MP3 Player Shield Shield-ul MP3 Player conține chip-ul VS1053b, capabil să decodeze stream-uri MP3, OGG Vorbis, AAC, WMA, MIDI, și de asemenea conține și un slot de card microSD pentru încărcarea fișierelor audio. Ce ai tu de făcut este să citești informația stocată pe SD card și să o trimiți către chip-ul MP3 MP3 Trigger MP3 Trigger este varianta mult îmbunătățită a lui shield-ului MP3 Player MP3 Trigger-ul poate funcționa chiar și standalone

MP3 Player Shield

Shield-ul MP3 Player conține chip-ul VS1053b, capabil să decodeze stream-uri MP3, OGG Vorbis, AAC, WMA, MIDI, și de asemenea conține și un slot de card microSD pentru încărcarea fișierelor audio. Shield-ul mai conține și un conector pentru căști sau boxe audio, astfel ca în final, ceea ce obții este un player MP3 complet.

Ce ai tu de făcut este să citești informația stocată pe SD card și să o trimiți către chip-ul MP3, atunci când acesta o solicită. Sună complicat în teorie, dar din fericire există deja mai multe librarii care fac asta în locul tău. Cea mai interesanta este librăria disponibila ca download la adresa:

http://www.robofun.ro/mp3_player_shield

(link-ul “Librarie pentru Arduino”). Fișierul .zip pe care îl descarci conține atât librăria MP3, cât și librăria pentru SD card. Va trebui sa le copiezi pe ambele în directorul “libraries” din mediul tău de dezvoltare Arduino. Codul sursa este relativ simplu de înțeles, toată partea complexa este ascunsa de librărie.

MP3 Trigger

MP3 Trigger este varianta mult îmbunătățită pentru Shield-ul MP3 Player prezentat în secțiunea anterioară. Pe lângă chip-ul capabil sa redea MP3-uri, SD Card-ul deja prezent pe placa, MP3 Trigger-ul are în plus și un microcontroller pre-programat.

Astfel, numărul de pini necesari pentru interfațarea cu Arduino scade drastic (doar doi pini sunt necesari) și în plus, MP3 Trigger-ul poate funcționa chiar și standalone, fără Arduino. Dat fiind ca este cel mai simplu, să începem cu acest mod de funcționare.

MP3 Trigger-ul are 18 pini, fiecare dintre ei declanșând redarea melodiei al cărei nume începe cu numărul asociat pinului. Astfel, spre exemplu, atunci când pinul 3 este conectat la pinul GND, este redata melodia al cărei nume începe cu “003” (un exemplu de nume valid este “003 Avion cu Motor.mp3”.).

O schema de conectare folosind butoane brick este mai jos. Am pus în schema doar două butoane, pentru exemplificare. Evident ca tu poți conecta câte ai nevoie, maxim 18 butoane.

Conținutul acestui articol este în format PDF pus la dispoziție de specialiștii RoboFun.ro. Pentru a vizualiza apăsați butonul Preview iar pentru a descărca butonul Download.

MP3 Player Shield

  • Shield-ul MP3 Player contine chip-ul VS1053b, capabil sa decodeze stream-uri MP3, OGG Vorbis, AAC, WMA, MIDI, si de asemenea contine si un slot de card microSD pentru incarcarea fisierelor audio. Shield-ul mai contine si un conector pentru casti sau boxe audio, astfel ca in final, ceea ce obtii este un player MP3 complet. Ce ai tu de facut este sa citesti informatia stocata pe SD card si sa o trimiti catre chip-ul MP3, atunci cand acesta o solicitia. Suna complicat in teorie, dar din fericire exista deja mai multe librarii care fac asta in locul tau. Cea mai interesanta este libraria disponibila ca download la adresa http://www.robofun.ro/mp3_player_shield (link-ul "Librarie pentru Arduino"). Fisierul .zip pe care il descarci contine atat libraria MP3, cat si libraria pentru SD card. Va trebui sa le copiezi pe ambele in directorul "libraries" din mediul tau de dezvoltare Arduino. Codul sursa este relativ simplu de inteles, toata partea complexa este ascunsa de librarie. Avem posibilitatea de a porni redarea unui fisier mp3 la alegere, putem verifica daca s-a terminat intre timp redarea audio (daca s-a terminat fisierul) sau putem opri redarea intr-un moment ales de noi. Spre exemplu, in codul sursa de mai sus, pornim redarea pentru fisierul "melodie1.mp3", si daca dupa 3 secunda fisierul inca nu s-a terminat, atunci il oprim noi fortat. Libraria mai permite sa facem fastForward pe un fisier pana la o anume pozitie folosind "MP3player.skipTo(<pozitieInSecunde>);" si putem determina pozitia curenta ("MP3player.currentPosition();"). Spre exemplu, "MP3player.skipTo(30000);" va derula mp3-ul curent pana la secunda 30, iar "int pozitie = MP3player.currentPosition();" va incarca in variabila "pozitie" timpul in milisecunde de la inceperea redarii. Pinii ocupati de acest shield sunt 2, 3, 4, 6, 7, 8, 9, 11, 12, 13 (aproape toti, pentru Arduino UNO). Daca ai nevoie de mai multi pini, poti folosi Arduino Mega in locul lui Arduino UNO sau poti schimba MP3 Player Shield-ul cu un MP3 Trigger (care are nevoie de mult mai putini pini).

Citește și:

Poți folosi următorul cupon de reducere pentru a obține discount la componente electronice:

Upgrade Deals

Buy 2 Get 8% Off,Buy 4 Get 18% Off

More Less
8%-18%
Expiră la: 01-01-2024
LinkedIn

Pentru alte cupoane de reducere apăsați aici

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Print

Leave a Reply

Close Menu