crisstel.ro Mouse și tastatură cu Arduino Leonardo Arduino Leonardo pe post de tastatura Arduino Leonardo pe post de mouse Logare presiune atmosferica, umiditate, nivel de iluminare și temperatura în Excel, cu Arduino Leonardo Mouse cu accelerometru și Arduino Leonardo un Arduino Leonardo poți să-l faci să se comporte ca o tastatura sau un mouse absolut obișnuite Este o facilitate a noului microcontroller Atmega32u4 se va comporta ca și cum ai fi apăsat taste pe tastatura obișnuită Imediat ce ai programat placa să trimită taste apăsate către calculator Arduino le va trimite tot timpul până când ii spui să se oprească Exact în același mod cum emulează tastatura Arduino Leonardo poate fi văzut de calculator și ca mouse Acest proiect folosește un senzor BMP085 (presiune atmosferica și temperatura) un senzor de lumina brick și un senzor de umiditate brick împreună cu un Arduino Leonardo pentru a introduce periodic informație într-un document Excel Acest proiect se bazează pe capacitatea plăcii Arduino Leonardo de a se comporta ca mouse vom obține un mouse pe care îl vom controla prin mișcarea mâinii

Mouse și tastatură cu Arduino Leonardo

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Arduino Leonardo pe post de tastatura

Exact, daca ai un Arduino Leonardo, poți să-l faci să se comporte ca o tastatura sau un mouse absolut obișnuite (din punct de vedere al calculatorului). Este o facilitate a noului microcontroller Atmega32u4. Tot ce ai de făcut este ca în codul Arduino să apelezi libraria Keyboard și calculatorul (la care ai conectat Arduino prin USB) se va comporta ca și cum ai fi apăsat taste pe tastatura obișnuită.

Înainte de a trece mai departe, este necesar să îți atrag atenția asupra unui lucru care ar putea fi neplăcut. Imediat ce ai programat placa să trimită taste apăsate către calculator, Arduino le va trimite tot timpul, până când ii spui să se oprească. Singurul mod în care îi poți spune să se oprească este încărcând alt program.

Dar dacă ai pus placa să trimită taste prea rapid, atunci nu vei putea face acest lucru, pentru ca se vor apasă taste chiar în mediul de dezvoltare, acolo unde vei vrea să scrii codul. Ca să nu se întâmple asta, ai grija ca să existe un mecanism prin care să oprești trimiterea de taste (cum ar fi un buton conectat la Arduino, sau un delay mare pus un setup).

Cu un delay în setup, poți oricând să dai un reset plăcii altfel încât să o forțezi să ruleze funcția setup, și apoi cat timp placa sta în delay, tu ii vei putea modifica programul.

Arduino Leonardo pe post de mouse

Exact în același mod cum emulează tastatura, Arduino Leonardo poate fi văzut de calculator și ca mouse. Poate mișca cursorul pe ecran la orice poziție și poate simula apăsarea pe butoanele mouse-ului.

Logare presiune atmosferica, umiditate, nivel de iluminare și temperatura în Excel, cu Arduino Leonardo

Folosindu-ne de capacitatea lui Arduino Leonardo de a emula o tastatura, devine foarte simplu să logam informație pe calculator. Tot ce avem de făcut este să apăsam din Arduino acele taste corespunzătoare valorilor citite (ca să când le-am introduce manual din tastatura). Acest proiect folosește un senzor BMP085 (presiune atmosferica și temperatura), un senzor de lumina brick și un senzor de umiditate brick, împreună cu un Arduino Leonardo pentru a introduce periodic informație într-un document Excel.

Mouse cu accelerometru și Arduino Leonardo

Acest proiect se bazează pe capacitatea plăcii Arduino Leonardo de a se comporta ca mouse. Prin combinarea unui Arduino Leonardo cu un accelerometru pe 3 axe, vom obține un mouse pe care îl vom controla prin mișcarea mâinii. Poți folosi orice fel de accelerometrul dorești. În cele ce urmează vom folosi un accelerometru ADXL335, pentru simplitate. Accelerometrul se conectează la Arduino în modul obișnuit, ca în schema mai jos…

Conținutul acestui articol este în format PDF pus la dispoziție de specialiștii RoboFun.ro. Pentru a vizualiza apăsați butonul Preview iar pentru a descărca butonul Download.

