Mouse și tastatură cu Arduino Leonardo Arduino Leonardo pe post de tastatura Arduino Leonardo pe post de mouse Logare presiune atmosferica, umiditate, nivel de iluminare și temperatura în Excel, cu Arduino Leonardo Mouse cu accelerometru și Arduino Leonardo un Arduino Leonardo poți să-l faci să se comporte ca o tastatura sau un mouse absolut obișnuite Este o facilitate a noului microcontroller Atmega32u4 se va comporta ca și cum ai fi apăsat taste pe tastatura obișnuită Imediat ce ai programat placa să trimită taste apăsate către calculator Arduino le va trimite tot timpul până când ii spui să se oprească Exact în același mod cum emulează tastatura Arduino Leonardo poate fi văzut de calculator și ca mouse Acest proiect folosește un senzor BMP085 (presiune atmosferica și temperatura) un senzor de lumina brick și un senzor de umiditate brick împreună cu un Arduino Leonardo pentru a introduce periodic informație într-un document Excel Acest proiect se bazează pe capacitatea plăcii Arduino Leonardo de a se comporta ca mouse vom obține un mouse pe care îl vom controla prin mișcarea mâinii

Mouse și tastatură cu Arduino Leonardo

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Print

Arduino Leonardo pe post de tastatura

Exact, daca ai un Arduino Leonardo, poți să-l faci să se comporte ca o tastatura sau un mouse absolut obișnuite (din punct de vedere al calculatorului). Este o facilitate a noului microcontroller Atmega32u4. Tot ce ai de făcut este ca în codul Arduino să apelezi libraria Keyboard și calculatorul (la care ai conectat Arduino prin USB) se va comporta ca și cum ai fi apăsat taste pe tastatura obișnuită.

Înainte de a trece mai departe, este necesar să îți atrag atenția asupra unui lucru care ar putea fi neplăcut. Imediat ce ai programat placa să trimită taste apăsate către calculator, Arduino le va trimite tot timpul, până când ii spui să se oprească. Singurul mod în care îi poți spune să se oprească este încărcând alt program.

Dar dacă ai pus placa să trimită taste prea rapid, atunci nu vei putea face acest lucru, pentru ca se vor apasă taste chiar în mediul de dezvoltare, acolo unde vei vrea să scrii codul. Ca să nu se întâmple asta, ai grija ca să existe un mecanism prin care să oprești trimiterea de taste (cum ar fi un buton conectat la Arduino, sau un delay mare pus un setup).

Cu un delay în setup, poți oricând să dai un reset plăcii altfel încât să o forțezi să ruleze funcția setup, și apoi cat timp placa sta în delay, tu ii vei putea modifica programul.

Arduino Leonardo pe post de mouse

Exact în același mod cum emulează tastatura, Arduino Leonardo poate fi văzut de calculator și ca mouse. Poate mișca cursorul pe ecran la orice poziție și poate simula apăsarea pe butoanele mouse-ului.

Logare presiune atmosferica, umiditate, nivel de iluminare și temperatura în Excel, cu Arduino Leonardo

Folosindu-ne de capacitatea lui Arduino Leonardo de a emula o tastatura, devine foarte simplu să logam informație pe calculator. Tot ce avem de făcut este să apăsam din Arduino acele taste corespunzătoare valorilor citite (ca să când le-am introduce manual din tastatura). Acest proiect folosește un senzor BMP085 (presiune atmosferica și temperatura), un senzor de lumina brick și un senzor de umiditate brick, împreună cu un Arduino Leonardo pentru a introduce periodic informație într-un document Excel.

Mouse cu accelerometru și Arduino Leonardo

Acest proiect se bazează pe capacitatea plăcii Arduino Leonardo de a se comporta ca mouse. Prin combinarea unui Arduino Leonardo cu un accelerometru pe 3 axe, vom obține un mouse pe care îl vom controla prin mișcarea mâinii. Poți folosi orice fel de accelerometrul dorești. În cele ce urmează vom folosi un accelerometru ADXL335, pentru simplitate. Accelerometrul se conectează la Arduino în modul obișnuit, ca în schema mai jos…

Conținutul acestui articol este în format PDF pus la dispoziție de specialiștii RoboFun.ro. Pentru a vizualiza apăsați butonul Preview iar pentru a descărca butonul Download.

