Stocarea online a datelor culese de Arduino folosind Google Docs WiFly Shield Dacă ai nevoie să obții informații direct din Internet folosind Arduino sau să ai un server web rulând pe Arduino și vrei sa-l accesezi tu din Internet și toate astea fără fir de rețea atunci WiFly Shield este ceea ce ai nevoie WiFly Shield – Client Web se modifica doar modul de conectare la rețea Google Docs reprezintă o soluție excelentă pentru a loga online date culese cu Arduino Temperatura si umiditatea sau presiunea atmosferica sunt exemple foarte bune în acest sens Trimiterea lor online într-un document Excel se bazează pe funcționalitatea Forms oferită de Google Docs Ideea de principiu este de a genera un request HTTP din Arduino care request să fie perfect similar cu cel generat de pagina din form-ul Google Google este

Stocarea online a datelor culese de Arduino, folosind Google Docs

WiFly Shield

Dacă ai nevoie să obții informații direct din Internet folosind Arduino, sau să ai un server web rulând pe Arduino și vrei sa-l accesezi tu din Internet, și toate astea fără fir de rețea, atunci WiFly Shield este ceea ce ai nevoie. Funcționează prin WIFI, se conectează la un router și îți oferă conexiune la Internet pe Arduino.

Dacă nu îți este foarte clar cum funcționează o rețea de calculatoare (termeni gen IP, DNS, MAC, DHCP îți suna ciudat), atunci îți recomand să citești mai întâi secțiunea în care se discuta despre shield-ul Ethernet pentru Arduino, secțiune în care am prezentat și aceste concepte.

WiFly Shield – Client Web

Dacă ai parcurs deja secțiunea despre Ethernet shield, vei vedea ca ceea ce avem mai sus seamănă foarte mult cu codul de acolo. Practic, se modifica doar modul de conectare la rețea. Sunt de remarcat cele doua constante de la începutul programului, care îți permit să declari care este identificatorul tău de rețea WIFI și care este parola. Dacă ai o rețea fără parola, pune “” în loc de parola și de id de rețea.

Stocarea online a datelor culese de Arduino, folosind Google Docs

Google Docs reprezintă o soluție excelentă pentru a loga online date culese cu Arduino. Temperatura, umiditatea sau presiunea atmosferica sunt exemple foarte bune în acest sens. Trimiterea lor online într-un document Excel se bazează pe funcționalitatea Forms, oferită de Google Docs.

Ideea de principiu este de a genera un request HTTP din Arduino, care request să fie perfect similar cu cel generat de pagina din form-ul Google. Astfel, Google este “păcălit” să creadă ca datele culese de Arduino sunt de fapt trimise de un form creat cu Google Docs.

Pentru acest proiect ai nevoie un Arduino cu conectare la Internet. Ai de ales între Arduino Ethernet sau Arduino UNO + Ethernet Shield. Senzorii sunt la alegerea ta, în funcție de ce date vrei să trimiți în Google Docs. Pentru exemplul de mai jos, eu am ales un BMP085 (ca să măsor presiunea atmosferica și temperatura), și un HIH-4030 pentru măsurarea umidității. Evident ca tu poți alege ce senzori dorești.

Conținutul acestui articol este în format PDF pus la dispoziție de specialiștii RoboFun.ro. Pentru a vizualiza apăsați butonul Preview iar pentru a descărca butonul Download.

Stocarea online a datelor culese de Arduino, folosind Google Docs

  • WiFly Shield Daca ai nevoie sa obtii informatii direct din Internet folosind Arduino, sau sa ai un server web ruland pe Arduino si vrei sa-l accesezi tu din Internet, si toate astea fara fir de retea, atunci WiFly Shield este ceea ce ai nevoie. Functioneaza prin WIFI, se conecteaza la un router si iti ofera conexiune la Internet pe Arduino. Daca nu iti este foarte clar cum functioneaza o retea de calculatoare (termeni gen IP, DNS, MAC, DHCP iti suna ciudat), atunci iti recomand sa citesti mai intai sectiunea in care se discuta despre shield-ul Ethernet pentru Arduino, sectiune in care am prezentat si aceste concepte. Daca ai parcurs deja sectiunea despre Ethernet shield, vei vedea ca ceea ce avem mai sus seamana foarte mult cu codul de acolo. Practic, se modifica doar modul de conectare la retea. Sunt de remarcat cele doua constante de la inceputul programului, care iti permit sa declari care este identificatorul tau de retea WIFI si care este parola. Daca ai o retea fara parola, pune "" in loc de Google Docs reprezinta o solutie excelenta pentru a loga online date culese cu Arduino. Temperatura, umiditatea sau presiunea atmosferica sunt exemple foarte bune in acest sens. Trimiterea lor online intr-un document Excel se bazeaza pe functionalitatea Forms, oferita de Google Docs. Ideea de principiu este de a genera un request HTTP din Arduino, care request sa fie perfect similar cu cel generat de pagina din form-ul Google. Astfel, Google este "pacalit" sa creada ca datele trimise de Arduino sunt de fapt trimise de un form creat cu Google Docs.parola si de id de retea. Pentru acest proiect ai nevoie un Arduino cu conectare la Internet. Ai de ales intre Arduino Ethernet sau Arduino UNO + Ethernet Shield. Senzorii sunt la alegerea ta, in functie de ce date vrei sa trimiti in Google Docs. Pentru exemplul de mai jos, eu am ales un BMP085 (ca sa masor presiunea atmosferica si temperatura), si un HIH-4030 pentru masurarea umiditatii. Evident ca tu poti alege ce senzori doresti.

Citește și :

Poți folosi următorul cupon de reducere pentru a obține discount la componente electronice:

Upgrade Deals

Buy 2 Get 8% Off,Buy 4 Get 18% Off

More Less
8%-18%
Expiră la: 01-01-2024
LinkedIn

Pentru alte cupoane de reducere apăsați aici

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Print

Leave a Reply

Close Menu