Mouse și tastatură cu Arduino Leonardo

 • Arduino Leonardo pe post de tastatura

  Exact, daca ai un Arduino Leonardo, poți să-l faci să se comporte ca o tastatura sau un mouse absolut obișnuite (din punct de vedere al calculatorului). Este o facilitate a noului microcontroller Atmega32u4. Tot ce ai de făcut este ca în codul Arduino să apelezi libraria Keyboard și calculatorul (la care ai conectat Arduino prin USB) se va comporta ca și cum ai fi apăsat taste pe tastatura obișnuită. Înainte de a trece mai departe, este necesar să îți atrag atenția asupra unui lucru care ar putea fi neplăcut. Imediat ce ai programat placa să trimită taste apăsate către calculator, Arduino le va trimite tot timpul, până când ii spui să se oprească. Singurul mod în care îi poți spune să se oprească este încărcând alt program. Dar daca ai pus placa să trimită taste prea rapid, atunci nu vei putea face acest lucru, pentru ca se vor apasă taste chiar în mediul de dezvoltare, acolo unde vei vrea să scrii codul. Ca să nu se întâmple asta, ai grija ca să existe un mecanism prin care să oprești trimiterea de taste (cum ar fi un buton conectat la Arduino, sau un delay mare pus un setup). Cu un delay în setup, poți oricând să dai un reset plăcii altfel încât să o forțezi să ruleze funcția setup, și apoi cat timp placa sta în delay, tu ii vei putea modifica programul.

  Arduino Leonardo pe post de mouse

  Exact în același mod cum emulează tastatura, Arduino Leonardo poate fi văzut de calculator și ca mouse. Poate mișca cursorul pe ecran la orice poziție și poate simula apăsarea pe butoanele mouse-ului.

  Logare presiune atmosferica, umiditate, nivel de iluminare și temperatura în Excel, cu Arduino Leonardo

  Folosindu-ne de capacitatea lui Arduino Leonardo de a emula o tastatura, devine foarte simplu să logam informație pe calculator. Tot ce avem de făcut este să apăsam din Arduino acele taste corespunzătoare valorilor citite (ca să când le-am introduce manual din tastatura). Acest proiect folosește un senzor BMP085 (presiune atmosferica și temperatura), un senzor de lumina brick și un senzor de umiditate brick, împreună cu un Arduino Leonardo pentru a introduce periodic informație într-un document Excel.

  Mouse cu accelerometru și Arduino Leonardo

  Acest proiect se bazează pe capacitatea plăcii Arduino Leonardo de a se comporta ca mouse. Prin combinarea unui Arduino Leonardo cu un accelerometru pe 3 axe, vom obține un mouse pe care îl vom controla prin mișcarea mâinii. Poți folosi orice fel de accelerometrul dorești. În cele ce urmează vom folosi un accelerometru ADXL335, pentru simplitate. Accelerometrul se conectează la Arduino în modul obișnuit, ca în schema mai jos.

  Citește și:

  https://crisstel.ro/solar-power-gprs-test/

  Poți folosi următorul cupon de reducere pentru a obține discount la componente electronice:

  [wpcd_coupon id=2636]

  Pentru alte cupoane de reducere apăsați aici

   

