Semafor, Trei Led-uri Brick pentru a genera un efect de tip semafor Rutina setup face același lucru ca în exemplul cu un singur led Lampa de veghe vom programa Arduino ca ori de câte ori nivelul de iluminare scade sub o anumita valoare să aprindă led-ul și să îl stingă atunci când nivelul de iluminare crește iarăși. Buton și LED Un proiect simplu care aprinde un led atunci când apeși un buton am înlocuit senzorul de lumina cu butonul

Semafor, Trei Led-uri Brick

În acest proiect vom folosi un led verde brick, un led galben brick și un led rosu brick pentru a genera un efect de tip semafor. Pentru alimentarea tuturor celor trei led-uri, vom utiliza un breadboard, cel despre care am vorbit în lecția precedentă. Conectarea se face exact ca în situația în care ai folosit un singur led, doar ca vei folosi breadboard-ul pentru a obține mai multe puncte GND (dacă nu iți este clar, mai vezi o data secțiunea despre breadboard).

Rutina setup face același lucru ca în exemplul cu un singur led, doar ca acum declara trei pini în loc de unul. Rutina loop aprinde inițial led-ul verde vreme de o secundă. Apoi aprinde led-ul galben vreme de 0.2 secunde și apoi stinge led-ul verde și îl aprinde pe cel rosu. După o secunda, face exact același ciclu, dar de data aceasta cu led-ul verde aprins.

Lampa de veghe

Sau mai bine spus, led de veghe. Pentru acest proiect ai nevoie de un led brick, un senzor de lumina brick, și evident, un Arduino. Vom programa Arduino ca ori de câte ori nivelul de iluminare scade sub o anumita valoare, să aprindă led-ul și să îl stingă atunci când nivelul de iluminare crește iarăși.

Dacă mai folosești și o bila de ping-pong în care bagi led-ul brick (și folosești un led brick albastru), rezultatul arata chiar excelent. Pentru conectarea componentelor la Arduino, vezi mai sus secțiunea despre led brick și despre senzorul de lumina. Probabil ca vei vrea sa folosești un breadboard pentru a obține mai multe puncte VCC si GND.

Buton și LED

Un proiect simplu care aprinde un led atunci când apeși un buton. Ai nevoie de un led brick, un buton brick și un Arduino. Proiectul este destul de similar cu cel anterior, doar ca am înlocuit senzorul de lumina cu butonul. Pentru conectarea componentelor la Arduino, vezi mai sus secțiunea despre led brick si despre butonul brick. Probabil ca vei vrea sa folosești un breadboard pentru a obține mai multe puncte VCC si GND…

Conținutul acestui articol este în format PDF pus la dispoziție de specialiștii RoboFun.ro. Pentru a vizualiza apăsați butonul Preview iar pentru a descărca butonul Download.

Semafor, Trei Led-uri Brick

  • In acest proiect vom folosi un led verde brick, un led galben brick si un led rosu brick pentru a genera un efect de tip semafor. Pentru alimentarea tuturor celor trei led-uri, vom utiliza un breaboard, cel despre care am vorbit in lectia precedenta. Conectarea se face exact ca in situatia in care ai folosit un singur led, doar ca vei folosi breadboard-ul pentru a obtine mai multe puncte GND (daca nu iti este clar, mai vezi o data sectiunea despre breadboard). Rutina setup face acelasi lucru ca in exemplul cu un singur led, doar ca acum declara trei pini in loc de unul. Rutina loop aprinde initial led-ul verde vreme de o secunda. Apoi aprinde led-ul galben vreme de 0.2 secunde si apoi stinge led-ul verde si il aprinde pe cel rosu. Dupa o secunda, face exact acelasi ciclu, dar de data aceasta cu led-ul verde aprins. Lampa de veghe Sau mai bine spus, led de veghe. Pentru acest proiect ai nevoie de un led brick, un senzor de lumina brick, si evident, un Arduino. Vom programa Arduino ca ori de cate ori nivelul de iluminare scade sub o anumita valoare, sa aprinda led-ul si sa il stinga atunci cand nivelul de iluminare creste iarasi. Daca mai folosesti si o bila de ping-pong in care bagi led-ul brick (si folosesti un led brick albastru), rezultatul arata chiar excelent. Pentru conectarea componentelor la Arduino, vezi mai sus sectiunea despre led brick si despre senzorul de lumina. Probabil ca vei vrea sa folosesti un breadboard pentru a obtine mai multe puncte VCC si GND. Un proiect simplu care aprinde un led atunci cand apesi un buton. Ai nevoie de un led brick, un buton brick si un Arduino. Proiectul este destul de similar cu cel anterior, doar ca am inlocuit senzorul de lumina cu butonul. Pentru conectarea componentelor la Arduino, vezi mai sus sectiunea despre led brick si despre butonul brick. Probabil ca vei vrea sa folosesti un breadboard pentru a obtine mai multe puncte VCC si GND.

Citește și:

Poți folosi următorul cupon de reducere pentru a obține discount la componente electronice:

Upgrade Deals

Buy 2 Get 8% Off,Buy 4 Get 18% Off

More Less
8%-18%
Expiră la: 01-01-2024
LinkedIn

Pentru alte cupoane de reducere apăsați aici

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Print

Leave a Reply

Close Menu