Mouse și tastatură cu Arduino Leonardo

 • Arduino Leonardo pe post de tastatura

  Exact, daca ai un Arduino Leonardo, poți să-l faci să se comporte ca o tastatura sau un mouse absolut obișnuite (din punct de vedere al calculatorului). Este o facilitate a noului microcontroller Atmega32u4. Tot ce ai de făcut este ca în codul Arduino să apelezi libraria Keyboard și calculatorul (la care ai conectat Arduino prin USB) se va comporta ca și cum ai fi apăsat taste pe tastatura obișnuită. Înainte de a trece mai departe, este necesar să îți atrag atenția asupra unui lucru care ar putea fi neplăcut. Imediat ce ai programat placa să trimită taste apăsate către calculator, Arduino le va trimite tot timpul, până când ii spui să se oprească. Singurul mod în care îi poți spune să se oprească este încărcând alt program. Dar daca ai pus placa să trimită taste prea rapid, atunci nu vei putea face acest lucru, pentru ca se vor apasă taste chiar în mediul de dezvoltare, acolo unde vei vrea să scrii codul. Ca să nu se întâmple asta, ai grija ca să existe un mecanism prin care să oprești trimiterea de taste (cum ar fi un buton conectat la Arduino, sau un delay mare pus un setup). Cu un delay în setup, poți oricând să dai un reset plăcii altfel încât să o forțezi să ruleze funcția setup, și apoi cat timp placa sta în delay, tu ii vei putea modifica programul.

  Arduino Leonardo pe post de mouse

  Exact în același mod cum emulează tastatura, Arduino Leonardo poate fi văzut de calculator și ca mouse. Poate mișca cursorul pe ecran la orice poziție și poate simula apăsarea pe butoanele mouse-ului.

  Logare presiune atmosferica, umiditate, nivel de iluminare și temperatura în Excel, cu Arduino Leonardo

  Folosindu-ne de capacitatea lui Arduino Leonardo de a emula o tastatura, devine foarte simplu să logam informație pe calculator. Tot ce avem de făcut este să apăsam din Arduino acele taste corespunzătoare valorilor citite (ca să când le-am introduce manual din tastatura). Acest proiect folosește un senzor BMP085 (presiune atmosferica și temperatura), un senzor de lumina brick și un senzor de umiditate brick, împreună cu un Arduino Leonardo pentru a introduce periodic informație într-un document Excel.

  Mouse cu accelerometru și Arduino Leonardo

  Acest proiect se bazează pe capacitatea plăcii Arduino Leonardo de a se comporta ca mouse. Prin combinarea unui Arduino Leonardo cu un accelerometru pe 3 axe, vom obține un mouse pe care îl vom controla prin mișcarea mâinii. Poți folosi orice fel de accelerometrul dorești. În cele ce urmează vom folosi un accelerometru ADXL335, pentru simplitate. Accelerometrul se conectează la Arduino în modul obișnuit, ca în schema mai jos.

  Citește și:

  https://crisstel.ro/solar-power-gprs-test/

  Poți folosi următorul cupon de reducere pentru a obține discount la componente electronice:

  [wpcd_coupon id=2636]

  Pentru alte cupoane de reducere apăsați aici

   