  Cartea arduino Buton Arcade cu LED alb 60mm Mouse și tastatură cu Arduino Leonardo
  Robotica pentru incepatori Buton Arcade cu LED albastru 60mm Mouse și tastatură cu Arduino Leonardo
  Curs gratuit arduino lectia 14 Buton Arcade cu LED galben 60mm Mouse și tastatură cu Arduino Leonardo
  Curs gratuit arduino lectia 15 Buton Arcade cu LED verde 60mm Mouse și tastatură cu Arduino Leonardo
  Curs gratuit arduino lectia 5 Buton Arcade cu LED rosu 60mm Mouse și tastatură cu Arduino Leonardo
  Curs gratuit arduino lectia 7 Cabluri cu carlig Mouse și tastatură cu Arduino Leonardo
  Proiecte arduino interesante Regulator de tensiune Step Down 3.3V 1A D24V10F3 conectat Arduino prin USB
  Curs gratuit arduino lectia 10 Regulator de tensiune Step Down 9V 1A D24V10F9 conectat Arduino prin USB
  Curs gratuit arduino lectia 4 Regulator de tensiune Step Down 6V 1A D24V10F6 conectat Arduino prin USB
  Curs gratuit arduino lectia 13 Shield PowerBoost 500 Rechargeable 5V Power conectat Arduino prin USB
  Arduino in limba romana Alimentator 12V 5A facilitate a noului microcontroller Atmega32u4
  Cursuri arduino Breadboard Power Supply Stick 5V 3.3V facilitate a noului microcontroller Atmega32u4
  Arduino pdf romana Regulator de tensiune Step Down 12V 1A D24V10F12 facilitate a noului microcontroller Atmega32u4
  Exercitii arduino Block for Intel Edison I2C facilitate a noului microcontroller Atmega32u4
  Programarea placii arduino pdf A Star 32U4 Prime LV microSD facilitate a noului microcontroller Atmega32u4
  Carte introducere în arduino pdf A Star 32U4 Prime SV facilitate a noului microcontroller Atmega32u4
  10 proiecte cu arduino pdf Breadboard Power Supply Stick 3.3V 1.8V
  Arduino kituri A Star 32U4 Prime LV microSD with LCD
  Curs arduino SD Sniffer Arduino Leonardo pe post de mouse
  Instalare Arduino Uno Cleste de sertizat 0.1 1mm2 Arduino Leonardo pe post de mouse
  Robotica pentru copii Conector motor stepper NEMA 14 Arduino Leonardo pe post de mouse
  Robotica curs pdf LCD 16x2 Serial Alb pe negru 5V Arduino Leonardo pe post de mouse
  Micul programator Mini Plastic Gearmotor Bracket Pair Tall Arduino Leonardo pe post de mouse
  Cursuri robotica sibiu Adaptor pentru ax de 6mm la ax de 12mm. Lungime 35mm
  Cursuri robotica sector 6 Build Upons LED PTH (10 Pack)
  Curs gratuit arduino lectia 12 Izolator USB proiect folosește un senzor BMP085
  Curs gratuit arduino lectia 2 Black Metal Knob 14x24mm proiect folosește un senzor BMP085
  Curs arduino pdf Getting Started with Adafruit FLORA proiect folosește un senzor BMP085
  Blog robofun ro Servo Trigger proiect folosește un senzor BMP085
  Arduino pdf romana GPIO Header 2x20 proiect folosește un senzor BMP085
  Exercitii arduino Stacking Header 2x20 Extra Tall proiect folosește un senzor BMP085
  Programarea placii arduino pdf Arduino ISP
  Carte introducere în arduino pdf Decade Resistance Box
  10 proiecte cu arduino pdf Spectrum Shield
  Arduino kituri PiTFT Plus 480x320 3.5 TFT+Touchscreen pentru Raspberry Pi
  Curs arduino Teensy LC
  Curs gratuit arduino lectia 2 Ballcaster ROBOT CW
  Curs gratuit arduino lectia 10 Coulomb Counter LTC4150
  Curs arduino pdf CryptoShield
  Curs gratuit arduino lectia 12 9 DOF Senzor de orientare absoluta BNO055
  Robotica curs pdf MiP ProMini Pack
  10 proiecte cu arduino NETduino 3 WiFi
  Lectia 1 arduino Bareta 3 pini mama in unghi
  Magazin arduino Pin cu surub 2.5 mm pas 5 mm 3 piste

   

Citește și:

Poți folosi următorul cupon de reducere pentru a obține discount la componente electronice:

Pentru alte cupoane de reducere apăsați aici

robofun.ro

Leave a Reply

Arduino și Raspberry Pi news