LCD-uri pentru Arduino LCD 16 X 2, LCD 16 X 4, LCD 20 X 4 Toate aceste LCD-uri se interfațează cu Arduino exact la fel Ca să-l folosești cu Arduino ai nevoie de fire de conectare și de un potențiometru de 10K pentru reglarea contrastului LCD 16 X 2 pe I2C, LCD 20 X 4 pe I2C li s-a atașat o placa suplimentară care comunică pe I2C cu Arduino și setează cei 8 pini pentru controlul LCD-ului la valorile care trebuie astfel încât pe LCD să fie afișat text-ul care trebuie

LCD-uri pentru Arduino

LCD 16 X 2, LCD 16 X 4, LCD 20 X 4

Toate aceste LCD-uri se interfațează cu Arduino exact la fel. Singura diferență este dimensiunea lor. Astfel, LCD-ul 16X2 permite 16 coloane și două linii de caractere (adică în total 32 de caractere), LCD-ul 16X4 permite 4 linii (64 de caractere în total), iar cel de 20X4 permite 80 de caractere afișate.

Ca să-l folosești cu Arduino, ai nevoie de fire de conectare și de un potențiometru de 10K pentru reglarea contrastului (nu merge fără el). Schema de conectare este cea de mai jos (nu este simpla). Dacă ești la primele tale teste cu Arduino, din păcate s-ar putea să găsești conectarea LCD-ului o experiență frustrantă. Sunt destul de multe fire de conectat, și dacă greșești unul singur nu-ți va funcționa.

Îți recomand să faci montajul încet și să verifici de câteva ori fiecare conexiune. Dacă ai ajuns la final, vei avea atât de multe fire încât îți va fi dificil să vezi care fir duce unde. Verifică cu atenție pe parcurs ca să fii sigur că fiecare fir duce acolo unde trebuie.

LCD 16 X 2 pe I2C, LCD 20 X 4 pe I2C

Ambele LCD-uri sunt LCD-urile obișnuite despre care am discutat mai sus, cărora li s-a atașat o placa suplimentară care comunică pe I2C cu Arduino și setează cei 8 pini pentru controlul LCD-ului la valorile care trebuie astfel încât pe LCD să fie afișat text-ul care trebuie. În acest fel, între Arduino și LCD sunt necesare doar două fire (SDA și SCL), în afara firului de GND și alimentare.

Conexiunile la Arduino sunt ca în cele doua imagini de mai jos. Ultimii doi pini din mufa lipită pe placa LCD-ului nu se folosesc. În rest, de la stânga la dreapta, avem SDA (se conectează la pinul analogic 4 pe Arduino UNO sau la pinul SDA pe Arduino Leonardo), SCL (se conectează la pinul analogic 5 pe Arduino UNO sau la pinul SCL pe Arduino Leonardo), 5V (se conectează la pinul 5V pe Arduino, și pinul GND (se conectează la pinul GND).

Conținutul acestui articol este în format PDF pus la dispoziție de specialiștii RoboFun.ro. Pentru a vizualiza apăsați butonul Preview iar pentru a descărca butonul Download.

LCD-uri pentru Arduino

  • LCD 16 X 2, LCD 16 X 4, LCD 20 X 4 Toate aceste LCD-uri se interfateaza cu Arduino exact la fel. Singura diferenta este dimensiunea lor. Astfel, LCD-ul 16 X 2 permite 16 coloane si doua linii de caractere (adica in total 32 de caractere), LCD-ul 16X4 permite 4 linii (64 de caractere in total), iar cel de 20X4 permite 80 de caractere afisate. Ca sa-l folosesti cu Arduino, ai nevoie de fire de conectare si de un potentiometru de 10K pentru reglarea contrastului (nu merge fara el). Schema de conectare este cea de mai jos (nu este simpla). Daca esti la primele tale teste cu Arduino, din pacate s-ar putea sa gasesti conectarea LCD-ului o experienta frustranta. Sunt destul de multe fire de conectat, si daca gresesti unul singur nu-ti va functiona. Iti recomand sa faci montajul incet si sa verifici de cateva ori fiecare conexiune. Daca ai ajuns la final, vei avea atat de multe fire incat iti va fi dificil sa vezi care fir duce unde. Verifica cu atentie pe parcurs ca sa fii sigur ca fiecare fir duce acolo unde trebuie. LCD 16 X 2 pe I2C, LCD 20 X 4 pe I2C Ambele LCD-uri sunt LCD-urile obisnuite despre care am discutat mai sus, carora li s-a atasat o placa suplimentara care comunica pe I2C cu Arduino si seteaza cei 8 pini pentru controlul LCD-ului la valorile care trebuie astfel incat pe LCD sa fie afisat text-ul care trebuie. In acest fel, intre Arduino si LCD sunt necesare doar doua fire (SDA si SCL), in afara firului de GND si alimentare. Conexiunile la Arduino sunt ca in cele doua imagini de mai jos. Ultimii doi pini din mufa lipita pe placa LCD-ului nu se folosesc. In rest, de la stanga la dreapta, avem SDA (se conecteaza la pinul analogic 4 pe Arduino UNO sau la pinul SDA pe Arduino Leonardo), SCL (se conecteaza la pinul analogic 5 pe Arduino UNO sau la pinul SCL pe Arduino Leonardo), 5V (se conecteaza la pinul 5V pe Arduino, si pinul GND (se conecteaza la pinul GND).

Citește și:

Poți folosi următorul cupon de reducere pentru a obține discount la componente electronice:

Upgrade Deals

Buy 2 Get 8% Off,Buy 4 Get 18% Off

More Less
8%-18%
Expiră la: 01-01-2024
LinkedIn

Pentru alte cupoane de reducere apăsați aici

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Print

Leave a Reply

Close Menu