea placii arduino pdf Roata dintata 25 dinti simplu de utilizat platforme cu microcontroller
  Carte introducere în arduino pdf Convertor de nivel logic bidirectional 8 canale simplu de utilizat platforme cu microcontroller
  10 proiecte cu arduino pdf USB Incarcator LiPo 1 Celula senzori ce determina nivelul de alcool in aerul respirat
  Arduino kituri 2.8 TFT Touch Shield for Arduino Capacitive Touch senzori ce determina nivelul de alcool in aerul respirat
  Curs arduino FLORA Accelerometru + Compas LSM303DLHC senzori ce determina nivelul de alcool in aerul respirat
  Instalare Arduino Uno Regulator step up PowerBoost 1000 Basic 5V USB senzori ce determina nivelul de alcool in aerul respirat
  Robotica pentru copii DSO Nano V3 Pocket Sized Osciloscop digital senzori ce determina nivelul de alcool in aerul respirat
  Robotica curs pdf NeoPixel Shield 40 RGB LED Matrice leduri senzori ce determina nivelul de alcool in aerul respirat
  Micul programator MCP4725 Breakout Board 12 Bit DAC I2C senzori ce determina nivelul de alcool in aerul respirat
  Cursuri robotica sibiu Termocuplu Breakout Board MAX31850K senzori ce determina nivelul de alcool in aerul respirat
  Cursuri robotica sector 6 Senzor temperatura si umiditate pentru sol
  Curs gratuit arduino lectia 12 Flora RGB LEd Smart NeoPixel WS2812 kit 4 bucati
  Curs gratuit arduino lectia 2 Fir textil conductor cu 3 straturi 18 metri senzor de incediu, gaz GPL
  Curs arduino pdf Massive Arcade Buton cu LED 100mm Verde senzor de incediu, gaz GPL
  Blog robofun ro Massive Arcade Buton cu LED 100mm Rosu senzor de incediu, gaz GPL
  Arduino pdf romana Beginning NFC with Arduino Android and PhoneGap senzor de incediu, gaz GPL
  Exercitii arduino Suport pentru baterii 3xAAA senzor de incediu, gaz GPL
  Programarea placii arduino pdf Espruino Open Source Javascript Microcontroller 1.4 senzor de incediu, gaz GPL
  Carte introducere în arduino pdf Senzor de distanta Sharp 100cm 500cm dispozitive GSM pentru Arduino
  10 proiecte cu arduino pdf Velostat dispozitive GSM pentru Arduino
  Arduino kituri microSD Shield dispozitive GSM pentru Arduino
  Curs arduino GEMMA dispozitive GSM pentru Arduino
  Curs gratuit arduino lectia 2 I2C Non Volatile FRAM Breakout 256Kbit 32KByte dispozitive GSM pentru Arduino
  Curs gratuit arduino lectia 10 DRV8835 Dual Motor Driver Shield dispozitive GSM pentru Arduino
  Curs arduino pdf A4990 Dual Motor Driver Shield dispozitive GSM pentru Arduino
  Curs gratuit arduino lectia 12 Mini Cellular GSM GPRS Breakout FONA SMA Version
  Robotica curs pdf P Star 25K50 Micro
  10 proiecte cu arduino Set surub fara cap M3 X 10 inbus (10 bucati)
  Lectia 1 arduino Curea GT2 la metru liniar
  Magazin arduino Cheie inbus 1.5 mm
   

Citește și:

Poți folosi următorul cupon de reducere pentru a obține discount la componente electronice:

Uprade Deals

Buy 3 Get 8% Off,

Buy 5 Get 18% Off

More Less
8%-18%
Expiră la: 01-04-2024
LinkedIn

Pentru alte cupoane de reducere apăsați aici

Arduino and Raspberry Pi news
 • Monitoring bees with a Raspberry Pi and BeeMonitor
  by Rob Zwetsloot (Raspberry Pi Blog – Raspberry Pi) on 1 June 2020

  Keeping an eye on bee life cycles is a brilliant example of how Raspberry Pi sensors help us understand the world around us, says Rosie Hattersley Getting to design and build things for a living sounds like a dream job, especially if it also involves Raspberry Pi and wildlife. Glyn Hudson has always enjoyed making The post Monitoring bees with a Raspberry Pi and BeeMonitor appeared first on Raspberry Pi.

 • Let’s make digital art at home this week
  by Kevin Johnson (Raspberry Pi Blog – Raspberry Pi) on 31 May 2020

  Digital Making at Home: Make art Subscribe to our YouTube channel: http://rpf.io/ytsub Help us reach a wider audience by translating our video content: http://rpf.io/yttranslate Buy a Raspbe… Digital Making at Home is our initiative to encourage young people to code along with us in their homes across the world. We support them with weekly themed The post Let’s make digital art at home this week appeared first on Raspberry Pi.

