crisstel.ro Termometru/Higrometru Color schimbarea culorii THC temperaturii umidității ambientale LED-uri RGB

Termometru/Higrometru Color

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

În cadrul lecției de față ne propunem să explorăm interfețe utilizator alternative. În ciuda ecranelor din ce în mai performante există o tendință clară de a afișa informația altfel, de a distruge monotonia cifrelor și a alfabetului obișnuit – putem aici să dăm exemplu moda ceasurilor binare (imagine alăturată) dar și o serie de dispozitive exotice precum dispozitive de afișare bazate exclusiv pe ”smiley faces” sau dispozitive care indică o anumită stare de funcționare prin schimbarea culorii.

Termometru/Higrometru Color este un sistem de măsurare a temperaturii și umidității ambientale dar care spre deosebire de sistemele clasice va indica valoarea parametrilor măsurați prin intermediul unui șir de led-uri RGB.

Pentru măsurare a temperaturii și umidității vom utiliza un senzor digital I2C Si7021.

Pentru afișare vom utiliza un modul Adafruit NeoPixel Ring cu 16 led-uri RGB adresabile individual WS2812 5050 (bineîțeles se poate utiliza și varianta cu 24 de leduri fără a modifica schema electrică sau programul, doar numărul de leduri: constanta din program NUMPIXELS) – culoarea va fi dictată de temperatura măsurată iar numărul / poziția ledurilor aprinse vor fi influențate de umiditatea măsurată.

Una din problemele majore ale sistemului propus Termometru/Higrometru Color este consumul destul de mare pentru cele 16 leduri ale modulului NeoPixel – fiecare led poate ajunge la un curent maxim de 60mA adică consumul total al modulului poate ajunge la 0.06A*16=0.96A … aproape 1A. Din acest motiv vom propune două scheme electrice și două moduri de funcționare ale programului. Primul mod de funcționare (LOW_POWER) va aprinde un singur led din cele 16 – culoarea acestuia va fi dictată de temperatură iar poziția de umiditate….

Conținutul acestui articol este în format PDF pus la dispoziție de specialiștii RoboFun.ro. Pentru a vizualiza apăsați butonul Preview iar pentru a descărca butonul Download.

Termometru/Higrometru Color

 • În cadrul lecției de față ne propunem să explorăm interfețe utilizator alternative. În ciuda ecranelor din ce în mai performante există o tendință clară de a afișa informația altfel, de a distruge monotonia cifrelor și a alfabetului obișnuit – putem aici să dăm exemplu moda ceasurilor binare (imagine alăturată) dar și o serie de dispozitive exotice precum dispozitive de afișare bazate exclusiv pe ”smiley faces” sau dispozitive care indică o anumită stare de funcționare prin schimbarea culorii. Termometru/Higrometru Color este un sistem de măsurare a temperaturii și umidității ambientale dar care spre deosebire de sistemele clasice va indica valoarea parametrilor măsurați prin intermediul unui șir de led-uri RGB. Pentru măsurarea temperaturii și umidității vom utiliza un senzor digital I2C Si7021. În cadrul lecției de față ne propunem să explorăm interfețe utilizator alternative. În ciuda ecranelor din ce în mai performante există o tendință clară de a afișa informația altfel, de a distruge monotonia cifrelor și a alfabetului obișnuit – putem aici să dăm exemplu moda ceasurilor binare (imagine alăturată) dar și o serie de dispozitive exotice precum dispozitive de afișare bazate exclusiv pe ”smiley faces” sau dispozitive care indică o anumită stare de funcționare prin schimbarea culorii. Termometru/Higrometru Color este un sistem de măsurare a temperaturii și umidității ambientale dar care spre deosebire de sistemele clasice va indica valoarea parametrilor măsurați prin intermediul unui șir de led-uri RGB. Pentru măsurarea temperaturii și umidității vom utiliza un senzor digital I2C Si7021. În cadrul lecției de față ne propunem să explorăm interfețe utilizator alternative. În ciuda ecranelor din ce în mai performante există o tendință clară de a afișa informația altfel, de a distruge monotonia cifrelor și a alfabetului obișnuit – putem aici să dăm exemplu moda ceasurilor binare (imagine alăturată) dar și o serie de dispozitive exotice precum dispozitive de afișare bazate exclusiv pe ”smiley faces” sau dispozitive care indică o anumită stare de funcționare prin schimbarea culorii. Termometru/Higrometru Color este un sistem de măsurare a temperaturii și umidității ambientale dar care spre deosebire de sistemele clasice va indica valoarea parametrilor măsurați prin intermediul unui șir de led-uri RGB. Pentru măsurarea temperaturii și umidității vom utiliza un senzor digital I2C Si7021.

  Citește și:

  https://crisstel.ro/lora-meets-robofun-iot/ https://crisstel.ro/cum-sa-realizam-un-sistem-iot-lorawan/

  Poți folosi următorul cupon de reducere pentru a obține discount la componente electronice:

  [wpcd_coupon id=2636]

  Pentru alte cupoane de reducere apăsați aici

  Xiaomi Mi A3 4G Smartphone 4GB RAM 128GB ROM  1 $185.99 gearbest promotional code
  Xiaomi Mi A3 4G Smartphone 4GB RAM 128GB ROM 2 $185.99 promotion coupon
  Xiaomi Mi A3 4G Smartphone 4GB RAM 128GB ROM 3 $185.99 promotion code 2020
  Xiaomi Mi A3 4G Smartphone 4GB RAM 64GB ROM G $175.99 coupon gearbest 2020
  Xiaomi Mi Airdots Pro 2 (Air2 TWS) Bluetooth  senzor digital I2C Si7021 $59.99 gearbest 100$ coupon
  Xiaomi Mi Airdots Pro Binaural TWS Bluetooth  senzor digital I2C Si7021 $48.99 taxe Gearbest
  Xiaomi Mi Band 4 Smart Bracelet International senzor digital I2C Si7021 $25.99 gearbest pareri
  Xiaomi Mi Box S with Google Assistant Remote  senzor digital I2C Si7021 $65.99 gearbest europa
  Xiaomi Mi Note 10 (CC9 Pro) 108MP Penta Camer exemplu moda ceasurilor binare $449.99 review xiaomi
  Xiaomi Mi Note 10 (CC9 Pro) 108MP Penta Camer exemplu moda ceasurilor binare $449.99 pareri mi 9t pro
  Xiaomi Mi Note 10 (CC9 Pro) 108MP Penta Camer exemplu moda ceasurilor binare $449.99 cupon banggood
  Xiaomi Mija Temperature Humidity Monitoring E exemplu moda ceasurilor binare $15.99 banggood romania
             

Citește și:

Poți folosi următorul cupon de reducere pentru a obține discount la componente electronice:

Pentru alte cupoane de reducere apăsați aici

robofun.ro

Leave a Reply

Arduino și Raspberry Pi news