  Cartea arduino Buton Arcade cu LED alb 60mm Mouse și tastatură cu Arduino Leonardo
  Robotica pentru incepatori Buton Arcade cu LED albastru 60mm Mouse și tastatură cu Arduino Leonardo
  Curs gratuit arduino lectia 14 Buton Arcade cu LED galben 60mm Mouse și tastatură cu Arduino Leonardo
  Curs gratuit arduino lectia 15 Buton Arcade cu LED verde 60mm Mouse și tastatură cu Arduino Leonardo
  Curs gratuit arduino lectia 5 Buton Arcade cu LED rosu 60mm Mouse și tastatură cu Arduino Leonardo
  Curs gratuit arduino lectia 7 Cabluri cu carlig Mouse și tastatură cu Arduino Leonardo
  Proiecte arduino interesante Regulator de tensiune Step Down 3.3V 1A D24V10F3 conectat Arduino prin USB
  Curs gratuit arduino lectia 10 Regulator de tensiune Step Down 9V 1A D24V10F9 conectat Arduino prin USB
  Curs gratuit arduino lectia 4 Regulator de tensiune Step Down 6V 1A D24V10F6 conectat Arduino prin USB
  Curs gratuit arduino lectia 13 Shield PowerBoost 500 Rechargeable 5V Power conectat Arduino prin USB
  Arduino in limba romana Alimentator 12V 5A facilitate a noului microcontroller Atmega32u4
  Cursuri arduino Breadboard Power Supply Stick 5V 3.3V facilitate a noului microcontroller Atmega32u4
  Arduino pdf romana Regulator de tensiune Step Down 12V 1A D24V10F12 facilitate a noului microcontroller Atmega32u4
  Exercitii arduino Block for Intel Edison I2C facilitate a noului microcontroller Atmega32u4
  Programarea placii arduino pdf A Star 32U4 Prime LV microSD facilitate a noului microcontroller Atmega32u4
  Carte introducere în arduino pdf A Star 32U4 Prime SV facilitate a noului microcontroller Atmega32u4
  10 proiecte cu arduino pdf Breadboard Power Supply Stick 3.3V 1.8V
  Arduino kituri A Star 32U4 Prime LV microSD with LCD
  Curs arduino SD Sniffer Arduino Leonardo pe post de mouse
  Instalare Arduino Uno Cleste de sertizat 0.1 1mm2 Arduino Leonardo pe post de mouse
  Robotica pentru copii Conector motor stepper NEMA 14 Arduino Leonardo pe post de mouse
  Robotica curs pdf LCD 16x2 Serial Alb pe negru 5V Arduino Leonardo pe post de mouse
  Micul programator Mini Plastic Gearmotor Bracket Pair Tall Arduino Leonardo pe post de mouse
  Cursuri robotica sibiu Adaptor pentru ax de 6mm la ax de 12mm. Lungime 35mm
  Cursuri robotica sector 6 Build Upons LED PTH (10 Pack)
  Curs gratuit arduino lectia 12 Izolator USB proiect folosește un senzor BMP085
  Curs gratuit arduino lectia 2 Black Metal Knob 14x24mm proiect folosește un senzor BMP085
  Curs arduino pdf Getting Started with Adafruit FLORA proiect folosește un senzor BMP085
  Blog robofun ro Servo Trigger proiect folosește un senzor BMP085
  Arduino pdf romana GPIO Header 2x20 proiect folosește un senzor BMP085
  Exercitii arduino Stacking Header 2x20 Extra Tall proiect folosește un senzor BMP085
  Programarea placii arduino pdf Arduino ISP
  Carte introducere în arduino pdf Decade Resistance Box
  10 proiecte cu arduino pdf Spectrum Shield
  Arduino kituri PiTFT Plus 480x320 3.5 TFT+Touchscreen pentru Raspberry Pi
  Curs arduino Teensy LC
  Curs gratuit arduino lectia 2 Ballcaster ROBOT CW
  Curs gratuit arduino lectia 10 Coulomb Counter LTC4150
  Curs arduino pdf CryptoShield
  Curs gratuit arduino lectia 12 9 DOF Senzor de orientare absoluta BNO055
  Robotica curs pdf MiP ProMini Pack
  10 proiecte cu arduino NETduino 3 WiFi
  Lectia 1 arduino Bareta 3 pini mama in unghi
  Magazin arduino Pin cu surub 2.5 mm pas 5 mm 3 piste

   

Citește și:

Poți folosi următorul cupon de reducere pentru a obține discount la componente electronice:

Uprade Deals

Buy 3 Get 8% Off,

Buy 5 Get 18% Off

More Less
8%-18%
Expiră la: 01-04-2024
LinkedIn

Pentru alte cupoane de reducere apăsați aici

Arduino and Raspberry Pi news
 • Monitoring bees with a Raspberry Pi and BeeMonitor
  by Rob Zwetsloot (Raspberry Pi Blog – Raspberry Pi) on 1 June 2020

  Keeping an eye on bee life cycles is a brilliant example of how Raspberry Pi sensors help us understand the world around us, says Rosie Hattersley Getting to design and build things for a living sounds like a dream job, especially if it also involves Raspberry Pi and wildlife. Glyn Hudson has always enjoyed making The post Monitoring bees with a Raspberry Pi and BeeMonitor appeared first on Raspberry Pi.

 • Let’s make digital art at home this week
  by Kevin Johnson (Raspberry Pi Blog – Raspberry Pi) on 31 May 2020

  Digital Making at Home: Make art Subscribe to our YouTube channel: http://rpf.io/ytsub Help us reach a wider audience by translating our video content: http://rpf.io/yttranslate Buy a Raspbe… Digital Making at Home is our initiative to encourage young people to code along with us in their homes across the world. We support them with weekly themed The post Let’s make digital art at home this week appeared first on Raspberry Pi.

