Senzori de Apăsare Senzorii de apăsare oferă o modalitate simplă de a sesiza forța care acționează asupra lui un astfel de senzor poate fi văzut ca un potențiometru rezistiv care își schimbă valoarea proporțional cu forța care este aplicata asupra lui Pentru a-l utiliza împreuna cu Arduino cea mai simpla abordare este să-l conectam în serie cu un rezistor de 10K și să folosim principiul divizorului de tensiune pentru a citi căderea de tensiune pe rezistorul de 10K Senzorul este capabil de o precizie de aproximativ 10 % lucru pe care trebuie sa-l iei în considerare daca vrei să construiești un cântar de farmacie Senzor de Atingere HotPot Senzorii de atingere determina punctul în care sunt apăsați cu degetul senzorul se comporta ca un rezistor variabil care își modifica rezistenta în funcție de punctul în care este apăsat

Senzori de Apăsare

Senzorul de apăsare (SA) oferă o modalitate simplă de a sesiza forța care acționează asupra lui. Sunt disponibili în mai multe dimensiuni. Din punct de vedere al funcționarii, senzorul de apăsare (SA) poate fi văzut ca un potențiometru rezistiv care își schimbă valoarea proporțional cu forța care este aplicata asupra lui.

Pentru a-l utiliza împreuna cu Arduino, cea mai simpla abordare este să-l conectam în serie cu un rezistor de 10K, și să folosim principiul divizorului de tensiune pentru a citi căderea de tensiune pe rezistorul de 10K.

În acest mod, atunci când senzorul de apăsare (SA) își modifică rezistenta, se va modifica și curentul prin circuit, și implicit și căderea de tensiune pe rezistorul de 10 K (pe care o citim noi pe un port analogic).

Codul sursa este extrem de simplu, nu face altceva decât să citească valoarea de pe pinul analogic A0 și să o afișeze în Serial Monitor. Valorile afișate în Serial Monitor în aceasta situație sunt valori de ordin calitativ (“acum apăs mai tare decât am apăsat data trecuta”), fără a fi etalonate neapărat în newtoni.

Senzorul este capabil de o precizie de aproximativ 10 %, lucru pe care trebuie sa-l iei în considerare daca vrei să construiești un cântar de farmacie.

Când lipești firele pe terminalele senzorului, fii foarte atent. Păstrează cat mai puțin timp letconul în contact cu terminalele senzorului, altfel riști să topești plasticul din jur (ceea ce va duce la distrugerea senzorului). Cea mai buna metoda este să topești mai întâi un pic de fludor pe terminal, apoi separat topești un pic de fludor pe fir, apoi le pui în contact și finalizezi lipitura.

Dacă din diverse motive fludorul nu adera rapid pe terminalul senzorului (1-2, maxim 3 secunde), atunci ridica letconul și încearcă din nou peste 30 de secunde când s-a răcit terminalul.

Senzor de Atingere HotPot

Senzorii de atingere determina punctul în care sunt apăsați cu degetul. Practic, senzorul se comporta ca un rezistor variabil care își modifica rezistenta în funcție de punctul în care este apăsat. Limitele sunt intre 100 ohm și 10 KOhm…

Conținutul acestui articol este în format PDF pus la dispoziție de specialiștii RoboFun.ro. Pentru a vizualiza apăsați butonul Preview iar pentru a descărca butonul Download.

Senzori de Apăsare

  • Senzorii de apasare ofera o modalitate simpla de a sesiza forta care actioneaza asupra lui. Sunt disponibili in mai multe dimensiuni. Din punct de vedere al functionarii, un astfel de senzor poate fi vazut ca un potentiometru rezistiv care isi schimba valoarea proportional cu forta care este aplicata asupra lui. Pentru a-l utiliza impreuna cu Arduino, cea mai simpla abordare este sa-l conectam in serie cu un rezistor de 10K, si sa folosim principiul divizorului de tensiune pentru a citi caderea de tensiune pe rezistorul de 10K. In acest mod, atunci cand senzorul de apasare isi modifica rezistenta, se va modifica si curentul prin circuit, si implicit si caderea de tensiune pe rezistorul de 10 K (pe care o citim noi pe un port analogic). Codul sursa este extrem de simplu, nu face altceva decat sa citeasca valoarea de pe pinul analogic A0 si sa o afiseze in Serial Monitor. Valorile afisate in Serial Monitor in aceasta situatie sunt valori de ordin calitativ ("acum apas mai tare decat am apasat data trecuta"), fara a fi etalonate neaparat in newtoni. Senzorul este capabil de o precizie de aproximativ 10 %, lucru pe care trebuie sa-l iei in considerare daca vrei sa construiesti un cantar de farmacie. Cand lipesti firele pe terminalele senzorului, fii foarte atent. Pastreaza cat mai putin timp letconul in contact cu terminalele senzorului, altfel risti sa topesti plasticul din jur (ceea ce va duce la distrugerea senzorului). Cea mai buna metoda este sa topesti mai intai un pic de fludor pe terminal, apoi separat topesti un pic de fludor pe fir, apoi le pui in contact si finalizezi lipitura. Daca din diverse motive fludorul nu adera rapid pe terminalul senzorului (1-2, maxim 3 secunde), atunci ridica letconul si incearca din nou peste 30 de secunde cand s-a racit terminalul. Senzor de Atingere HotPot Senzorii de atingere determina punctul in care sunt apasati cu degetul. Practic, senzorul se comporta ca un rezistor variabil care isi modifica rezistenta in functie de punct in care este apasat. Limitele sunt intre 100 ohm si 10 KOhm.

Citește și:

Poți folosi următorul cupon de reducere pentru a obține discount la componente electronice:

Upgrade Deals

Buy 2 Get 8% Off,Buy 4 Get 18% Off

More Less
8%-18%
Expiră la: 01-01-2024
LinkedIn

Pentru alte cupoane de reducere apăsați aici

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Print

Leave a Reply

Close Menu