 • Latest Raspberry Pi OS update – May 2020
  by Simon Long (Raspberry Pi Blog – Raspberry Pi) on 29 May 2020

  Along with yesterday’s launch of the new 8GB Raspberry Pi 4, we launched a beta 64-bit ARM version of Debian with the Raspberry Pi Desktop, so you could use all those extra gigabytes. We also updated the 32-bit version of Raspberry Pi OS (the new name for Raspbian), so here’s a quick run-through of what The post Latest Raspberry Pi OS update – May 2020 appeared first on Raspberry Pi.

 • 8GB Raspberry Pi 4 on sale now at $75
  by Eben Upton (Raspberry Pi Blog – Raspberry Pi) on 28 May 2020

  The long-rumoured 8GB Raspberry Pi 4 is now available, priced at just $75. Raspberry Pi 4 is almost a year old, and it’s been a busy year. We’ve sold nearly 3 million units, shipped a couple of minor board revisions, and reduced the price of the 2GB variant from $45 to $35. On the software The post 8GB Raspberry Pi 4 on sale now at $75 appeared first on Raspberry Pi.

 • Learning AI at school — a peek into the black box
  by Sue Sentance (Raspberry Pi Blog – Raspberry Pi) on 27 May 2020

  “In the near future, perhaps sooner than we think, virtually everyone will need a basic understanding of the technologies that underpin machine learning and artificial intelligence.” — from the 2018 Informatics Europe & EUACM report about machine learning As the quote above highlights, AI and machine learning (ML) are increasingly affecting society and will continue The post Learning AI at school — a peek into the black box appeared first on Raspberry Pi.

 • Meet your new robotic best friend: the MiRo-E dog
  by Ashley Whittaker (Raspberry Pi Blog – Raspberry Pi) on 26 May 2020

  When you’re learning a new language, it’s easier the younger you are. But how can we show very young students that learning to speak code is fun? Consequential Robotics has an answer… The MiRo-E is an ’emotionally engaging’ robot platform that was created on a custom PCB  and has since moved onto Raspberry Pi. The The post Meet your new robotic best friend: the MiRo-E dog appeared first on Raspberry Pi.

 • The Raspberry Pi Press store is looking mighty fine
  by Alex Bate (Raspberry Pi Blog – Raspberry Pi) on 22 May 2020

  Eagle-eyed Raspberry Pi Press fans might have noticed some changes over the past few months to the look and feel of our website. Today we’re pleased to unveil a new look for the Raspberry Pi Press website and its online store. Did you know? Raspberry Pi Press is the publishing imprint of Raspberry Pi (Trading) The post The Raspberry Pi Press store is looking mighty fine appeared first on Raspberry Pi.

 • Design your own Internet of Things with HackSpace magazine
  by Andrew Gregory (Raspberry Pi Blog – Raspberry Pi) on 21 May 2020

  In issue 31 of HackSpace magazine, out today, PJ Evans looks at DIY smart homes and homemade Internet of Things devices. In the last decade, various companies have come up with ‘smart’ versions of almost everything. Microcontrollers have been unceremoniously crowbarred into devices that had absolutely no need for microcontrollers, and often tied to phone The post Design your own Internet of Things with HackSpace magazine appeared first on Raspberry Pi.

 • Adding Ethernet to a Pi Zero
  by Matt (Raspberry Pi Spy) on 20 May 2020

  The Pi Zero has no Ethernet port. If your project requires Ethernet you can add it using either an Ethernet module or a USB to Ethernet adapter. At this point someone is going to question why you would want to add Ethernet to a Pi Zero. Why not just use a standard Pi which already [...] The post Adding Ethernet to a Pi Zero appeared first on Raspberry Pi Spy.

 • Share your keyboard and mouse between computers with Barrier
  by Gordon Hollingworth (Raspberry Pi Blog – Raspberry Pi) on 20 May 2020

  Declutter your desk by sharing your mouse and keyboard across multiple computers at once, including your Raspberry Pis, with Barrier. Raspberry Pi Director of Software Engineering, Gordon Hollingworth, shows you how. Barrier walkthrough Subscribe to our YouTube channel: http://rpf.io/ytsub Help us reach a wider audience by translating our video content: http://rpf.io/yttranslate Buy a Raspbe… Desk The post Share your keyboard and mouse between computers with Barrier appeared first on Raspberry Pi.

Leave a Reply