 • Latest Raspberry Pi OS update – May 2020
  by Simon Long (Raspberry Pi Blog – Raspberry Pi) on 29 May 2020

  Along with yesterday’s launch of the new 8GB Raspberry Pi 4, we launched a beta 64-bit ARM version of Debian with the Raspberry Pi Desktop, so you could use all those extra gigabytes. We also updated the 32-bit version of Raspberry Pi OS (the new name for Raspbian), so here’s a quick run-through of what The post Latest Raspberry Pi OS update – May 2020 appeared first on Raspberry Pi.

 • 8GB Raspberry Pi 4 on sale now at $75
  by Eben Upton (Raspberry Pi Blog – Raspberry Pi) on 28 May 2020

  The long-rumoured 8GB Raspberry Pi 4 is now available, priced at just $75. Raspberry Pi 4 is almost a year old, and it’s been a busy year. We’ve sold nearly 3 million units, shipped a couple of minor board revisions, and reduced the price of the 2GB variant from $45 to $35. On the software The post 8GB Raspberry Pi 4 on sale now at $75 appeared first on Raspberry Pi.

 • Learning AI at school — a peek into the black box
  by Sue Sentance (Raspberry Pi Blog – Raspberry Pi) on 27 May 2020

  “In the near future, perhaps sooner than we think, virtually everyone will need a basic understanding of the technologies that underpin machine learning and artificial intelligence.” — from the 2018 Informatics Europe & EUACM report about machine learning As the quote above highlights, AI and machine learning (ML) are increasingly affecting society and will continue The post Learning AI at school — a peek into the black box appeared first on Raspberry Pi.

 • Meet your new robotic best friend: the MiRo-E dog
  by Ashley Whittaker (Raspberry Pi Blog – Raspberry Pi) on 26 May 2020

  When you’re learning a new language, it’s easier the younger you are. But how can we show very young students that learning to speak code is fun? Consequential Robotics has an answer… The MiRo-E is an ’emotionally engaging’ robot platform that was created on a custom PCB  and has since moved onto Raspberry Pi. The The post Meet your new robotic best friend: the MiRo-E dog appeared first on Raspberry Pi.

 • The Raspberry Pi Press store is looking mighty fine
  by Alex Bate (Raspberry Pi Blog – Raspberry Pi) on 22 May 2020

  Eagle-eyed Raspberry Pi Press fans might have noticed some changes over the past few months to the look and feel of our website. Today we’re pleased to unveil a new look for the Raspberry Pi Press website and its online store. Did you know? Raspberry Pi Press is the publishing imprint of Raspberry Pi (Trading) The post The Raspberry Pi Press store is looking mighty fine appeared first on Raspberry Pi.

 • Design your own Internet of Things with HackSpace magazine
  by Andrew Gregory (Raspberry Pi Blog – Raspberry Pi) on 21 May 2020

  In issue 31 of HackSpace magazine, out today, PJ Evans looks at DIY smart homes and homemade Internet of Things devices. In the last decade, various companies have come up with ‘smart’ versions of almost everything. Microcontrollers have been unceremoniously crowbarred into devices that had absolutely no need for microcontrollers, and often tied to phone The post Design your own Internet of Things with HackSpace magazine appeared first on Raspberry Pi.

 • Adding Ethernet to a Pi Zero
  by Matt (Raspberry Pi Spy) on 20 May 2020

  The Pi Zero has no Ethernet port. If your project requires Ethernet you can add it using either an Ethernet module or a USB to Ethernet adapter. At this point someone is going to question why you would want to add Ethernet to a Pi Zero. Why not just use a standard Pi which already [...] The post Adding Ethernet to a Pi Zero appeared first on Raspberry Pi Spy.

 • Share your keyboard and mouse between computers with Barrier
  by Gordon Hollingworth (Raspberry Pi Blog – Raspberry Pi) on 20 May 2020

  Declutter your desk by sharing your mouse and keyboard across multiple computers at once, including your Raspberry Pis, with Barrier. Raspberry Pi Director of Software Engineering, Gordon Hollingworth, shows you how. Barrier walkthrough Subscribe to our YouTube channel: http://rpf.io/ytsub Help us reach a wider audience by translating our video content: http://rpf.io/yttranslate Buy a Raspbe… Desk The post Share your keyboard and mouse between computers with Barrier appeared first on Raspberry Pi.

Leave a Reply